https://x.com/gl_sk/status/181620438366 ... gPw8Q&s=19
Cohen The Barbarian píše: Tisíc dní, to to letí…
Čtrnáctej den války sem už podepisoval kontrakt v Kyjevě…
Když to rozpočítám, tak z této tisícovky jsem byl 131 dní v červené zóně, 28 dní v zelené zóně, 213 dní sem si dával pauzu mezi prvním a druhým deploymentem, 427 dní po nemocnicích, 201 dní teď rehabilituju, vracím se do života, snažím se pomáhat aspoň na dálku.
Do budoucna mě ještě pár dní rehabky čeká. Doufám, že ne další tisícovka ;)
Docela často se mě ptáte, jestli toho nelituju, jestli bych to nechtěl vzít zpátky…
Ani v nejmenším. Odvedl sem svůj díl práce, pokaždé sem jel na max a když se ohlídnu zpět, málo co sem mohl udělat líp. Byl sem v partě výborných lidí jakou sem nezažil od mých let v legii a společně sme se snažili vychýlit jazýček vah na tu správnou stranu. Myslím, že se nám podařil udělat do Ivana zářez, kterýho si všiml ;)
A že sem málem umřel? S tím se ve válce tak nějak počíta. Sem starej, veterán, děti nemám, kdo jinej by to na sebe měl vzít, když ne já. Byla nás tam spousta takových, lidí se zkušenostma, kteří se rozhodli svůj život ještě jednou zužitkovat a prodet ho co nejdráž ;) Každej z těch, kdo tam je, moc dobře ví, že pravděpodobnost smrti je limitně blízká jistotě. Přesto tam jsou lidi, kteří brzy namotaj svůj tisící den ve válce…
Litovat, že sem přišel o nohu? To už taky není takovej problém jako dřív. Čekala mě čtvrtá operace kolene, ta už nebude potřeba, koleno teď dostanu dobíjecí a s vaší pomocí budu za rok zase běhat ;)
Pokud bych něčeho mohl litovat, tak aby to všechno nakonec nebylo zbytečný. Tato válka se z velké části vede u jednacích stolů a politici sice mají plnou hubu silných řečí, když se pak ale člověk podívá na reálný výsledky, nic moc. Ať už mluvím o tom, že sme rusákům za ropu a plyn zaplatili pětinásobek toho, co sme dali jako podporu Ukrajině, směšných sankcích, který všichni obchází, nebo o naslibované pomoci, která pak zůstane jen na papíru, různých omezeních, jak tuto materiální pomoc používat… Někdy to vypadá, že hlavy pomazaný už mají jasno jak to dopadne a ti chudáci co žerou blato v zákopech… na těch nikomu vlastně nezáleží. Celej svět společnýma silama nedokázal tuto válku ukončit TISÍC dní.
Checht
Nu což. Myslete proto na ty kluky, nejen na ty český, kteří se tam za vás za všechny o něco snaží a vydržte ve své podpoře i nadále. Myslete si co chcete, ale v ukrajinským blátě, se rozhoduje o budoucnosti Evropy takové, jakou ji známe. Kdo by chtěl být zase nárazníkové pásmo…
Na závěr velké díky vám všem, kteří mě celých těch tisíc dní provázíte a podporujete. I díky vám všem se podařila spousta dobrého a věřím, že spousta ještě podaří ;)
До перемоги!
https://twitter.com/barbarian_cohen/sta ... 7753540750