CV90 - nové bojové vozidlo pěchoty AČR
Re: Nové bojové vozidlo pěchoty pro AČR
Z podstaty věci nie.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Nene. V pasech a kolech je jasno. Neni jasno v jeho urceni, k cemu vlastne bude? Bez toho vseho o cem jsem psal vyse? Prosim nevytrhavat z logiky. Bude dobry k jezdeni po Doupovu? Nebo k rozvozu pechoty po klidnych aglomeracich?
Na sber mrtvol v dobe primeri?
Bez tanku, ktere jej potrebuji v bojove sestave nema uzitnou hodnotu jinde, nez jsem popsal.
Na sber mrtvol v dobe primeri?
Bez tanku, ktere jej potrebuji v bojove sestave nema uzitnou hodnotu jinde, nez jsem popsal.
Němci kupují primárně 43 tunovou Pumu.Juraj Tichý píše:Nie ze by som zo všetkým súhlasil, ale doplním, ze aj Nemci kupuju lasicky. Akurát v gubernii stredná Európa sa nejako rozmohl nesvar menom Stodola Lynx.
Honzik: tu tabulku jsem napsal jak mimozní je tvrzení o tom, že někdo v NATO dělá lasičky (pokud nepočítáme Wiessel).

Pan Grohmann se zhlédl v polské teoretické koncepci ANV. Bohužel myslím že ji nesprávně pochopil respektive aplikuje ji do praxe příliš dogmaticky. Také bych nezapomínal že AN je blízké CSG, jež je výrobcem Panduru/Titusu.Zemakt píše:K článku samotnému, to má autor z vlastní hlavy? Respektive cui bono?
Chces tvrdit, ze Ajax a Lynx jsou stejne velke, stejne hmotne, stejne vyzbrojene, stejne ucinne v boji. Uz jenom. Ze Ajax muze jezdit bez pancire a pak muze. 10tun navesit., ze jeho 40mm kanon jim vydzi, stejne jako celemu Beneluxu dalsi generaci.
A ze je to koncepce se vsemi modifikacemi lepsi nez nemecky koncept MarderLynx?
A ze je to koncepce se vsemi modifikacemi lepsi nez nemecky koncept MarderLynx?
HONZIK11
Připomněl bych že je pro těžkou brigádu nakupováno už dnes (respektive obecně pro BÚU). PVO, děla, velitelský a spojovací Titus, Starcom a další jsou určené pro efektivní fungování BÚU.
Na jakých lasičkách staví Britové?
Připomněl bych že je pro těžkou brigádu nakupováno už dnes (respektive obecně pro BÚU). PVO, děla, velitelský a spojovací Titus, Starcom a další jsou určené pro efektivní fungování BÚU.
Na jakých lasičkách staví Britové?
HONZIK11
Osobně nechápu tvou obsesi z Lynxu. Ale připomněl bych ze i on má modulární balistickou ochranu a tedy i různou hmotnost.
Osobně nechápu tvou obsesi z Lynxu. Ale připomněl bych ze i on má modulární balistickou ochranu a tedy i různou hmotnost.
-
- podporučík

Ta vozidla po boku jsou dva metry vysoké FV107 Scimitar
Jo dokonale to chapu. A celou dobu to pisu. A furt se ptam.K cemu objemne tezke a pritom zranitelne BVP, tahajici na sebe veskerou palbu v poli bez tanku. Neni lepsi jina koncepce, ktera sama odola, ochrani a muze byt potrebnejsi i samostatne?skelet píše:Chápeš ty vůbec, že porovnáváš lehký tank s BVP?
K cemu padesatitunove autobusy, kdyz jak rika kolega bigose mohu do zabezpeceneho perimetru dopravit jinak.
Nejak mi to sugeruje pozadavek a ideu spolecnych armad. POLSKO bude mit brzo 600 tanku a vy si kupte objemna BVP. Pro ne!!!
Osm tun. Naprosto jina kategorie. To muzem rovnou do porovnani dat Nemecke prcky od Porschetomas.kotnour píše:
Ta vozidla po boku jsou dva metry vysoké FV107 Scimitar
Tomas.kotnour ti chce zlehka naznačit, že tohle nahrazuje tamto.

Nezlob se, ale na tve argumenty po tvych minulych invektivach reagovat nebudu.Scotty87 píše:HONZIK11
Jak?HONZIK11 píše:K cemu padesatitunove autobusy, kdyz jak rika kolega bigose mohu do zabezpeceneho perimetru dopravit jinak.
Myslím že to nikdo pro Poláky nekupuje. Kupujeme to primárně pro sebe. To je další Grohmannův omyl. Těžká brigáda nemusí být nutně nasazená pouze v Polsku.HONZIK11 píše:Nejak mi to sugeruje pozadavek a ideu spolecnych armad. POLSKO bude mit brzo 600 tanku a vy si kupte objemna BVP. Pro ne!!!
Co se Lynxe tyka prosil bych jednu foto, kde je bocni pancerova nadstavba svesena a vezena zvlast.
Obecne, nemam predplatne na AN. Ale verim v centralni planovani Evropskych struktur NATO. Asi nikdy nebudem cpat penize do ponorek a torped. Stejne tak si myslim ze z teto poznamky je zrejme, co jsem tim myslel. Nebo si snad nekdo myslite, ze pocet zvazovanych BVP jsme si vymysleli? Pozn. Nezdalo se vam to nikdy moc? Kdyz nam staly Tatrovky na spalkach, nemaje delostrelectvo, minomety, raketomety, mobilni i stalou protileteckou obranu, radary, vyzbroj pro letectvo...
A pred mnoha a mnoha lety jsme zacali vybirat BVP? Naprosto neucinny zbranovy system?
A pred mnoha a mnoha lety jsme zacali vybirat BVP? Naprosto neucinny zbranovy system?
Mám pocit že "uživatelsky"odnímatelný pancíř pro Lynx nikdo nepožaduje. Ovšem teoreticky by to mělo být možné zařídit. Ostatně u Pumy to slouží k jedné věci - umožnit přepravu v A400M. Do kterého se Lynx nevejde takže je to bezpředmětné.
Jestli tím myslíš mne Honzo, pak jsem narážel právě na pásová BVP a jejich dosavadní nenahraditelnost (neřeším typ). Zmiňuješ-li jinou koncepci, hoď ji do placu ať to můžem probrat. Jsou to OT, nebo obyčejné náklaďáky? To už zde bylo. Rusáci vymysleli BVP a funguje to po celém světě, s výjimkou Izraele a možná ještě někde jinde. Tak oč ti vlastně jde? O Lynx? Respektive, když by to byly CVéčka tak by to bylo richtik? Jo, a jak ještě tahající na sebe veškerou palbu v poli bez tanku. Brigáda rovná se prapor tanků, či? Brigáda v útoku rovná se tankový prapor doprovázený pěchotou v BVP, nebo se mýlím? Tak něják nechápu oč zde vlastně běží, o novou útočnou taktiku? Nové prostředky?Jo dokonale to chapu. A celou dobu to pisu. A furt se ptam.K cemu objemne tezke a pritom zranitelne BVP, tahajici na sebe veskerou palbu v poli bez tanku. Neni lepsi jina koncepce, ktera sama odola, ochrani a muze byt potrebnejsi i samostatne?
K cemu padesatitunove autobusy, kdyz jak rika kolega bigose mohu do zabezpeceneho perimetru dopravit jinak.
Ke kolovým BVP, BVP musí umět držet krok s tanky. Jinak jsou tanky v hajzlu. Jak to dopadá s tanky bez pěchoty víme, že. Z logiky věci, kolové BVP není schopno ani náhodou držet s tankem krok. Víc k tomu není co dodávat.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
U vsech, nejen u Pumy to slouzi take na to aby se se v dobe cviceni a vseobecneho uzivani, transportu, manilulace jakoukoliv formou nejenom letecky, nenicili a ne opotrebovali stroje svou vlasni hmotnosti.
A nesnizovali zivotnost vsech jeho komponent stejne jako komponent slouzivich k jeho transportu. Pak se daji stavet varianty dle intenzity konfliktu.
Pozn. Videli jste nekdy pred pouzitim Iraku takovou konfikuraci znameho tanku?
https://www.super-hobby.cz/products/Cha ... q-War.html
A nesnizovali zivotnost vsech jeho komponent stejne jako komponent slouzivich k jeho transportu. Pak se daji stavet varianty dle intenzity konfliktu.
Pozn. Videli jste nekdy pred pouzitim Iraku takovou konfikuraci znameho tanku?
https://www.super-hobby.cz/products/Cha ... q-War.html