Česko-Slovenský zbrojní průmysl

Odpovědět
Alfik
7. Major
7. Major

Re: Česko-Slovenský zbrojní průmysl

Příspěvek od Alfik »

Scotty87:
Ještě jednou sem napíšeš něco o hoaxech a zařadím si tě mezi tzv. "stranické blbce".
To že se ti nějaká zpráva nelíbí neznamená, že je to lež.
Omyl může být, a stane-li se, omlouvám se za něj. Viz debata v jiném vlákně, o průměrné mzdě a mediánu, ale lži? Kroť svou stranickou zblblost, prosím.
Ukáže-li se můj příspěvek jako můj omyl, i za ten se omluvím. Zatím se jen potvrdil. Byť počet takto vyrobených aut se ti zdá malý, což není nic proti čemu bych protestoval.

PS: Abys nebyl za stejného *** jako kolega, který přímo neváhá mě ( MĚ! :D ) označit za kremlobota... no co, každý nemůže být duševně v pořádku :D
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
mikhail
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikhail »

Alfik píše:Scotty87:
Ještě jednou sem napíšeš něco o hoaxech a zařadím si tě mezi tzv. "stranické blbce".
To že se ti nějaká zpráva nelíbí neznamená, že je to lež.
Omyl může být, a stane-li se, omlouvám se za něj. Viz debata v jiném vlákně, o průměrné mzdě a mediánu, ale lži? Kroť svou stranickou zblblost, prosím.
Ukáže-li se můj příspěvek jako můj omyl, i za ten se omluvím. Zatím se jen potvrdil. Byť počet takto vyrobených aut se ti zdá malý, což není nic proti čemu bych protestoval.

PS: Abys nebyl za stejného *** jako kolega, který přímo neváhá mě ( MĚ! :D ) označit za kremlobota... no co, každý nemůže být duševně v pořádku :D
OK sorry ospravedlnujem sa. Aj chybu si treba vedieť priznať :) Nečítal som ten článok o Śkodovkách

Ale je zase úplne bežné, že kvôli jednej súčiastke (pár súčiastkam), ktorej domontovanie zaberie pár minút sa samozrejme nezastaví celá výroba, preto Tvoje vyjadrenie o odstavení aut a ich šrotovaní tiež považujem za scestné a zbytočné.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

OK.
Alfik píše:Ale hoši, dyť jsme se do těch časů vrátili.
Ani bych neřekl.
Alfik píše:Třeba takové Škodovky se dělají a dělají, a odváží se na letiště, na sklad. Nejsou čipy...
Přiznávám o tom že si škodovka pronajala letiště jsem nevěděl. To že se dělají a dělají je bezpochyby pravda. Jak už jsem napsal drtivá většina aut už ve výrobě má svého odběratele. Který teď zrovna jistě není nadšený že uvidí své autu až nejdřív za půl koku, ale co může dělat stejný problém mají momentálně všichni.
Alfik píše:A až budou čipy, tak ty Škodovky se zlikvidují - jednak budou "ostáté" (podle vz. oježděné :) ), a jednak, co myslíte, bude třeba vyrábět Škodovky i potom až budou čipy, nebo ne? :D
Žádné auta se pochopitelně nezlikvidují. Až budou čipy tak se jen zkrátí dodací lhůta na přijatelnou úroveň.
Alfik píše:Kdo je zaplatí? No já ne. Jsem důchodce. Ale vy co vyděláváte a daníte :twisted:]
Žádné auta se likvidovat nebudou tedy ani platit. Paradoxně nejvíce platíme za auto které nikdo nevyrobí přes různé covidové programy podpory zaměstnanosti, které už končí.

Teď si sebekritiky řekni kolika tom cos napsal bylo pravdivého. Omluvit se můžu maximálně za to že jsem nevěděl kam škodovka momentálně odstavuje auta. Moje chyba. Ovšem podobných zaručených zpráv o tom jak je kapitalismus v prdeli poměřováno podle fotek různě odstavených aut jsem viděl tolik že na to začínám být přecitlivělí. Ve 100% případů se to ukázalo jako naprostá blbost a tedy HOAX.
seabee
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od seabee »

No samozřejmě, že ve srovnání s rozvinutým a úspěšným ruským automobilovým průmyslem mají kapitalističtí výrobci spostu problémů. Přiznejme si to otevřeně! A například, že by v Severní Koreji museli skladovat auta na letišti, také nemáme zprávy.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Ale tak nebudme zli. Rusky automobilovy priemysel nie je zase o nic menej rozvynuty ako akykolvek iny rusky priemysel. :D
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Pánové stačilo..
ObrázekObrázekObrázek
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Sice to není o zbrojním průmyslu, ale je to inspirující.
Firmu CZ LOKO spoluzaložil s pěti železničáři začátkem roku 1995 v Nymburce. Bárta začínal jako dělník v depu, během této práce vystudoval ČVUT. Dnes ovládá většinový podíl ve společnosti CZ LOKO, která se postupně z malé dílny v pronajatých prostorách postupně rozvíjela a nákupem továren v České Třebové a Jihlavě se stala evropským výrobcem s ambicí určovat trendy na trhu v daném segmentu.
https://www.e15.cz/byznys/s-cinany-nebu ... .seznam.cz
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
seabee
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od seabee »

Pro české zbrojaře jsou USA klíčovým trhem: z pohledu exportu šlo v roce 2019 o druhý největší, dva roky před tím úplně největší. Opačně to ale neplatí. „Dovoz vojenského materiálu do Česka je téměř sedmkrát menší než náš vývoz,“ přibližuje Jiří Hynek, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu.
HN 21. 6. 2021 18:30
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Juraj Tichý »

Ani toto nie je o zbrojnom priemysle, ale ktoho vie. Možno o dvadsať rokov to bude doprava "lampasákov", miesto vrtuľníkov.

SVETOVÁ PREMIÉRA PRELETU LIETAJÚCEHO AUTA AIRCAR MEDZI DVOMA LETISKAMI

Dnes ráno o 6.h zažilo letisko Bratislava historickú chvíľu. Po prvý raz tu pristál prototyp lietajúceho auta AirCar, ktorého zhotoviteľom je Štefan Klein zo spoločnosti KleinVision. Lietajúceho auto tak absolvovalo svoj najdlhší let a zároveň po prvý raz na svete prelet medzi dvoma medzinárodnými letiskami Nitrou a Bratislavou.
Let, ktorý pán Klein pilotoval z Nitry do Bratislavy, trval približne 30 minút a lietajúce auto AirCar tak preletelo 75 km. AirCar absolvuje nevyhnutnú technickú kontrolu a po transformácii z lietadla na auto sa presunie mestom do centra Bratislavy.

Edit: uz teraz pracujú na ďalšej verzii, ktorá by mala byť hotová do roka. Ma sa upravovať dizajn, ale aj vykon motora, vďaka čomu stúpne rýchlosť zo súčasných 170km/hod na 340km/hod.
V plane je aj dvojmotorove, štvormiestne a hydroplan.
Súčasný dolet je 1000 kilometrov, hmotnosť jedna tona a auto ma mokré krídlo.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0&sfnsn=mo
Naposledy upravil(a) Juraj Tichý dne 28/6/2021, 20:11, celkem upraveno 2 x.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

To je tak kdyz se nekdo dival v mladi na Fantomase. :lej:
https://www.czechcrunch.cz/2020/11/ani- ... cim-vozem/
Moc pekne poletadlo.
Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Společnost Zlin Aircraft dokončuje první sérii modernizovaného cvičného a sportovního letounu Z 242L, modernizovaná verze se jmenuje Zeus.
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Začína sa "kampaň" pred nákupom nových armádnych vozidiel:

https://ekonomika.sme.sk/c/22693768/vyr ... ensko.html
"Alea iacta est"
Flader
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Flader »

mikojan29 píše:Začína sa "kampaň" pred nákupom nových armádnych vozidiel:

https://ekonomika.sme.sk/c/22693768/vyr ... ensko.html
Asi to bude +- tento istý článok, len v bledomodrom: https://www.armadninoviny.cz/legendarna ... idiel.html
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

1500 kusov je už vážne dosť. Ved je to viac ako ročná produkcia Tatry.

a cca 300-350 mil€. To len tak nespadne z neba, o to sa pobijú aj západné firmy.
Som zvedavý na tender, ale ak bude skutočne féroví, pre Tatru bude vážne ťažké cenovo konkurovať.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Proč?
ObrázekObrázek

Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Lebo fixné náklady. Je rozdiel vyrobiť 1.200 a 40.000 vozidiel ročne.

Lebo poznáme ceny Tatry a Man HX napríklad.
Ale len nech sa snažia a nech vyhrá ten najlepší.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Lebo poznáme ceny Tatry a Man HX napríklad.
Toto by mne zajímalo, díky.
ObrázekObrázek

Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

To porovnanie cien pre AČR a OSSR s cenami napríklad z Man HX pre Austráliu a Nemecko tu už boli. Vyhľadaj.
Padouch
praporčík
praporčík

Příspěvek od Padouch »

osvědčený způsob jak vyhrát výběrové vyřízení na nákladní automobil pro armádu. Podobné závody má Tatra v Brazílii, Indii, Saúdské Arábii, teď na Slovensku, v plánu je Ukrajina (mohla by koupit krachující Kraz)...
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Zbrojní průmysl“