arten píše:Aaron Goldstein píše:arten píše:
Ide mi o spätné ospravedlnenie mýtu. "Zabránilo sa dvestotisíc... pol milióna... obetiam." a pod. Neskôr niečo postem.
I kdyby to zabránilo ztrátě jednoho jediného života amerického vojáka, tak nevidím důvod, proč tu možnost nevyužít a život toho vojáka obětovat...
Takže je zcela irelevantní, jestli by padlo amerických vojáků sto, tisíc a nebo půl milionu...
Aaron, ale toto je argumentačný fail a ako Žid by si tomu mal rozumieť...
Bolo by to legitímne, ak by tie obete boli vojaci. Lenže to boli najmä civilisti. Prehnane povedané - pre ušetrenie života jedného amerického vojaka by sme mohli zabiť 200 tis. ľudí? Tak prečo nie 100 miliónov? Kde je hranica??
Kenaf, ide o spätnú interpretáciu (skreslovanie) reality...
Nechápu, co má co společného můj původ s kapitulací Japonska... Ale pokud se snažíš přirovnat holocaust k japonským obětem, tedy obětem země, která válku začala a tvrdošíjně v ní setrvávala, tak je to jedno z největších chucpe, jaké jsem kdy ve svém životě slyšel...
Kde je hranice v počtu obětí válčící země??? Nikde není hranice... Je to válka... A ve válce jsou oběti... Japonsko bylo agresorem a tu válku vyvolalo... A pojem "civilní oběti" ztratil svou váhu už při vybombardování Guernici, Coventry, Drážďan...
A válka se (bohužel) vede tím principem, že se použije každý prostředek, který napomůže porážce nepřítele a zároveň minimalizuje vlastní ztráty...
Vy jste v té "obhajobě" Japonska úplně ztratili pojem o tom, že to bylo Japonsko, které tu válku začalo, že to bylo Japonsko, které Spojence napadlo...
Kolik je povinných padnout spojeneckých vojáků, aby měli právo porazit Německo a Japonsko??? Kdyby mělo padnout sto amerických vojáků, tak je atomovka nelegitmní a kdyby mělo padnout sto tisíc, tak je legitimní??? A kdo rozhodne, kolik musí padnout vojáků země, která byla napadena a do války vtažena, aby to bylo "adekvátní"??? Spojenci tu válku nevyvolali... A každý prostředek, který je přiblížil k porážce zemí osy a nebo minimalizoval vlastní ztráty (a nebo pokud možno oboje) byl legitimní ...