Pátrač píše:No mě to právě napadlo, už dříve, tedy to smazání. Já se sice konfliktům až tak moc nevyhýbám, ale většina mých prací nebývá konfliktní. Tato je a tolerance proti názorům, které nejsou v linii s běžným provedením bývá někdy malá. Ale když jsem si to zde celé prošel, tak si myslím, že zrovna zde to není nic zvláště vyhroceného. Já jen nerad své mateřské fórum vystavuji zbytečnému plamenění.
Jistou práci mi to samosebou dalo. Ale nešlo mi o o rytíř nějak snížit. Myslím si, že jsem to v práci uvedl opakovaně. Jde o to že lidé ne vždy vidí že:
- rytíř nerovná se těžký jezdec. Tedy rovná ale jen po dobu několika století. Těžká jízda zde byla už staletí před tím než se rytíř objevil a byla i staletí potom, co rytíři zmizeli.
- skvělý bojovník se ne vždy rovná skvělému vojákovi. Vysvětloval jsem to horem dolem proč, ale stejně jsem za blbce. Na druhou stranu zrovna zde to byla selanka proti tomu, když jsme se zde přeli o legionáře nebo Rašíny.
O těchto dvou věcech článek je, o ničem jiném. A Tebe sem odkud vítr přivál IgoreT?
Ja som to tak aj pochopil, vlastne to píšem už vo svojom prvom príspevku (27.6.2014):
Ahoj!
Je dobre, že si svoju staršiu prácu oprášil a uverejnil, najmenej z dvoch dôvodov:
1, Na článok som narazil náhodou a priviedol ma na tieto stránky.
2, Je to zaujímavé čítanie, vrátane následnej diskusie. Súvislosť, skvelý bojovník - mizerný vojak, tak takto som nad tým nerozmýšľal.
V každom prípade, rád som si toto zaujímavé pojednanie prečítal a vďaka zaň!

Je tam čiastočná odpoveď aj na to, odkiaľ ma privial vietor, z Bratislavy. Začal som tým článkom o rytieroch, ten ma zaujal, mal som teraz viac času, stránka ma zaujala, som chytený a tak to tu teraz "čekujem"!
Ináč veta "skvělý bojovník a mizerný voják" priam núka úplne zrozumiteľnú analógiu vo futbale. Napríklad Ronaldo CR 7, je nepochybne skvelý futbalista(rytier), ale manšaft zložený zo samých útočiacich Ronaldov, bez obrany a systému hry(bez velenia, plánu, taktiky atď.) by asi riadne dostával na "budku"!