Ha ? Tu prebieha debata o tom, pred kym utekali Nemci ?kenavf píše:Takže podľa tvojho neohnutého názoru, pred kým utekali tí nemci? Pred povstalcami, vlasovcami alebo pred Červenou armádou?

Moderátor: Zemakt
Ha ? Tu prebieha debata o tom, pred kym utekali Nemci ?kenavf píše:Takže podľa tvojho neohnutého názoru, pred kým utekali tí nemci? Pred povstalcami, vlasovcami alebo pred Červenou armádou?
Máš někde tu proklamaci? Jestli ano, dopředu děkuji.Mirek58 píše:No, skelete, potvrdil jsi, že se ona proklamace o Praze jako základně pro, řekněme pokračování války proti SSSR, se opravdu ztratila a nadále ztrácí v "překladu".
Já o koze, ty o voze.
Dneska jsou to spíše Vietnamci nebo Lybijci. Vše prochází vývojem.Zemakt píše:no já si zase počkám na ty černochy.
Katyň bych já osobně považoval za poměrně věrohodně rozkrytou. Jerdiné co tam je zajímavé je nyní neustálá a dokonce rostoucí polská hysterie...Koneckonců po přiznání SSSR k tomuto zločinu a zveřejnění mnoha dokumentů, je celkem jasno. mě fascinuje Praha, - plaketa z roku 1946, Koněv už tak trochu méně, ale dost jsem čučel a pořád čučím na Řeporyje.Zemakt píše:Tím myslíš Prahu, nebo Katyň? Pro mne to je vše jedna velká fraška. Tragikomedie spíše.
A ? To reagujes fakt na moj prispevok ? Lebo mi teda vysvetli, ako sme sa dostali k teme vyhananie Nemcov z Prahy. Pokial viem, bavili sme sa o detinskom generalizovani vsetkych Rusov bojujucich na nemeckej strane za fasistov a Boh vie co este to tu vsetko zaznelo. V zmysle, kazdy, kto bojoval proti Cervenej armade bol fasista a vrah deti. Lebo takto to dnes vidi brat z vychodu. Zaujimave, ze jeden z dvoch slovenskych nositelov najvyssieho sovietskeho vyznamenania:"Hrdina Sovietskeho zväzu" ktp. Nalepka bojoval proti ZSSR a bol nositelom viacerych fasistickych vyznamenani. Podla tvojej logiky vyznamenali Rusi svojim najvyssim vyznamenanim slovenskeho fasistu.kenavf píše:A o čom bolo Pražské povstanie? No predsa o tom aby nemci z Prahy odišli/utiekli. Neviem o tom že by v Prahe zložili zbrane.
Pockaj Katyn uz neurobili Nemci ?
To je řekl bych celkem klasika. Debata sice začala tou jednou citovanou větou, která je z historického hlediska z 99% blbě, ale to nevadí...neb jak se říká v jistých kruzích "sice to není pravda, ale mohla by být" a můžeme na tom stavět. A plynule se přechází k whataboutismu a bití černochů. Je to únavné, ale naprosto nepřekvapující...aneb známe svoje lidi, že?niko píše:A ? To reagujes fakt na moj prispevok ? Lebo mi teda vysvetli, ako sme sa dostali k teme vyhananie Nemcov z Prahy.
Souhlasím. Bohužel, jak je naše (i vaše) společnost obecně citlivá na zločiny nacistů, vyskytuje se u ní až nepříjemně často benevolence ke zločinům komunismu. Všimni si, oněch negativních reakcí na sebemenší náznak toho, že by někdo mohl mít něco společného s nacismem, které potom zcela chybí, když někdo byl komunista. Aneb gestapák byl svin*, ale stébák jen sloužil vlasti.niko píše:Dzin: Z mojho pohladu je spochybnovanie Katyne a spochybnovanie Holokaustu uplne rovnaka chora somarina.