OSSR - nový stíhací letoun Lockheed Martin F-16 Block 70
Re: Nový stíhací letoun pro OSSR
Útok Talibanu na afgánskych pilotov v KE patrí do filmu so Stevenom Seagalom.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Najskôr ju mali kvôli našim nackom.niko píše:Juraj ako sa to vezme. Afganci na vycviku v Kosiciach mali slovensku ochranku. Teraz vieme preco.Juraj Tichý píše:Nie sme v pozícii Afganistanu ci Izraela. Žijeme si mierové časy.
Kazdopadne to nie je standardny postup. Aj ked nepoznam kosickych nackov, neprecenoval by som ich. Najpravdepodovnejsie je, ze Taliban jedneho dna vyhlasil, ze bude zabijat afganskych pilotov a tak im dali ochranku vsade po svete.
Novým Viperem získá SK více schopností, ale ztratí 20% stylu.
Chlapi, všetko dobré v novom roku, hlavne veľa zdravia. Ostatné príde samo. 

"Alea iacta est"
No, aby nam tie F-16 este neprisli neskor, ako sme mysleli. Taiwan hlada sposob ako urychlit dodavky ich F-16.
https://www.reuters.com/world/asia-paci ... 022-01-20/
https://www.reuters.com/world/asia-paci ... 022-01-20/
Škoda že si SK neponechá ty-29tky. Spolu s F-16 by to bylo na leteckých dnech fajn.
Wasp: Urcite obdobie bude mat Slovensko dve nadzvukove letky. Bude sa ale jednat pravdepodobne len o par mesiacov, kym nedojde k zaradeniu lietadiel F-16 do pohotovostneho systemu NATINADS. Ak sa nemylim, tak slovenska letka v USA ma oznacenie 2. letka. Aspon takto som to niekde videl. Takze F-16, ked dojdu budu najprv spadat pod 2. cvicnu letku a nasledne prevezmu miesto 1. taktickej letky.
- Juraj Tichý
- Kapitán
A uvidíme ako to dopadne na východe.
Lebo ak zle, tipol by som ze v minimálne v skladoch ostanu.
Lebo ak zle, tipol by som ze v minimálne v skladoch ostanu.
Juraj nebol by som si isty. Cely servis nam robia Rusi a tiez na nich mame od Rusov pozicane agregaty. Ak by sme ich zakonzervovali, v podstate by sa za par mesiacov stali nepouzitelne bez Rusov a ich suportu.
Ja si myslím, že pri troche vôle by nebol problém zmluvu predĺžiť.
Nevidím v tom však veľký zmysel - naše 29tky majú svoje najlepšie časy už za sebou.
A dávať ich do "skladov" nemá význam - už ich nikdy nevytiahneme.
Nevidím v tom však veľký zmysel - naše 29tky majú svoje najlepšie časy už za sebou.
A dávať ich do "skladov" nemá význam - už ich nikdy nevytiahneme.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Uvidíme.niko píše:Juraj nebol by som si isty. Cely servis nam robia Rusi a tiez na nich mame od Rusov pozicane agregaty. Ak by sme ich zakonzervovali, v podstate by sa za par mesiacov stali nepouzitelne bez Rusov a ich suportu.
Kúpiť to nikto nekúpi. Par rokov budu na letisku a potom sa to rozdá do múzeí.
Abonentna zmluva sa predlžovať nebude a lietadlo leti aj po skončení technického života. Ked nie je na výber.
Mam však nadej, ze po dnešnom uvedení vojsk NATO do pohotovosti a plánované presuny na východnú hranicu, Rus cukne ako na Kube. Snáď.
Z ekonomického hľadiska to nedáva žiadny zmysel.Treba sa ich zbaviť. Sú to staré rárohy s veľkou poruchovosťou a malou akcieschopnosťou.
P:S. Áno pred poslednými udalosťami na východe by som povedal, aby sme sa ich zbavili hneď a do príchodu F 16 riešili obranu vzdušného priestoru dohodou so susedmi z NATO. Ale teraz...nech ešte sú aktívne.
P:S. Áno pred poslednými udalosťami na východe by som povedal, aby sme sa ich zbavili hneď a do príchodu F 16 riešili obranu vzdušného priestoru dohodou so susedmi z NATO. Ale teraz...nech ešte sú aktívne.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Juraj pokial viem, tak uz je jasne aj ktora do ktoreho muzea pojde. Takze ja to skor vidim na dalsi zivot v podobe exponatu.
Podla mna by malo väcsi zmysel kupit nejake vyradene F-16 od USAF, alebo este lepsie z Norska a zakonzervovat ich na LOTke. Ak by doslo k strate stroja, alebo potrebe navysenia poctu, tak ich rozlietat a zmodernizovat v LOTke s pomocou LM.

Podla mna by malo väcsi zmysel kupit nejake vyradene F-16 od USAF, alebo este lepsie z Norska a zakonzervovat ich na LOTke. Ak by doslo k strate stroja, alebo potrebe navysenia poctu, tak ich rozlietat a zmodernizovat v LOTke s pomocou LM.
- Juraj Tichý
- Kapitán
To je dobrý nápad s tými F-16.
Uvidíme ako to dopadne.
Uvidíme ako to dopadne.
F 16 je naštastie vo svete toľko v aktívnej službe, že nemusíme nič dopredu kupovať (ako prípadnú zálohu). vedeli by sme sa k nim úplne v pohode v prípade potreby dostať.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
No "uplne v pohode" je vyraz pri kupe stihaciek, ktory predstavuje casovy ramec najmenej 2-3 roky. 

Tiež si myslím, že by sme sa k nim dostali v pohode a skoršie ako za 2-3 roky. F-16 je v USA dosť odstavených ale aj letuschopných, ak by už išlo do tuhého.
"Alea iacta est"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Cvičí sa 23 pilotov na 14 lietadiel.