Srbská armádo kam kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Mister No

Re: Srbská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od Mister No »

Lazar 3 K
Lazar 3 Sn
Lazar 3 / RALAS
Lazar 3 OT
Přílohy
463536_101592340_460895514_122172904784041684_7084881053202503208_n.jpg
Sloboda_2019_-_defile_06_-_Lazar_3_Sanitet_02.jpg
CG2A2093.jpg
ban_2022_1726663898.jpg
Mister No

Re: Srbská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od Mister No »

Pressburger píše: 25/2/2025, 18:48
Dnes ráno jsem mel možnost podívat se na celé video bez vyrušovani a musím to okomentovat...
Opravdu si myslíte že jsou v srbské armádě či lidi který jsou v ministerstvu obrany, takový debilove a že neví že vrtulník vyrobeny před 20 lety je jiný než ten co byl vyroben před pěti lety?
obzvlášť když jezdili a Kypr několikrát a kontrolovali jejich technický stav, také vám unikla taková menší informace, která utekla všem na fórech a YouTube kanálech, Kyperske Mi-35P byli domluvené ještě před horkou válkou na UA a měli doplnit eskadru nových Mi-35M...
Co se týká pomalé výroby nákladních aut, velká většina těchto vozidel jde rovnou jako nosiče nastaven a pokuď se nepletu tak Modulární MLRS M-18 je na podvozku FAP 2028, jako PASARS-16 a spekuluje se že bude také nosič izraelskho MLRS PULS, skřínove nástavby pro CH-92A, CH-95A a Pegaz 011 používá také toto vozidlo, FAP 1118 se používá také v mnoha provedenich, souhlasím s tím že 8x8, tam trochu zaspali ale od bývalého gigantu zbyl jen malý kousíček, který vyráběl nakladni6auta pro armádu, tak pravděpodobně nemají kapacitu na výrobu větších sérii.
nevím zda jste slyšel o závodě srboauto www.srboauto.rs, tam remontuji a modernizuji stará nákladní auta za zlomek ceny nového vozu, tak vlastně ani nemají potřebu kupovat nové vozy ve větším počtu.
podle analitika Vlade Raduloviće, peníze ani nejsou tak problém jako kapacity a nedostatek odborniku, ve vývoji a výrobě. Konkurence většinu schopni ho lidi převezme že státních podniků kde mají výplaty jaký mají s tím že jim nabydne větší plat...
Bývalá vláda defakto zničila vojenský výzkumni ústav, propustili v jednomu dni snad polovinu a možná i víc odborníků a defakto zastavili výzkum na dlouhá léta dopředu... Starý končí a mladý přijdou a pak jdou do soukromého sektoru kde dostanou víc peněz...
co se týká kupování ruských zbraní, ty budou kupovat ale až se trochu zlepší situace a bude možné dovézt zbraně z Rf. Jak jsem již psal, vrtulníky budou od Airbus H225M a objednaný a částečně zaplacený vrtulníky z Rf, nikdy ne dorazí, protože RF vrátila peníze s tím že nejsou schopni dodat objednané zbož. Náčelník generálního štábu neřekl že už nikdy nebude srbsko kupovat ale že některé objednávky byli zrušený a některé že probychaji dál. Prezident AV, jednou při obchuzce po vojenském letišti při nějaké příležitosti se obrátil jednomu z generálů RViPVO a řekl mu, již brzy čekej dobré zprávy, podařilo se nám nemožné a dostaneme něco co jsem myslel že to nikdy ne přijde do srbská, může to být REB Krasukha 4 a nebo Pancir S1M... Dříve sociální sítě byli přeplněné informacemi co přiletělo a co bylo přineseno, teď je embarbo na informace a jen málo kdy se něco dostane mezi lidí.
modernizaci a remont, MiG-29 provádí zaměstnanci fabriky MiG jako i remont a modernizaci Mi-35P tu opět pomáhají zaměstnanci firmy Mil.
ještě jednou srbsko (Jugoslávie) mělo v 80 a 90 letech dobrý nápady a byli prukopnici v mnohých věcech ale rospad státu vše zničil a mnohy projekty který se teď doděláváji a představují jako nový jsou právě projekty který byli zápočty před 30 či 40 letech.
také po bezmala po 25 letech kdy armáda žila jen ze zásob bývalé JNA a po několika válkách, sankcí a já nevím čeho všeho někdo přišel a začal budovat armádu z pepelu, kdy vojáci neměli ani uniformy, uniforma jednoho vojáka byla poskladana z několika vzorů a většinou již tak obnošene že mě byla ostuda za ně když jsem viděl fotky z vojenského veletrhu Partner a ty modely vojáků co ukazovali funkčnost zbraní, tak právě měli takové uniformy... V současné době vojáci speciálních sil si můžou vybrat zbraně podle toho co oni chtějí a stát jim to koupí, uniformy si diktuji u výrobce jak to má vypadat aby měli co největší efekt při užívání.
P. S. Jenom pro info, nevím co je pravda na této informaci ale Srbska firma z Bosny (TRB) dostala kontrakt na veletrhu IDEX 25 na výrobu kolem 200 obrněných vozidel "Vihor" pro Emiráty... Majitel firmy již přihlásil že musejí rozšířit výrobu do srbská.
https://trb.ba/en/lako-takticko-vozilo- ... vod-trb-a/
https://www.novostiplus.org/bs/arapi-ku ... -humvee-2/
Jinak dobrý video a těším se na pokračování
https://www.srboauto.rs/sr/galerija/
Mister No

Srbská armádo kam kráčíš?

Příspěvek od Mister No »

Nova puška z produkce srbské zástavy,
Zastava M-19 úspěšně prošla tovární zkoušky a putuje do armády aby se jí armáda podívala na zoubek
Přílohy
IMG_20250307_184429_328.jpg
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“