Skor by som povedal, ze s fasistickymi zverstvami nema nic spolocne. Za jeho zivota vznikla Rodobrana a aj prvy oddiel HG v Trnave.Juraj Tichý píše: ↑17/10/2024, 17:49 Co ma Andrej Hlinka s Hlinkovou gardou?
Tento od roku 1919 autonomisticky slovenský politik a antikomunista, bojovnik za prava Slovakov počas maďarského útlaku si sochu samozrejme zaslúži.
Zomrel v auguste 1938 a s fašistickou republikou nemá nic spoločné.
Ano ale odkaz zanechal.Juraj Tichý píše: ↑17/10/2024, 17:49 Co ma Andrej Hlinka s Hlinkovou gardou?
Tento od roku 1919 autonomisticky slovenský politik a antikomunista, bojovnik za prava Slovakov počas maďarského útlaku si sochu samozrejme zaslúži.
Chápem, človek je trestnoprávne zodpovedný aj xa to, co sa deje po jeho smrti.HONZIK11 píše: ↑17/10/2024, 18:33Ano ale odkaz zanechal.Juraj Tichý píše: ↑17/10/2024, 17:49 Co ma Andrej Hlinka s Hlinkovou gardou?
https://senxskutocnost.sng.sk/chapters/ ... kova-garda
aktívne šírenie protižidovských a protičeských nálad, a nezriedka i brutálne zákroky porušujúce existujúce zákony.
Sam se divim jak to s timto ve federaci mohlo fungovat.
A jak jste se jen osamostatnili ,tak ,,mor ho,, a bylo to tady znova.
Dnes si uz delejte co chcete.
Kto platil po druhej svetovej vojne reparácie?
Hitler je kultúrna beštia a nacizmus je pre kresťanské Slovensko neprijateľná ideológia.
Na druhej strane, sa neštítil spájania s Hitlerom v boji proti ateizmu a boľševizmu.…vždy som hlásal potrebu spojenia sa všetkých, ktorí na Slovensku žijú a chcú tu lepšiu budúcnosť. Vždy som si želal jednotný autonomistický front všetkých obyvateľov Slovenska. Dnes toto želanie dostáva určitejšie rysy. Sejba naša prináša dobrú úrodu.
Ale aj v Martine 1918 totoÁno, v tom najdôležitejšom, totiž v boji proti boľševizmu, proti ateizmu, pôjdeme v jednom tábore hoci aj s Hitlerom!
A v 1919 už toto:Tu je doba činov. Treba nám určite vysloviť, či pôjdeme aj naďalej s Maďarmi, alebo s Čechmi. Neobchádzajme túto otázku, povedzme otvorene, sme za orientáciu československú. Tisícročné manželstvo s Maďarmi sa nevydarilo. Musíme sa rozísť.
Za tento krátky čas nám násilnícki Česi spôsobili viac trápenia, ako Maďari za tisíc rokov. Teraz vieme, že Extra Hungariam non est vita (mimo Uhorska niet pre nás života). Pamätajte si tieto slová, čas ukáže ich správnosť!
Čas ukázal, že díky Československu máte svůj stát a Češi svůj. Ale kdo nosí křišťálovou kouli po kapsách, tehdy nebo teď? To by mne zajímalo, co bylo příčinou tak rychlé otočky o 180 stupňů během jednoho roku. Asi do té doby netušil jací jsou Čehůni ateističtí satanáši.Za tento krátky čas nám násilnícki Česi spôsobili viac trápenia, ako Maďari za tisíc rokov. Teraz vieme, že Extra Hungariam non est vita (mimo Uhorska niet pre nás života). Pamätajte si tieto slová, čas ukáže ich správnosť!
Tohle dost naznačuje.Áno, v tom najdôležitejšom, totiž v boji proti boľševizmu, proti ateizmu, pôjdeme v jednom tábore hoci aj s Hitlerom!