OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
- Juraj Tichý
- Kapitán
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Niko: Presne. Cena s HK416 je rovnaka. Ale ten je zavedeny so vsetkymi kladmi, ktore to znamenaju pri udrzbe a logistike ale aj postupe vojakov od beznych jednotiek k specialom.
23mopr uz patri pod SOCOM. Dostanu Breny, ked 5psu ma HK? Pekna sprostost.
Zemakt: ale ten pristup CZUB je dolezity. Chyba sa stane, to je jasne. Ale ak je pristup taky aky je. Kto zaruci, ze nevyrobia nekvalitnu seriu pre OSSR? Ved to sa stava. ale zase riesit reklamacie s CZUB? A cakat ze opat strcia hlavu do piesku? Radsej nie.
Kebyze ide o tvoj majetok, nikdy od nich nic znovu nekupis.
23mopr uz patri pod SOCOM. Dostanu Breny, ked 5psu ma HK? Pekna sprostost.
Zemakt: ale ten pristup CZUB je dolezity. Chyba sa stane, to je jasne. Ale ak je pristup taky aky je. Kto zaruci, ze nevyrobia nekvalitnu seriu pre OSSR? Ved to sa stava. ale zase riesit reklamacie s CZUB? A cakat ze opat strcia hlavu do piesku? Radsej nie.
Kebyze ide o tvoj majetok, nikdy od nich nic znovu nekupis.
Juraj hej, může být. Spíš jsem reagoval na tu kosu. To fakt už ne.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tak HK 416 ma referencie vsade po svete, nakoniec aj od samotnebo Bin Ladina.
Jasne lepsia volba. No ale uprimne. Videli sme aku vyraznu poziciu ma CZ v slovenskych tendroch. Takze ak CZ, tak chvala Bohu, ze nie Bren 1, ale Bren 2.

No, než dostal nasypáno do kožichu preferoval AKSU 74. Změnit preference pak zřejmě nemohl stíhat
.

Zemakt naopak. Tie tri gule, ktore schytal boli z HK 416. 

Však jo, píšu “než”, viz ty jeho nejčastější pózy 

- Juraj Tichý
- Kapitán
Niko: Tak Kali je uz prec, SMER hadam tiez konci a tak tieto tlaky by mohli byt minulostou. Ved co je to za slovenskeho ministra, co uprednosti zahranicnych vyrobcov, pred kvalitnejsou a lacnejsou slovenskou konkurenciou. Vyradili ich z tendra kvoli 2mm.
GP vraj pracuje aj na útočnej puske v NATO razi. Vie o tom niekto nieco?
CZUB moze mat v buducnosti problem s dodavanim na SVK z dovodu nasho protischrankoveho zakona. Aku sluzbu urobil Buresovi, vsetci dobre vieme.

GP vraj pracuje aj na útočnej puske v NATO razi. Vie o tom niekto nieco?
CZUB moze mat v buducnosti problem s dodavanim na SVK z dovodu nasho protischrankoveho zakona. Aku sluzbu urobil Buresovi, vsetci dobre vieme.

Tak pokiaľ sa nezmení majiteľ GP tak myslím majú cestu do štátnych zložiek zarúbanú. A v tomto som rád. Nie je možné, aby štát takto nepriamo finančne podporoval extrémistov. CZUB má na Slovensku závod (a myslím aj dcérsku firmu) tak to také horké asi nebude.
V AČR je 601.skss také vybavena karabinou M-4 a CPSS jako jejich podpůrná jednotka má BREN.Juraj Tichý píše:23mopr uz patri pod SOCOM. Dostanu Breny, ked 5psu ma HK? Pekna sprostost..
CZ ma firmu v Kremnickych baniach. Fabrika sa to asi ale nazvat neda. Skor to volajme argument na tendre.
Grand Power ma teraz so samopalom Stribog vybookovanu vyrobu velmi slusne. Hlavne v USA to predavaju ako teple rozky. Kapacity teda momentalne smeruju prave tymto smerom. V kazdom pripade o tej utocnej puske sa uz sepka dlhsie. Mozeme len hadat, ci to bude prerasteny Stribog, alebo nieco ala AR, alebo nieco uplne.
Politicka orientacia majitela GP je taka, aka je. S tym zial asi nic nespravime. A kedze GP nie je odkazana na statne zakazky, nema asi potrebu ju menit. Nic to ale nemeni na skutocnosti, ze je to jedna z najzivotaschopnejich, ak nie najzivotaschopnejsia slovenska zbrojovka.

Grand Power ma teraz so samopalom Stribog vybookovanu vyrobu velmi slusne. Hlavne v USA to predavaju ako teple rozky. Kapacity teda momentalne smeruju prave tymto smerom. V kazdom pripade o tej utocnej puske sa uz sepka dlhsie. Mozeme len hadat, ci to bude prerasteny Stribog, alebo nieco ala AR, alebo nieco uplne.
Politicka orientacia majitela GP je taka, aka je. S tym zial asi nic nespravime. A kedze GP nie je odkazana na statne zakazky, nema asi potrebu ju menit. Nic to ale nemeni na skutocnosti, ze je to jedna z najzivotaschopnejich, ak nie najzivotaschopnejsia slovenska zbrojovka.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Flader, Niko:
Politická orientacia vsak nie je polozkou v zadavacich podmienkach tendra. Byt ta sutaz dnes, UVO je zrusi, kedze tie 2mm si MVSR neobháji.
Mimochodom politicka orientacia sa prave najlepsie v takychto pripadoch meni cez prachy. "Prestan podporovat fasistov a otvoria sa ti lukrativne statne zakazky." A ocka by cinkli a stal by sa z neho vylieceny demokrat.
Vzhladom na neustale narastajuce preferencie IQ88, je evidentne, ze politika izolácie nefunguje.
Scotty87: prosim nezober to v zlom, ale ze to tak mate v AČR pre mna nie je kvalitativny parameter.
Z logistickeho hľadiska ma mat 20tisicova armada jednotnu útočnú pusku na vsetkych utvaroch. A ked si 5.psu vybral HK416, ktory vychadza lacnejsie ako BREN, tak nie je o com. Lebo rozhodovat maju 2. parametre a tu vyhrava HK416.
1. Cena
2. Kvalita riesenia
Politická orientacia vsak nie je polozkou v zadavacich podmienkach tendra. Byt ta sutaz dnes, UVO je zrusi, kedze tie 2mm si MVSR neobháji.
Mimochodom politicka orientacia sa prave najlepsie v takychto pripadoch meni cez prachy. "Prestan podporovat fasistov a otvoria sa ti lukrativne statne zakazky." A ocka by cinkli a stal by sa z neho vylieceny demokrat.
Vzhladom na neustale narastajuce preferencie IQ88, je evidentne, ze politika izolácie nefunguje.
Scotty87: prosim nezober to v zlom, ale ze to tak mate v AČR pre mna nie je kvalitativny parameter.
Z logistickeho hľadiska ma mat 20tisicova armada jednotnu útočnú pusku na vsetkych utvaroch. A ked si 5.psu vybral HK416, ktory vychadza lacnejsie ako BREN, tak nie je o com. Lebo rozhodovat maju 2. parametre a tu vyhrava HK416.
1. Cena
2. Kvalita riesenia
Inak k tej teme politicka orientacia a vyrobcovia zbrani. Stary pan Gaston Glock je tiez znamy nazvyme to nie prave demokratickymi nazormi. Ked nemusia, do spolocnosti ho uz ani radsej nevolaju. Tak isto americke zbojovky, vid. Bushmaster a vypisovanie kriziackych citatov na pusky pre vojakov v Iraku. Alebo texaske STI, ktore nepredava zbrane do Kalifornie, lebo tam zijucich liberalov nema rado atd,atd...Proste GP v tomto svete nie je az taky exot. 

Juraj Tichý
Já se spíš pozastavoval nad logikou že pušku kterou má zavedenou speciální jednotka musí mít i ostatní. To neplatí snad v žádné armádě, speciálové mají vždy určitou volnost při výběru zbraní.
Jinak si zaveďte útočnou pušku jaká bude OSSR vyhovovat nemám s tím žádný problém. Jen se mi nezdá, pokud je BREN2 tak předražený, proč si no zvolili Maďaři jako svoji standardní ÚP. Když by si mohli koupit za stejné peníze koupit HK416, jak tvrdíš. Přitom Maďaři zdá se teď německou techniku preferují.
Já se spíš pozastavoval nad logikou že pušku kterou má zavedenou speciální jednotka musí mít i ostatní. To neplatí snad v žádné armádě, speciálové mají vždy určitou volnost při výběru zbraní.
Jinak si zaveďte útočnou pušku jaká bude OSSR vyhovovat nemám s tím žádný problém. Jen se mi nezdá, pokud je BREN2 tak předražený, proč si no zvolili Maďaři jako svoji standardní ÚP. Když by si mohli koupit za stejné peníze koupit HK416, jak tvrdíš. Přitom Maďaři zdá se teď německou techniku preferují.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Scotty87:
1.Breny si Madari sami vyrabaju co im Heckler & Koch mozno neponukol
2. Vzhladom na nakup HK416 pre 5.psu a Bren pre ISTAR vieme porovnat cenu.
Nepisal som ze Bren je predrazeny. Pisal som, ze HK416 je lacnejsi. To je semanticky rozdiel.
Nevravim, ze SOCOM nema mat volnost vo vybere vyzbroje. Tvrdim, ze zvysok armady sa ma prisposobit vyberu specialov ak sa to da. Hlavne ked vyberu cenovo dostupne riesenie, ktore sa ukáže ako kvalitne.
A to ako pri HK416, tak aj Minimi ci CG4.
1.Breny si Madari sami vyrabaju co im Heckler & Koch mozno neponukol
2. Vzhladom na nakup HK416 pre 5.psu a Bren pre ISTAR vieme porovnat cenu.
Nepisal som ze Bren je predrazeny. Pisal som, ze HK416 je lacnejsi. To je semanticky rozdiel.
Nevravim, ze SOCOM nema mat volnost vo vybere vyzbroje. Tvrdim, ze zvysok armady sa ma prisposobit vyberu specialov ak sa to da. Hlavne ked vyberu cenovo dostupne riesenie, ktore sa ukáže ako kvalitne.
A to ako pri HK416, tak aj Minimi ci CG4.
Profesionálni vojaci sa pripravujú na vojenskú prehliadku, má pripomenúť odkaz hrdinov Slovenského národného povstania

zdroj: https://www.mosr.sk/44968-sk/profesiona ... povstania/
Parádička za pár miliónov
zdroj: https://bbonline.sk/blog/uz-sa-to-chysta/

zdroj: https://www.mosr.sk/44968-sk/profesiona ... povstania/
Parádička za pár miliónov
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Pri vete "armada nema tahace, ktore by ich dokazali priviest" som prestal citat. Ach tieto zarucene info blogerov.Arthur píše: Parádička za pár miliónov

Pointa sú náklady na tú parádu nie nevedomosť laikov. Apropo chýbajú Vám finančné prostriedky na nové útočné pušky... ? No kde asi sú ...
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Z rovnakeho sudka nasledne posudzujem vsetky informacie v danom blogu. Ako mam triedit co je pravda, ked su tam klamstva. Informacie JPP ma nezaujimaju.
To ze je ta vojenska prehliadka zbytocnost, je fakt (IMHO).
To ze nebude stat 10mil €, je tiez fakt.
To ze je ta vojenska prehliadka zbytocnost, je fakt (IMHO).
To ze nebude stat 10mil €, je tiez fakt.
V prvom rade armade chybaju vojaci, to znamena, ze nejaka poriadna prehliadka jej pomoze urcite viac ako par tisic pusiek alebo par nakladiakov.Arthur píše:Pointa sú náklady na tú parádu nie nevedomosť laikov. Apropo chýbajú Vám finančné prostriedky na nové útočné pušky... ? No kde asi sú ...
Keby sa ziadna prehliadka nekonala tak by podobny blogeri vyplakavali, ze sa armada nestara o svoju PR

Zase tema prehliadka ? Reciklovanie tem z minuleho roka,.ktore vo verejnosti zabrali ? Leto je fakt uhorkova sezona.