OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
- Juraj Tichý
- Kapitán
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Z dokumentu, ktory schvalil kongres.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Nie, preto taketo porovnavanie je zavadzanie.HONZIK11 píše:Švýcarsko je členem EU? Tak jako vy?
Švajčiarsko nie je členom EÚ je však aktívnym členom Európskeho združenia voľného obchodu (EFTA), ktoré dnes funguje ako medzivládne hospodárske zoskupenie Islandu, Lichtenštajnska, Nórska pričom v 2001 neodsúhlasili občania vstup do EÚ. Zároveň však v roku 2002 vstúpilo do platnosti 7 bilaterálnych sektorových dohôd, ktoré spolu s dohodou s ES z roku 1972 formujú základ bilaterálnych vzťahov Švajčiarska a EÚ (EHS). Švajčiarsko je tak súčasťou európskych politík v oblastiach vnútorného trhu, výskumu a programov mobility. Krajina sa tiež aktívne zúčastňuje na niektorých európskych krízových misiách v zahraničí. Od roku 2005 je Švajčiarsko súčasťou Schengenského priestoru. Čo je asi najdúležitejšie pre toto vlákno Švajčiarsko je vojensky neutrálne.
________
Ako však pozerám 45. PhDr. Juraj Krúpa 43 bezpečnostný analytik Bratislava vstúpil po boku Naďa a plk. Mikulca do politiky, hmm zaujímavé - takže to tak aj berte. Asi by som si mal všetky tie kandidátky dobre pozrieť kto sa tam všetko skrýva aby sa človek vedel zorientovať odkiaľ fúka vietor...
________
Ako však pozerám 45. PhDr. Juraj Krúpa 43 bezpečnostný analytik Bratislava vstúpil po boku Naďa a plk. Mikulca do politiky, hmm zaujímavé - takže to tak aj berte. Asi by som si mal všetky tie kandidátky dobre pozrieť kto sa tam všetko skrýva aby sa človek vedel zorientovať odkiaľ fúka vietor...
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Dik Juraj. Takze je to cislo uplny blud. Rovnako ako ucelove porovnavanie cien z Gripenom.Juraj Tichý píše:Z dokumentu, ktory schvalil kongres.
Nejako mi uniklo - prečo má byť motorizovaný prápor súčasťou Veliteľstva pre špeciálne operácie? A brigáda bude mať teraz len 2 motorizované mechanizované prápory?

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
- Pikujuci brizolit
- poručík
a) V podriadení Veliteľstva SŠO mali iba 5. Pluk
b) Pridanie ISTAR by som chápal, toto ani nie
c) žeby mali primálo UAZov a V3S na pomery 2.MB?
b) Pridanie ISTAR by som chápal, toto ani nie
c) žeby mali primálo UAZov a V3S na pomery 2.MB?

“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War
- Juraj Tichý
- Kapitán
Špekuluje sa na nete, ze z 23.mopr ma vzniknut prapor typu rangers. Preto presun pod špeciálne operácie.Julesak píše:Nejako mi uniklo - prečo má byť motorizovaný prápor súčasťou Veliteľstva pre špeciálne operácie? A brigáda bude mať teraz len 2motorizovanémechanizované prápory?
2. brigada ma nadalej tri prapory. Novovzniknuty tankovy a 21. a 22. mechanizovany.
To o tankovom viem, ale to je málo.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Ešte im zostal Prápor ISTAR.Juraj Tichý píše:Špekuluje sa na nete, ze z 23.mopr ma vzniknut prapor typu rangers. Preto presun pod špeciálne operácie.Julesak píše:Nejako mi uniklo - prečo má byť motorizovaný prápor súčasťou Veliteľstva pre špeciálne operácie? A brigáda bude mať teraz len 2motorizovanémechanizované prápory?
2. brigada ma nadalej tri prapory. Novovzniknuty tankovy a 21. a 22. mechanizovany.
Ako to vypadá s tým novovzniknutým tankovým práporom - má aj reálnu techniku v počte tankov na prápor ?
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Tak je to vo vystavbe. To bude este trvat...Julesak píše:To o tankovom viem, ale to je málo.
Arthur: zmluva na tento rok hovorila o GO 26(alebo 27) ks T72. Bol tu na nu aj link.
O prepodriadeni motorizovaneho praporu sa vravelo uz od vzniku velitelstva. Pre 5. pluk by mal zabezpecovat podporu. Vyzera to na podobnu ulohu ako zabezpecuje pluk Rangers. O nahrade v strukture 2. brigady je zatial ticho. Osobne si myslim, ze nas cakaju celkove strukturalne zmeny v celych PS.
- Juraj Tichý
- Kapitán
20 delostreleckych salv pri príležitosti 27.vyrocia vzniku Slovenskej republiky
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =674593454
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6372368159
https://www.facebook.com/32164494489357 ... 819206941/
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =674593454
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6372368159
https://www.facebook.com/32164494489357 ... 819206941/
U nas jsme meli taky ohnostroje. Nestrilime pres Dunaj do Madarska,ale rychlyma spuntama do stropu .
Vidím že trochu zmenili miesto lebo už som videl ako odstrelili pouličnú lampu.
Honzik v Bratislave na druhej strane Dunaja Madarsko nie je.HONZIK11 píše:U nas jsme meli taky ohnostroje. Nestrilime pres Dunaj do Madarska,ale rychlyma spuntama do stropu .

- Juraj Tichý
- Kapitán
Hufnice su umiestnené na petržalskej strane Dunaja, s orientaciou na sever.HONZIK11 píše:U nas jsme meli taky ohnostroje. Nestrilime pres Dunaj do Madarska,ale rychlyma spuntama do stropu .
Tak to je fajn ,do Polska nedostreli.Takze nezbyva nez gratulace k 27 letum. Pekny vek.Juraj Tichý píše:Hufnice su umiestnené na petržalskej strane Dunaja, s orientaciou na sever.HONZIK11 píše:U nas jsme meli taky ohnostroje. Nestrilime pres Dunaj do Madarska,ale rychlyma spuntama do stropu .
Kupodivu Ceska republika mela dnes taky 27 let ze?

Honzik v Bratislave na druhej strane Dunaja Madarsko nie je.niko píše:HONZIK11 píše:U nas jsme meli taky ohnostroje. Nestrilime pres Dunaj do Madarska,ale rychlyma spuntama do stropu .

Dobre tak do Rakouska ,co ja vim kde jste si ty dela vsude postavili. Dunaj je veletok.