Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

jersey.se píše:Dobrej způsob, jak vás přimět přejít ke kitům :D
Anebo k mým, výrazně kvalitnějším, hotovým kovákům :eek:

Ale vážně, vcelku s překvapením jsem si přečetl, že Amercomy si kupují kitaři. Tomu se mi skoro nechce věřit, když vím, kolik vždycky mají řečí, když vidí moje hotové kováky. Nebo, že by tady snad rozhodovala cena?
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Pravověrní páni kitaři si je asi nekupují :) Nebo jen pro děcka na písek,... Tím tady nechci někoho podcenit :) Ale myslím, že většina kitařů, co tu je, jsou spíše kitaři "umírnění", co občas něco slepí a rozhodně nejezdí na nějaké soutěže apod.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Nepodceňuješ ;-) Naprosto si to odhadnul, jsem "umírněnej" kitař, lepím většinou jen z krabičky s malýma vylepšeníma jen svépomocí. Povětšinou neřeším ani fotolepty nebo nepřerývám kvůli nějakýmu panelu celý letadlo. A Amercony si kupuju jen jako doplněk. Vychází tam i letadla, který bych si jako kity asi nikdy nekoupil a to měřítko 1:100 je celkem skladný.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Jojo, miniaturizace je skvělá věc. Technika a letadla v měřítku 1:144 se mi taky celkem líbí (i když těch detailů je tam zase o mnoho méně) :):) Jenže to skoro nikdo nedělá. A když jo (např. http://www.tankzone.co.uk/cart/takara_wtm_144irc.htm), tak je to drahý a nikdo to k nám nedováží. Zajímavě vypadá ta nová kolekce letadel od Amercomu, ale zase je tam bohužel namíchané měřítko (což při téhle velikosti nechápu).
hornet
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od hornet »

Hlásím se Ti do statistiky jako kitař bývalý. :)
Nemyslím, že bych se někdy ke svému, druhdy tak vášnivě provozovanému koníčku vrátil, ale známe to všichni, nikdy neříkej nikdy. Zatím mi stačí kupovat modely hotové. Jsou (téměř) bez práce a vyjdou mnohem levněji. Neříkám, že jsou hezčí, to opravdu ne.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Celkem pěkný hotovky jak letadel, tak tanků převážně v 1:144, který se daj občas sehnat za rozumnou cenu, dělá japonská firma F-Toys.
Tady je rozcestník:
http://www.japanmodelrailways.com/index ... ys-english
A tady třeba série Takara World War Museum za hezký 4 éčka za kus:
http://shop.strato.de/epages/62531443.s ... 49/150/151
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Jo, to vůbec není špatný. Akorát děsně malý výběr. A ty výrobky od Dragon Can.Do se u nás už několik let dají sehnat za rozumné ceny (např. i ve Vágneru v Brně. Ale z nepochopitelného důvodu dělají jen němčoury. Ani jeden americký či ruský tank z WWII. Tím pádem nepoužitelné.
velitel
praporčík
praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od velitel »

p3tris píše:Celkem pěkný hotovky jak letadel, tak tanků převážně v 1:144, který se daj občas sehnat za rozumnou cenu, dělá japonská firma F-Toys.
Ono je měřítko 1:144 pro Japonsko vůbec docela typické. Zřejmě vzhledem k rozměrům jejich bytů :D Century Wings dělá F-14, A-6 a A-7 a nedávno začali i se Zerem. Pak je tam několik dalších firem, které dělají válečná letadla v tomto měřítku. A zde již zmiňované tanky taky dělá několik firem.
A proč se to sem nevozí? Tohle měřítko je tady u nás a nejenom u nás, ale i v Evropě, prakticky neprodejné. Tedy občas se něco prodá, ale vzhledem k potřebným objemům nákupu, tedy MOQ ( minimum order quantity ) je to tady propadák. Já osobně jsem za 4 roky prodal asi 10 ks těchto letadel. A s tanky to bude zcela určitě podobné.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Nojo, ČR je malý trh. A wargamery tu taky nejsou tak populární :)
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Dnešní P-40 nevypadá nikterak hrozně, řek bych, že jde o jeden z lepších kousků, ale v kamufláži je plno chyb. Üplně chybí čínské výsostné znaky, dále pak osobní emblém anděla, sériové číslo na směrovce a disky kol nemají být stříbrné, ale červeno-modro-bílý "jing-jang". Z těch drobností by si zasloužily dodělat hlavně a zaměřovač před kabinu. Tento stroj taky nebyl P-40B, jak je uvedeno, ale P-40C.

Třípohledový plánek na Wings Palette:
http://wp.scn.ru/en/ww2/f/375/10/1/2_b3

(Dík za informaci, že model vyšel) *T*
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Nojo typické nemoci Amercomu :) S tím označením - na prostřední dvoustraně je to označeno správně: P-40C. Celého ho hodím asi do úplně jiné kamufláže (asi z něho bude Rus) :)
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Obrázek

Kolekce"Vojenská letadla"

Obrázek

Dne 16. září 2011 vyšel model číslo 36 : letoun Curtiss P-40

(obrázky se nemusí shodovat s modelem)
Zdroj (text a foto): nakladatelství AMERCOM S.A., Pete´s Colletibles, Hobby Master, Gragon, Vojenské modely, raidentech.com, corgi.co.com, positivo.pl.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 10/10/2011, 20:17, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Tak jsem se hrabal kvůli té kamufláži po internetu a zjistil pár věcí. Nejdřív jsem si myslel, že jelikož je model nejspíš vyráběn v Číně, mohl by být problém s nacionalistickými znaky tam. Něco jako svastika v Německu. Ale jelikož na F-84 budou a na P-40 od Easy Model jsou taky (viz.: http://www.flyingmule.com/products/EM-37209 ), je to asi blbost a zkrátka je tam zapoměli dát. Takže jaké je řešení?
Pokud máte kamaráda, co lepí letadla RAF, můžete ho přesvědčit, aby si koupil aršík od Agamy a čínské znaky vám dal:
http://www.agama-model.cz/obchod/cz-det ... wk-81.html
Já ale našel doma ještě aršík od Academy, kde jsem si Tomahawka postavil v britských barvách, takže mi zbyl. A ejhle, je přesně na tenhle stroj. Ne netu se dá najít za skoro poloviční cenu než jen agamáckej aršík a letadlo vám ještě zbyde. Třeba tady:
http://www.plastic-hobby.com/product/cu ... mahawk:38/
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Dobrý den
P-40 jsem si taky koupil , ale já si myslím , že jde o jeden z těch horších kousků . Možná , že samotný ,,Warhawk" je podařený , ale všechno to ,,podařené" si výrobci bohatě vynahradili v kamufláži . Ta kamufláž vypadá hrozně , když jsem si model srovnal s nákresem téhož letadla v časopise a s fotkou u modelu , vyšlo mi , že jediné co se jim fakt podařilo jsou insignie ,,Flying Tigers" , počet sestřelů a volací číslo . I ta figurka pilota je tam nějak blbě uložena , protože pilot přes palubní desku nic ,,nevidí" . Model hodnotím jako jeden z těch horších :(
Nalivaj
desátník
desátník

Příspěvek od Nalivaj »

Buď slepnu nebo tygr ve znaku AVG neprolétá písmenem V? To by znamenalo předělat i ten znak.
[Patton George Smith]
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou...
Farky
7. Major
7. Major

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od Farky »

p3tris píše: ... ale v kamufláži je plno chyb. Üplně chybí čínské výsostné znaky, dále pak osobní emblém anděla, sériové číslo na směrovce a disky kol nemají být stříbrné, ale červeno-modro-bílý "jing-jang". Z těch drobností by si zasloužily dodělat hlavně a zaměřovač před kabinu. Tento stroj taky nebyl P-40B, jak je uvedeno, ale P-40C.

Třípohledový plánek na Wings Palette:
http://wp.scn.ru/en/ww2/f/375/10/1/2_b3
S tou verzí je to složitější, Tomahawky Létajících Tigrů byl takový hybrid mezi P-40B a P-40C. Ke kamufláži - i ten plánek z Wings Palette je špatně. Vnější strany disků kol (u podvozkové nohy) nebyly červeno-modro-bílé a chybí tam výrazná popiska Preston vlevo před kabinou.

Každopádně, kdyby někdo chtěl ty čínské znaky, minimálně dvě sady by se u mne našly. Jeden z aršíků je dokonce na stejnou mašinu, je tam tedy i "Hell Angel" (červená postava). Druhý aršík je na jinou mašinu od Létajících Tygrů, ale čínské znaky by šly použít. Kdo by měl o to zájem ať se ozve přes SZ.
Farky
7. Major
7. Major

Příspěvek od Farky »

Zapomněl jsem napsat, že ty obtisky pošlu zdarma. Před lety jsem přešel na měřítko 1/32, takže pro tyhle staré zásoby nemám stejně využití.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Ještě bych měl jednu otázku ohledně amercomáckého P-40. Co znamenají ty prapodivné kulaté prolisy se čtvercem na spodní straně křídel? Nepatřily tam třeba závěsníky? Ale veškerý fotky, co jsem našel mají nádrž podtrupovou. Dobře je to vidět třeba tady:
http://photos01.redcart.pl/templates/im ... 6c2ed1.jpg
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Tak jsem si taky koupil hotový model. Seznal jsem že nemám na vybranou. Mám rozestavěné dva modely lodí a jedno akrobatické letadlo se kterým jsem nelétal asi sedum let. No a protože jsem pojal nutkavou potřebu létat, jediným řešením pro mě nakonec je zakoupení hotového cvičného modelu.

Obrázek
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Na miniwojně fotka B-52 v měřítku 1:200. Takhle vypadá dost "hračkoidně".
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“