Tank T 90(S)
Re: Tank T 90(S)
Či pánujú bohvie.
Podľa mňa budú - keď budú modernizované všetky alebo skoro všetky T-72B, mali by prísť na radu T-90 a po nich T-90A.
Armata sa bude zavádzať pomaly, staršie tanky bude treba modernizovať.
Podľa mňa budú - keď budú modernizované všetky alebo skoro všetky T-72B, mali by prísť na radu T-90 a po nich T-90A.
Armata sa bude zavádzať pomaly, staršie tanky bude treba modernizovať.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
No v prípade T-90 som dosť skeptický. Veľmi nie je čo modernizovať. Tých T-90 je dosť málo. Bežne ich ani nevidieť a počet sériovo vyrobených a hlavne používaných sa dá rátať v kusoch.Podľa mňa budú - keď budú modernizované všetky alebo skoro všetky T-72B, mali by prísť na radu T-90 a po nich T-90A.
Samozrejme nemám žiadne zákulisné informácie a neviem ako to naozaj bude.
Vyrobených T-90 (pôvodných) však bolo medzi 100-150 (podľa toho čomu sa človek rozhodne uveriť) a to je na dnešnú ruskú armádu počet nie úplne nevýznamný. Modernizácia a la T-72B3 by im výrazne pomohla.
Vyrobených T-90 (pôvodných) však bolo medzi 100-150 (podľa toho čomu sa človek rozhodne uveriť) a to je na dnešnú ruskú armádu počet nie úplne nevýznamný. Modernizácia a la T-72B3 by im výrazne pomohla.

Podle mě se jedná jen o další technologický demonstrátor pro export (snad směřované na Indii)

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Čo máš na mysli?Rase píše:Podle mě se jedná jen o další technologický demonstrátor pro export (snad směřované na Indii)

Dobře tak tu Indii jsem jen tak plácnul, ale ta modernizace tanku z videa co sem dal mepu, nebude dle mého určená pro ruskou armádu (ta se zaměřuje na Armatu). přijde mi že je to výtvor ve stylu. "podívejte co dokážeme vyrobit a za xxx peněz můžeme takovýto ultimátní tank vyrobit i pro vás".

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Toto:
Modernizácia T-90 ruských OS bude podľa mňa vychádzať z typu T-72B3.
Modernizácia T-90A ešte dlho nebude na programe.
To je samozrejme pre export, T-90S je exportný tank.mepu píše:Podrobná prezentace modernizace tanku T-90S
Modernizácia T-90 ruských OS bude podľa mňa vychádzať z typu T-72B3.
Modernizácia T-90A ešte dlho nebude na programe.

Trojdielny dokument/reportáž zo série Poligon o tanku T-90A a výcviku na ňom:
1. časť:
2. časť:
3. časť:
Trochu rozvláčne a na štýl reality show spravené, ale určite stojí za zhliadnutie - je tu priamo ukázané/vysvetlené ako funguje nabíjací automat, ako sa volí typ munície pre streľbu etc...
1. časť:
2. časť:
3. časť:
Trochu rozvláčne a na štýl reality show spravené, ale určite stojí za zhliadnutie - je tu priamo ukázané/vysvetlené ako funguje nabíjací automat, ako sa volí typ munície pre streľbu etc...

Prosím absíku, v čem přesně měla T-90S dominovat nad Merkavou 4?absik píše:T-90S porovnávali len s poslednou Merkavou a aj tam vyšla ako lepšia ruská "obstarožná" technika.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
v Malajsii zase T90 dostala na frak od "západem" modernizované T72...

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Předpokládám, že máš na mysli ten tendr z roku 1999, kterého se účastnily T-90, T-84, Vickers Mk.3, K1 a polský PT-91 ? Máš nějaké údaje, jak dal ten Polák ostatním na frak?CAT píše:v Malajsii zase T90 dostala na frak od "západem" modernizované T72...
Já totiž četl, že to vůbec nebyl výběr armády, ale politické reprezentace, a že rozhodující byla cena a "polské sliby". Nakonec Malajci ty tanky nedostali v roce 2001, jak bylo slibováno, ale až 2007!!!

A že by s nimi byly spokojeni ... četl jsem spíše opak. Dokonce měly v roce 2009 probíhat jednání s Rosoboronexportem o jejich up-gradu na standard T-90S.
Jediné, co se prý osvědčilo byl francouzský SŘP Sagem 15.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Skeptik: na frak bylo myšleno že vyhrál, ne že by je převálcoval a o problémech jsem slyšel. Šlo mi práv o to ukázat, že to co jedna země vyhodnotí jako nevyhovující, může zemi jiné krásně vyhovovat...

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Tož takto anoCAT píše:Skeptik: na frak bylo myšleno že vyhrál, ne že by je převálcoval a o problémech jsem slyšel. Šlo mi práv o to ukázat, že to co jedna země vyhodnotí jako nevyhovující, může zemi jiné krásně vyhovovat...

Taky znám lidi co nedají dopustit na kvalitní a velmi levné potraviny z Polska

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Cat, ale to veľa nehovorí o kvalite techniky. Obrovskú úlohu v tendroch hrá politika (myslíš že Abrams tam kde exportovaný vyhral tendre?CAT píše:v Malajsii zase T90 dostala na frak od "západem" modernizované T72...

Což ovšem platí i opačně. Ale jinak je to naprostá pravda.arten píše:Cat, ale to veľa nehovorí o kvalite techniky. Obrovskú úlohu v tendroch hrá politika (myslíš že Abrams tam kde exportovaný vyhral tendre?) Čo som zachytil informácie, tak aj T-90, aj Ukrainský T-84 to zvládli lepšie, ale skrátka niekedy rozhodujú iné faktory...

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
V Malajzii rozhodlo proti T-90S aj to že krátko predtým kúpili Mig-29 a nechceli sa stať príliš závislými od Ruska.

Indie uzavřela kontrakt na dalších 124 ks T90
http://lenta.ru/news/2014/12/23/tanks/
Nejen to, dalších 272 by si Indiáni měli zkompletovat sami ... z dodaných stavebnic ... a o dalších 300 ks se navýšila kvóta pro licenční výrobu.stetula píše:Indie uzavřela kontrakt na dalších 124 ks T90

No Malajzicania dostali sto pro nieco od Poliakov nieco do vacku, lebo vybrat modernizovany T-72M1 v konkurencii T-90 a T84, no ako by som to, je pri najmensom divne...
to ale nie je naviac k tým cca 1500ks, ktoré už majú zazmluvnené, či áno?Skeptik píše:Nejen to, dalších 272 by si Indiáni měli zkompletovat sami ... z dodaných stavebnic ... a o dalších 300 ks se navýšila kvóta pro licenční výrobu.stetula píše:Indie uzavřela kontrakt na dalších 124 ks T90