Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Zved : Asi Ti radost neudělám, ta kolekce se u nás začala prodávat (jak uvádí p3tris, v roce 2007), ale z neznámého důvodu přestala, přitom neměla konkurenci. Kolega z práce sehnal asi čtyři kousky. Zároveň k nám přestala chodit i kolekce "Světové tanky" od jmenované firmy (DeAGOSTINI). K té se zmíním v tématu pozemní techniky, pravděpodobně nyní vychází v Německu.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 5/7/2011, 12:50, celkem upraveno 1 x.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Aha, já myslel, že toto s těma pár kusama co u nás kdysi vyšly nesouviselo. Teď už to chápu. To je fakt divný, že to takhle utnuli. Škoda.
něco novýho
V Levných knihách jsem objevil další sérii modýlků. Odhaduji to na velikost 1:100 a narazil jsem na typy: Corsair, Spitfire, AT-6 a P-51D.
Optimista - to je nedostatečně informovaný pesimista
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Sice trochu odskakuju z diskuze v "obrňácích", ale třeba se jich stejně jako tanků tak dočkáme v tom Dráčiku.zved píše:Aha, já myslel, že toto s těma pár kusama co u nás kdysi vyšly nesouviselo. Teď už to chápu. To je fakt divný, že to takhle utnuli. Škoda.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Kolekce"Vojenská letadla"

Dne 8. července 2011 vyšel model číslo 31 : letoun McDonnell Douglas F-4C Phantom
(obrázky se nemusí shodovat s modelem)
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 22/7/2011, 23:38, celkem upraveno 1 x.

zved píše:Taky jsem je viděl. Ale měřítko není vůbec uvedeno. Vypadají dobře jen na první pohled a zdálkyMyslím, že tato série se hodí akorát pro děti na písek.

Plně s tebou souhlasím. Dneska jsem si je prohlídl líp a za cenu 79,- bych to nekoupil ani na ten písek.
Optimista - to je nedostatečně informovaný pesimista
-
Lorde:
Je zajímavé, že na tomto modelu pancéřová deska je.
Image
To bude tím, že máš fotku modelu od HM, tedy Hobby Master, to nelze co do kvality s nějakým pseudomodelem od Amercomemu vůbec srovnávat.
viz. fotky:
http://www.hobbymastercollector.com/HA7 ... 0Dahl.html
Navíc od HM je to v 1/48.
Kolekce od Amercomu je s každým dalším číslem horší a horší. Nějaké kovové náhražky je čímdál méně a o to více plasu.
Zatím asi největším zklamáním z rour je A-4, Schwalbina, A-10 a F-4 Phantom II. Minimum kovové náhražky a maximum plastu. Zatím nejlepší co Amercom vydal z rour byla asi F-18.
Jsem zvědav na ty další, ale podle fotek z Polska to vypadá stále hůř. Tornádo a Eurofighter, to je už úplnej děs. Su-27, F-14 a F-22 snad budou obstojný, dle fotek.
Nicméně se z proklamovaných kových modelů, stávají modely plastové.
Je zajímavé, že na tomto modelu pancéřová deska je.
Image
To bude tím, že máš fotku modelu od HM, tedy Hobby Master, to nelze co do kvality s nějakým pseudomodelem od Amercomemu vůbec srovnávat.
viz. fotky:
http://www.hobbymastercollector.com/HA7 ... 0Dahl.html
Navíc od HM je to v 1/48.
Kolekce od Amercomu je s každým dalším číslem horší a horší. Nějaké kovové náhražky je čímdál méně a o to více plasu.
Zatím asi největším zklamáním z rour je A-4, Schwalbina, A-10 a F-4 Phantom II. Minimum kovové náhražky a maximum plastu. Zatím nejlepší co Amercom vydal z rour byla asi F-18.
Jsem zvědav na ty další, ale podle fotek z Polska to vypadá stále hůř. Tornádo a Eurofighter, to je už úplnej děs. Su-27, F-14 a F-22 snad budou obstojný, dle fotek.
Nicméně se z proklamovaných kových modelů, stávají modely plastové.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Dne 22. července 2011 vyšel model číslo 32 : letoun American F-100C Super Sabre
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com, positivo.pl.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 5/8/2011, 18:25, celkem upraveno 1 x.

- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Přece se nebudeš patlat s nějakou kamufláží, kup si rovnou hotový model.

http://www.hobbymastercollector.com/HA1 ... andy1.html

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dneska taky dostal do Levných knih a prohlídnul si ty modely letadel. Jasný, že nesplňujou modelářský hlediska, ale základní tvar a kamufláž některých z nich docela sedí. Třeba Mustang a Spitfire se mi docela líbili. Pokud bych měl děcku koupit něco na naučení "rozpoznávání letadel" co nezabere moc místa jen v základních typech a ne jako sbírku, asi bych se toho nebál.
Jinak další kousky od Amercomu:

Jinak další kousky od Amercomu:

Dnes, v kolekci Amercom, vyšel Grumman F6F Hellcat. Při prvním pohledu přes blistr se nezdá, že by nějak vybočoval ze zavedeného standardu celé série, ale pozor, co mi připadá zvláštní na hlavním podvozku? Že by úhel nohou v příčné rovině? Možná, ale to není nic strašného. No jo, už to mám! Podvozkové nohy jsou zaměněné, levá za pravou. Správně mají být vidět celé disky kol z vnější strany. Takže amputovat, prohodit, přilepit…….
Do prčic, já jsem prošvihl A-10 i Phantoma? Tak to mně tedy dere
Blbnou mi cookies, do toho nová práce a málo času, pak včas nevidím příspěvky v tomhle vlákně a už je to fuč. Nemají někde v Praze ve volném prodeji i starší kousky?
Mňo, teď hlavně neprošvihnout Tomcata, Sučko, Eurofighter a v žádném případě F-22. Mohl by kdyžtak někdo být tak hodný a až vyjdou, připomenout mi to SZ?

Mňo, teď hlavně neprošvihnout Tomcata, Sučko, Eurofighter a v žádném případě F-22. Mohl by kdyžtak někdo být tak hodný a až vyjdou, připomenout mi to SZ?
Zkus využít informace z této stránky:
http://www.amercom.cz/letadla.htm
http://www.amercom.cz/letadla.htm
Vyzerá to skôr ako Taliani: http://en.wikipedia.org/wiki/Wings_of_War
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Na polských stránkách Amercomu se objevila reklama na další sérii modelů nazvanou "Helikoptery świata". První číslo u nich vychází 12. srpna a je to "vietnamská" UH-1B. Zatím jsem nikde neobjevil fotky, ale vypadá to podle stojánku na měřítko 1:72. Třeba se jich dočkáme i u nás.
Edit:
Tak už jsou tam i ofico stránky, opravdu je to měřítko 1:72 a na první pohled nevypadají špatně. Podle nabídky půjde nejspíš jen o vojenské stroje.
http://amercom.com.pl/strony.php?kod=hy

Hellcat nevypadá úplně zle, jen je třeba předělat ty avizovaný kola, já měl i rozhozenou geometrii na výškovkách a místo závěsníků na bomby jsou tam jen vyvrtané díry, takže je potřeba doplnit je z nějakého starého modelu nebo vyrobit.
Edit:
Tak už jsou tam i ofico stránky, opravdu je to měřítko 1:72 a na první pohled nevypadají špatně. Podle nabídky půjde nejspíš jen o vojenské stroje.
http://amercom.com.pl/strony.php?kod=hy

Hellcat nevypadá úplně zle, jen je třeba předělat ty avizovaný kola, já měl i rozhozenou geometrii na výškovkách a místo závěsníků na bomby jsou tam jen vyvrtané díry, takže je potřeba doplnit je z nějakého starého modelu nebo vyrobit.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 27/4/2012, 08:14, celkem upraveno 1 x.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Dne 5. srpna 2011 vyšel model číslo 33 : letoun F6F Hellcat
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com, positivo.pl.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 19/8/2011, 20:20, celkem upraveno 1 x.