Vtipy
Moderátor: jarl
- Alchymista
- 5. Plukovník
- Příspěvky: 4883
- Registrován: 25/2/2007, 04:00
Re: Vtipy
pravá vodka je zmes liehu z obilia a zemiakov


Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- jersey.se
- Kapitán
- Příspěvky: 2468
- Registrován: 20/1/2010, 21:16
- Bydliště: I'm living on an endless road
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipy
No spíš víc alkoholická a dořeďuje se. Ale on každej národ má svoje svaté a nedotknutelné postupy. Já sice vždycky obhajuju Absolutku, ale tak asi jedině pro to, že nejdu
hned po prvním panáku. Ač bych měl bejt vodkovej, tak fakt nejsem. Jó to Havana Club, to je jiná... 


Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Re: Vtipy
To je naprosto logický důsledek stavu, kdy v Čechách někdo natukne téma -tekutá potrava.
Je to smutné, leč geny jsou geny
Ti co kroutili 730 budou za chvíli vzpomínat, kolik flašek vodky se vešlo do velké polní a jak chutná líh, co ofiko patřil do ostřikovačů ruskejch vrtulníků.
Nejvyšší čas na nějaké opatření! /nejlépe mládeži nepřístupno/.
Je to smutné, leč geny jsou geny

Ti co kroutili 730 budou za chvíli vzpomínat, kolik flašek vodky se vešlo do velké polní a jak chutná líh, co ofiko patřil do ostřikovačů ruskejch vrtulníků.
Nejvyšší čas na nějaké opatření! /nejlépe mládeži nepřístupno/.


Re: Vtipy
ttřeba to znáte...



"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -
Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
-
- nadrotmistr
- Příspěvky: 172
- Registrován: 15/8/2012, 16:14
Re: Vtipy
Ten humor nás prejde.. Jedine co nás stmeľuje, je prekonaná ideológia.Bleu píše:ttřeba to znáte...
Komentár: Mešity pribúdajú, kostoly ubúdajú
http://www.aktuality.sk/clanok/33575/ko ... y-ubudaju/
Len malé tajomstvá je potrebné chraniť,
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
tie veľké chráni nedôvera verejnosťi. Marshall McLuhar
- jersey.se
- Kapitán
- Příspěvky: 2468
- Registrován: 20/1/2010, 21:16
- Bydliště: I'm living on an endless road
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipy
Raz v noci vidí zajac ako ide okolo medveď, sťatý ako rúra. Keďže medveď zajacovi už dlhšie liezol na nervy, chopil sa ušiak príležitosti a dobil palicou medveďa ako hada.
Na druhý deň zvolá medveď v lese poradu a hovorí:
"Včera ma niekto zbil. Neviem, kto to bol, ale pamätám si, že mal na hlave nejaké výrastky."
Zajac sa otočí k slimákovi a hovorí:
"A si v riti kamarát......"
Na druhý deň zvolá medveď v lese poradu a hovorí:
"Včera ma niekto zbil. Neviem, kto to bol, ale pamätám si, že mal na hlave nejaké výrastky."
Zajac sa otočí k slimákovi a hovorí:
"A si v riti kamarát......"
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Re: Vtipy
Ono je to takhle: Pro kvašení je potřeba určité rozmezí cukernatosti roztoku. Málo = málo alkoholu a špatná chuť a vůně (chutě a vůně, resp. látky které tak na naše čivy působí, se totiž naváží na ten alkohol), ale mnoho lidí neví, že mnoho = smrt kvasinek (jaká ironie - umřou na opilost
) a následné zmyšení či dokonce zahnití - a vyjde z toho hnus.
Typicky mívá ovocný kvas okolo 7-15% cukru, některé druhy ovoce a v některých letech to může vyskočit i nad 20%. Meloun mívá mnohem více než 20% i ve "špatných" letech.
Cukernatost se samozřejmě dá ovlivnit - přidat se dá rafinovaný cukr nebo sladový cukr z obilí či něčeho jiného co obsahuje dostatek škrobu, ostatně vodka se dělá právě z obilí či brambor, sladovou technologií. Přidat se dá i voda, pro snížení. Ovšem ne každý kdo dělá samohonku je málo hamižný... a ne každý má měřák a kontroluje si kvas.
Další problém, pokud ten kvas nechceme hned konzumovat coby víno, ale chceme jej vypálit, je tzv. zbytkový cukr (ten co nevykvasí ale zůstane v roztoku). Ten totiž v procesu pálení karameluje, a tím celý výpal zhořkne. To je podle mě výčet dvou hlavních příčin, proč se o melounu tvrdí, že nejde vypálit, na což já mohu jen říci - přijeďte, ochutnejte, a pak teprve mudrujte.
A teď fáze dvě - pálení. Otázka, proč se v reklamě "distiljerva, et distiljerva, et distiljerva, et..." (možná jsem blbě rozuměl, možná je to blábol aby se tomu celosvětově jakobyrozumělo). Pokud máme dejme tomu 15% cukr v kvasu, dostaneme při kvalitním prokvašení cca 7% alkoholu v kvasu, plus něco málo zbytk. cukru (pod procento) - zanedbatelné. Při prvním výpalu, v jednoduchém kotli s refluxním článkem (taková ta báně nad kotlem) cca 15 - 20% "vodky" či "rakije", či "samohonky"
dle národnosti a víry. Samohonka se také říká samodomo vypálené kořce za pomocí prádelňáku, dvou ščíp, lavoru a kastrolu.
Zájemcům klíďo vysvětlím jak to sestavit.
Více se na jeden výpal opravdu dosáhnout nedá - fyzikální zákony to zakazují, a ačkoli by si posranci moooc přáli, tak tyto zákony zk***t nemohou. Proto, a také pro další vyčištění (reflegmátor to na jednou také nedodělá dokonale), se tento proces opakuje. Může se opakovat třeba milionkrát, ale stejně (zase ty prokleté fyzikální zákony) se nedosáhne více, než směsi 98% alkoholu a 2% vody. V tom případě se ovšem už nedá mluvit ani o vůni, ani o chuti. Alkohol sám nemá kromě své vlastní žádnou jinou chuť, a páleničáři moc dobře vědí, že když chce klient (např. s vynikajícím broskvovým, jahodovým či hruškovým kvasem) extra silnou, tak se sám ochudí - dostane "selikovku".
Ty silice se prostě oddestilují.
Protože zahřívání kvasu stojí práci a peníze, došlo se léty zkoušek (výroba alkoholu je po vrtění ohně a štípání šutrů nejstarší lidská industrie
) na doporučené postupy: Chceme-li čistý líh, tzn. 98%, tedy tu "selikovku", použijeme jediný výpal, ovšem v destilační koloně (prakticky stejná se používá pro krakování ropy), s více než dvaceti rektifikačními články. Dá se postavit i průtoková, na ostrou (103 stupňů) páru, aby to odsejpalo. V Seliku v Olomouci používali 27 článkovou, pokud vím.
Pokud chceme nejlepší možnou chuť, a vůni, ovšem s procenty do nějakých 60-70, použijeme dvojí pálení, první ve "velkém" kotli s reflegmátorem a druhé v "malém" kotli s jednočlánkovým rektifikátorem - a výsledek naředíme destil. vodou např. na oblíbené 40% objemových (33% hmotnostních) nebo na víc - dle chuti a preferencí. Tato volba je ideální jak z hlediska chuti a vůně, tak i nákladů - ať už si debilní reklamy říkají co chtějí.
Pokud bychom chtěli stejná procenta, ale neznali bychom ty fígle s defluxem a rektifikací (možná že na severu žijí debilové nevdělaní, a neznají to, co já vím), tak stejného výsledku co do čistoty a síly, ale za cenu vyšších nákladů, skutečně dosáhneme trojím výpalem v jednoduchém kotli, nebo v tom lavórovém vynálezu. Čtvrtý a další výpaly musíme bohužel přiřadit k trollům, divoženkám, šestinohým sobům, a jiným severským pohádkám.
Takže zpět k melounu: Pokud chci aby to kvasilo bez problémů, musím kvas naředit. A tím se ztratí chuť a vůně melounu - zůstane cukrová voda... a z ní chuťově odpovídající výpal

Typicky mívá ovocný kvas okolo 7-15% cukru, některé druhy ovoce a v některých letech to může vyskočit i nad 20%. Meloun mívá mnohem více než 20% i ve "špatných" letech.
Cukernatost se samozřejmě dá ovlivnit - přidat se dá rafinovaný cukr nebo sladový cukr z obilí či něčeho jiného co obsahuje dostatek škrobu, ostatně vodka se dělá právě z obilí či brambor, sladovou technologií. Přidat se dá i voda, pro snížení. Ovšem ne každý kdo dělá samohonku je málo hamižný... a ne každý má měřák a kontroluje si kvas.
Další problém, pokud ten kvas nechceme hned konzumovat coby víno, ale chceme jej vypálit, je tzv. zbytkový cukr (ten co nevykvasí ale zůstane v roztoku). Ten totiž v procesu pálení karameluje, a tím celý výpal zhořkne. To je podle mě výčet dvou hlavních příčin, proč se o melounu tvrdí, že nejde vypálit, na což já mohu jen říci - přijeďte, ochutnejte, a pak teprve mudrujte.
A teď fáze dvě - pálení. Otázka, proč se v reklamě "distiljerva, et distiljerva, et distiljerva, et..." (možná jsem blbě rozuměl, možná je to blábol aby se tomu celosvětově jakobyrozumělo). Pokud máme dejme tomu 15% cukr v kvasu, dostaneme při kvalitním prokvašení cca 7% alkoholu v kvasu, plus něco málo zbytk. cukru (pod procento) - zanedbatelné. Při prvním výpalu, v jednoduchém kotli s refluxním článkem (taková ta báně nad kotlem) cca 15 - 20% "vodky" či "rakije", či "samohonky"


Více se na jeden výpal opravdu dosáhnout nedá - fyzikální zákony to zakazují, a ačkoli by si posranci moooc přáli, tak tyto zákony zk***t nemohou. Proto, a také pro další vyčištění (reflegmátor to na jednou také nedodělá dokonale), se tento proces opakuje. Může se opakovat třeba milionkrát, ale stejně (zase ty prokleté fyzikální zákony) se nedosáhne více, než směsi 98% alkoholu a 2% vody. V tom případě se ovšem už nedá mluvit ani o vůni, ani o chuti. Alkohol sám nemá kromě své vlastní žádnou jinou chuť, a páleničáři moc dobře vědí, že když chce klient (např. s vynikajícím broskvovým, jahodovým či hruškovým kvasem) extra silnou, tak se sám ochudí - dostane "selikovku".
Ty silice se prostě oddestilují.
Protože zahřívání kvasu stojí práci a peníze, došlo se léty zkoušek (výroba alkoholu je po vrtění ohně a štípání šutrů nejstarší lidská industrie

Pokud chceme nejlepší možnou chuť, a vůni, ovšem s procenty do nějakých 60-70, použijeme dvojí pálení, první ve "velkém" kotli s reflegmátorem a druhé v "malém" kotli s jednočlánkovým rektifikátorem - a výsledek naředíme destil. vodou např. na oblíbené 40% objemových (33% hmotnostních) nebo na víc - dle chuti a preferencí. Tato volba je ideální jak z hlediska chuti a vůně, tak i nákladů - ať už si debilní reklamy říkají co chtějí.
Pokud bychom chtěli stejná procenta, ale neznali bychom ty fígle s defluxem a rektifikací (možná že na severu žijí debilové nevdělaní, a neznají to, co já vím), tak stejného výsledku co do čistoty a síly, ale za cenu vyšších nákladů, skutečně dosáhneme trojím výpalem v jednoduchém kotli, nebo v tom lavórovém vynálezu. Čtvrtý a další výpaly musíme bohužel přiřadit k trollům, divoženkám, šestinohým sobům, a jiným severským pohádkám.
Takže zpět k melounu: Pokud chci aby to kvasilo bez problémů, musím kvas naředit. A tím se ztratí chuť a vůně melounu - zůstane cukrová voda... a z ní chuťově odpovídající výpal

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Re: Vtipy
Amen Alfiku
to mi připomíná veselou hystorku z jedné akce kde se nám jeden stánkař, když sme se ho zeptaly jestli je normální prodavat flašku medoviny za 300,-, snažil se nám nakukat že ta jeho je tak drahá protože je domácí, a on jako jediný výrobce dává pět dílu medu na jeden vody, asi hodinu si stál za svým a až pod pohrůžkou bukake se přiznal že je jenom pouhopouhý překupník, přelepovač nálepek, a prakticky zloděj :-)
no uznávám moc veselá hystorka to není ...... ale plyne z ní ponaučení ..... reklamní keci sou prostě jemom keci :-)
to mi připomíná veselou hystorku z jedné akce kde se nám jeden stánkař, když sme se ho zeptaly jestli je normální prodavat flašku medoviny za 300,-, snažil se nám nakukat že ta jeho je tak drahá protože je domácí, a on jako jediný výrobce dává pět dílu medu na jeden vody, asi hodinu si stál za svým a až pod pohrůžkou bukake se přiznal že je jenom pouhopouhý překupník, přelepovač nálepek, a prakticky zloděj :-)
no uznávám moc veselá hystorka to není ...... ale plyne z ní ponaučení ..... reklamní keci sou prostě jemom keci :-)
- El Diablo
- Kapitán
- Příspěvky: 1919
- Registrován: 21/11/2008, 14:11
- Bydliště: Xeenemünde
- Kontaktovat uživatele:
Křišťálově čistá tma!

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.
Re: Vtipy
Teď už aspoň víme, kdo stojí za aférou s metylakoholem v Čechách.
(To je jenom vtip Alfiku
)
Výklad to byl ale dobrý. Reklama je tedy zavádějící.
Dívají se dva Češi na fotbal a jeden říká druhému: Tak na tohle se dívat nebudu. Dáš si panáka?"
(To je jenom vtip Alfiku

Výklad to byl ale dobrý. Reklama je tedy zavádějící.



- freeman
- štábní rotmistr
- Příspěvky: 237
- Registrován: 13/5/2006, 18:55
- Bydliště: slovakia - absurdistan
Re: Vtipy
Ako to dopadne keď niekto príliš pozerá filmy o rambovy :-) :
Začína od druhej minúty.
http://www.youtube.com/watch?v=J1ypx1kye_8
Začína od druhej minúty.
http://www.youtube.com/watch?v=J1ypx1kye_8
Now it's all over and I'm standin' pretty
In this dust that was a city
If I could find a souvenir
Just to prove the world was here....
In this dust that was a city
If I could find a souvenir
Just to prove the world was here....