Nemuselo manévrovat.petrp píše:Tohle taky není nesmyslná teorie, protože pokud stříleli po SU-25 a to vymanévrovalo, raketa se poté asi mohla zaměřit na ten Boening, zvláště jestli byli kousek od sebe...martanus píše:Co když obsluha nezaměřovala MH17, ale to Su... Raketa se vyletěla vysoko zaměřila MH17 a zaútočila shora.... Tuto viděl, dostal echo vedlejší let a proto reagoval jak reagoval.
Ostatně první teorie ve které se objevilo Su-25, kterou jsem zaznamenal, byla:
UKARMY rozmísťovalo svoje systémy BUK 1M a kalibrovalo je (nevím zda se to skutečně dělá, ale tak to bylo uvedeno). Ke kalibraci se používali 1 (2) letadla Su-25, na které se baterie zaměřovaly. Pravděpodobně nedopatřením došlo k odpalu. Ve směru zaměřovaného Su-25 se nacházel nešťastný MH17.
Mimochodem, dokola se všude omýlá, že Rusové přišli s teorií, že MH17 sestřelila Su-25 (nebo jiné vojenské letadlo). Fakt si nepamatuji, že bych tuto "teorii" někdy slyšel od oficielních představitelů RF (všemožné novinářa a jiné nižší formy života nepočítám).
Ostatně i na té tiskovce MO RF zaznělo, že: "Zaznamenali jsme cíl pohybující se rychlostí 400 km/h, který zhruba 4 minuty kroužil místě neštěstí. Podle charakteristik nejspíše Su-25. Ukrajinská armáda tvrdí, že v uvedený den nebyl ve vzduchu žádný její letoun. Měli by tento rozpor vysvětlit."
Tedy o střílení či sestřelení ... NIC.
Pokud někdo o oficielním vyjádření RF, že MH17 sestřelil Su-25 víte, díky za odkaz.
A JEŠTĚ JEDNA INDÍCIE NA ZÁVĚR.
Teprve teď jsem si uvědomil zajímavou věc. Bezprostředně po havárii přišla kyjevská strana s konstatováním, že MH17 sestřelili pro-ruští separatisté pomocí systému BUK 1M.
Proč zrovna BUK 1M? Zvláště když ještě pár dní tvrdili, že separatisté BUK nemají.
Jsou dvě možnosti:
1/ Zaznamenali odpal střely systému BUK ze strany separatistů proti MH17 a tudíž o tom mají důkaz. (Bohužel do dnešního dne ani Kyjev ani USA, přes veškeré proklamace, že mají důkazy, nic nepředložily.)
2/ Věděli, že se v troskách letadla objeví prokazatelné důkazy o sestřelu střelou BUK 1M. (Otázkou je: Jak by to mohli vědět, tak brzo po havárii?)
Já vím, už zase "zavádím", ale mně to opravdu připadá zajímavé. Proč neuvedli, že bylo sestřeleno raketou země-vzduch? Proč uvedli, že se jednalo konkrétně o BUK 1M?
To: elspec21
Díky, že jsi potvrdil moji domněnku / odhad z 5.8.2014

Zepředu a shora.
Tak z desáté hodiny.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307 ... 60#p177401