Kerbal Space Program
Moderátor: jarl
- Alchymista
- 5. Plukovník
Re: Kerbal Space Program
Výrazne nových vecí je málo - skôr sú doťahované staršie nápady.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Přemýšlím, jestli to tam dávat, ale asi to nahodím, pokud si ovšem neměnil nádrže...

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
- Alchymista
- 5. Plukovník
Nádrže, myslím, zmenené neboli. Nejaké zmeny sa dotkli sacákov, ale označenie zmenené nebolo, zmenil sa trochu popis a vlastnosti.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Doufám, žes nějak neosekal moje oblíbené Éčko?

- Alchymista
- 5. Plukovník
To by som ti neurobil.
Až tak zlomyselný nie som.

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Ufff, to sem rád. Asi bych si uplácal něco podobného
, ale kdo ví jak by to dopadlo.
Stejně chci něco zkusit...

Stejně chci něco zkusit...

- Alchymista
- 5. Plukovník
Tak som si dnes vyniesol jadro orbitálnej stanice vo výške 200km. Samozrejme som nedal pozor a použil práve ten "neodskúšaný" Alchymist A 6xALE-220 F6160 type II D... Zvládol to, ale pri počiatočnom TWR 1,2 mu to trvaloooo...ooo...ooo nekonečných 11 minút kým sa vyšplhal do výšky 31 kilometrov... A prvý krát som zažil u svojich motorov a konštrukcií znižovanie ťahu kvôli prehratiu motorov. Ale jadro stanice je hore.
Pri pristátí som potom videl niečo, čo som ešte v KSP nevidel - čiastočné zamenie slnka.
Fotky zajtra
Pri pristátí som potom videl niečo, čo som ešte v KSP nevidel - čiastočné zamenie slnka.
Fotky zajtra

- kopapaka
- 6. Podplukovník
A jak máš udělané to jádro? Já už sice stanici mám, ale uvažuju nad novou...
Jinak jsem se včera konečně dokopal k přistání na Duně...
Kerbíci tam sice už pár dní poletovali, ale nebyl čas. Zůstanou poměrně dlouho, na cestě je totiž zásobovací loď...

Jinak jsem se včera konečně dokopal k přistání na Duně...
Kerbíci tam sice už pár dní poletovali, ale nebyl čas. Zůstanou poměrně dlouho, na cestě je totiž zásobovací loď...

- Alchymista
- 5. Plukovník
"Stanica A"

Zostava (zhora dolu): klasický 1,25m hub - kužel (prázdny - asi urobím aj kuželovú MP nádrž) - energomodul 2,5m - command modul 2,5m - nádrž ALW-FTE-6000F - "nový" 2,5m hub. Rebríky, osem malých motorov, kompletná komunikačná a vedecká výstroj, veľké slnečné panely... Nosič Alchymist A 6xALE-220 F6160 type II D musel byť uchytený do štartovacích blokov, pretože kvoli hmotnosti nákladu ho pristávacie nohy nedokážu samostatne stabilizovať (zostava mala na štarte vyše 70 ton)
Jedna z misií Mission Manageru - spojenie dvoch jednomiestnych pilotovaných lodí (odštartovali a pristáli ako SSTO)

Zatmenie Slnka - Kerbolu

Zostava (zhora dolu): klasický 1,25m hub - kužel (prázdny - asi urobím aj kuželovú MP nádrž) - energomodul 2,5m - command modul 2,5m - nádrž ALW-FTE-6000F - "nový" 2,5m hub. Rebríky, osem malých motorov, kompletná komunikačná a vedecká výstroj, veľké slnečné panely... Nosič Alchymist A 6xALE-220 F6160 type II D musel byť uchytený do štartovacích blokov, pretože kvoli hmotnosti nákladu ho pristávacie nohy nedokážu samostatne stabilizovať (zostava mala na štarte vyše 70 ton)
Jedna z misií Mission Manageru - spojenie dvoch jednomiestnych pilotovaných lodí (odštartovali a pristáli ako SSTO)

Zatmenie Slnka - Kerbolu

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Pěkné, k těm nohám, možná je to blbost, ale zkusil si vypnout pérování?

- kopapaka
- 6. Podplukovník

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Konečně se mi v té kariéře začalo trochu dařit 

Názvu lodi si prosím nevšímejte, nejdřív jsem kvůli snazšímu přistání chtěl na Minimus, ale baterky prostě nevydrží...

Názvu lodi si prosím nevšímejte, nejdřív jsem kvůli snazšímu přistání chtěl na Minimus, ale baterky prostě nevydrží...

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Další výlet na Mun...
Díky Alchymu a jeho módu se lítá mnohem líp, ale zatím ještě nejsou hadice...

Trochu se nám to zamotalo. Lander vážil devět tun a je v něm motor ALE-85 o výkonu 85 kN... Přebytečné palivo se mi nakonec podařilo spálit a snad zbude i na cestu domů. Bill se aktuálně tak trochu potí, nejsou hadice (to už jsem říkal, že?) a tak přečerpáváme ručně.

Díky Alchymu a jeho módu se lítá mnohem líp, ale zatím ještě nejsou hadice...

Trochu se nám to zamotalo. Lander vážil devět tun a je v něm motor ALE-85 o výkonu 85 kN... Přebytečné palivo se mi nakonec podařilo spálit a snad zbude i na cestu domů. Bill se aktuálně tak trochu potí, nejsou hadice (to už jsem říkal, že?) a tak přečerpáváme ručně.

- Alchymista
- 5. Plukovník
Stavba "Stanice A" úspešne pokračuje - dnes nosič Alchymist A 6xALE-220 F4500 vyniesol ďalšie dva diely Stanice - Modul B a Modul C predurčené pre výskumné, skladovacie, pozorovacie a obytné účely.
Modul B

Modul C

Stanica A

Bohužiaľ, kvôli trapnej chybe technika bol hlavný spojovací port Modulu B namontovaný obrátene, takže dokovací port pri pozorovacej kopule sa stal prakticky nepoužiteľný.
Vinník bol vypátraný a preradený do oddielu skušobných pilotov.
Edit - po niekoľhodinovom bádaní bolo navrhnuté odvážne riešenie - modul odpojiť, urobiť manéver celou stanicou, potom modul znovu pripojiť. Manéver sa po niekoľkých simuláciách uskutočnil a Stanica A tak dosiahla správnu konfiguráciu.
Bol získaný doležitý poznatok - po rozpojení je mimoriadne dôležitý odlet aktívnej lode na "dostatočnú vzdialenosť" - aspoň tri "dĺžky" aktívnej/pasívnej časti v smere finálneho pohybu, inak dokovací autopilot Mechjeb nemá dostatok priestoru - a času - pre potrebné manévre. Veľmi doporučujeme tiež neponáhľať sa a nastaviť rýchlosť zblíženia na 0,5m/s alebo i menej - 0,25-0,1m/s.
Modul B

Modul C

Stanica A

Bohužiaľ, kvôli trapnej chybe technika bol hlavný spojovací port Modulu B namontovaný obrátene, takže dokovací port pri pozorovacej kopule sa stal prakticky nepoužiteľný.
Vinník bol vypátraný a preradený do oddielu skušobných pilotov.
Edit - po niekoľhodinovom bádaní bolo navrhnuté odvážne riešenie - modul odpojiť, urobiť manéver celou stanicou, potom modul znovu pripojiť. Manéver sa po niekoľkých simuláciách uskutočnil a Stanica A tak dosiahla správnu konfiguráciu.
Bol získaný doležitý poznatok - po rozpojení je mimoriadne dôležitý odlet aktívnej lode na "dostatočnú vzdialenosť" - aspoň tri "dĺžky" aktívnej/pasívnej časti v smere finálneho pohybu, inak dokovací autopilot Mechjeb nemá dostatok priestoru - a času - pre potrebné manévre. Veľmi doporučujeme tiež neponáhľať sa a nastaviť rýchlosť zblíženia na 0,5m/s alebo i menej - 0,25-0,1m/s.

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Pěkné... Já tak promyšlenou stanici nemám, většinou to spíš nějak dopatlám dohromady... Mimochodem, poznatky s Mechjebem mám+- stejné.
Aktuálně létám v kariéře na Mun, nový lander už zvládl dva přelety po samotném přistání, můj osobní rekord je 720 "vědy" právě při tomto letu. Právě jsem si odemknul ScramJet a (bohužel) jen základní sacáky.
Nikdy bych nevěřil, že může být výlet na Mun taková rutina
Bill s Bobem to zvládají levou zadní D)
Aktuálně létám v kariéře na Mun, nový lander už zvládl dva přelety po samotném přistání, můj osobní rekord je 720 "vědy" právě při tomto letu. Právě jsem si odemknul ScramJet a (bohužel) jen základní sacáky.
Nikdy bych nevěřil, že může být výlet na Mun taková rutina

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Tak nahazuju pár záběrů z kariéry...
Už druhá verze landeru s poněkud šílenou, nicméně funkční raketou...

...ze které o kousek dál už moc nezůstalo.

Tohle bylo o fousek

Bobův výraz jasně ukazuje názor na třetí verzi landeru - konečně už má hadice, takže žádné ruční přečerpávání paliva a větší sluneční baterie.

Dva důležité detaily třetí verze landeru - konečně žebříky a ALE-095 Minimusbus. Takže už žádné další hopsání na pár příček kdesi vysoko a vylétávání paliva před přistáním
Hlavně pokud je to ALE-135 Superbus

Na téhle fotce je zajímavý hlavně sklon svahu - 30 stupňů a lander drží... Bobův skafandr ovšem vypadá poněkud navlhle

Už druhá verze landeru s poněkud šílenou, nicméně funkční raketou...

...ze které o kousek dál už moc nezůstalo.

Tohle bylo o fousek

Bobův výraz jasně ukazuje názor na třetí verzi landeru - konečně už má hadice, takže žádné ruční přečerpávání paliva a větší sluneční baterie.

Dva důležité detaily třetí verze landeru - konečně žebříky a ALE-095 Minimusbus. Takže už žádné další hopsání na pár příček kdesi vysoko a vylétávání paliva před přistáním

Na téhle fotce je zajímavý hlavně sklon svahu - 30 stupňů a lander drží... Bobův skafandr ovšem vypadá poněkud navlhle

- Alchymista
- 5. Plukovník
Celkom vážne uvažujem nad pluginom TAC Life Support.
Kyslíkové, vodné a odpadové kontajnery mám už upravené pre jeho požiadavky, zrejme spácham ešte pár nových kontajnerov na potraviny, nádrže na CO2, upravím niektoré servisné moduly a vyrobím generátory.
Kyslíkové, vodné a odpadové kontajnery mám už upravené pre jeho požiadavky, zrejme spácham ešte pár nových kontajnerov na potraviny, nádrže na CO2, upravím niektoré servisné moduly a vyrobím generátory.

- kopapaka
- 6. Podplukovník
No, tak k tomuhle se nehodlám přidat- stačil mi začátek kariéry s neustálým sledováním, jestli mám vůbec dost elektřiny na cokoli. Pokud jde o ohrožení kerbíků na životě, tak mi docela stačí: výbuchy, pády a občasný zásah vesmírného krakena. Další způsob jak přijít o kerbíka opravdu nepotřebuju...

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Alchy: mód, kterej umožňuje řízený návrat prvního ¨stupně rakety se současným letem vyššího stupně!
http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... -Preventer

http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... -Preventer

- Alchymista
- 5. Plukovník
Vyzerá to dobre - ale je to nedostupné, spaceport je preč a na Course som to nenašiel.