Po pravdě se teď musím omluvit, protože jsem tvůj předchozí příspěvek pochopil mylně. Ty to bereš v daleko širším záběru a z jiného úhlu pohledu, než jsem měl vůbec na mysli.
Nešlo mi ani tak takto zásadně ovlivňovat vědění obyvatelstva a jejich schopnost poznání. Měl jsem na mysli daleko skromnější cíle, v tomto případě toliko uvědomění si, že člověk je součástí přírody a ovlivňuje jí ať už pozitivně nebo negativně či měrou jakou ještě nechápeme. Ovšem v současné době většina obyvatel pod pojmem "příroda" už rozhodně nechápe zemědělství apod. Naopak jim splývá s tím, co se často prezentuje v dokumentech, tedy ona "panenská příroda", doposud nezasažená činností člověka.
A právě o to mi jde, aby více proniklo, že taková příroda už prakticky neexistuje. Že činnost člověka je globální a zasahující celý ekosystém. Což je si myslím hrozně důležité takovéto obecné povědomí vybudovat. Protože se na to prakticky vůbec neupozorňuje, kromě debaty o "globálním oteplení" a tam je to mnohdy dost ideologicky podjaté.
Přijde mi, že pokud by si lidé tento na první pohled sice zjevný, ale v konečném důsledku opomíjený fakt uvědomovali, dost problémů, kterým v rámci ekosystému Země čelíme, by se daleko snáze komunikovalo a řešilo.