Jarko Naď zrejme hovori o Hornete od MSM, ktory ma zaujimave parametre. Ale je už dotiahnuty?
Moderátor: jarl
Pokiaľ bol tým myslený Hornet, tak potom je všetko jasné teda.niko píše:OSSR nakupi 100 rakiet Spike 2 LR, 10 odpalovacich zariadeni a jeden trenazer.
Nad nechape, preco sme tieto rakety nakupili v Izraleli, ked podobne rakety robime aj na Slovensku. No odbornik, co si budeme hovorit.![]()
https://m.topky.sk/cl/10/1867969/Rezort ... obstarania
Vestly jasne, suhlasim. Sorry zle som to napisal.Vestly píše:Motorizovany prapor technicky spada pod "socom"
Ono by to chcelo vedieť skôr hodnotu za peniaze ak predpokladáme, že je niečo lepšie ako povedzme Konkurz, ale horšie ako Spike LR 2...Suger píše:No ak sa Jaroslav Naď zastal "slovenského" ATGM HORNET , z dielne MSM Group , ... Máme predpokladať že za OĽANOm je zbrojný oligarcha Strnad ?![]()
Inak ako píšu ostatní, na kvality Spike LR2 (čo je systém 5.gen) sa nechytá. Možno ako lacnejší ATGM oproti Spike si ho viem predstaviť ako doplnkový prostriedok...
Zaujimava logika. Takze uz nie vojaci v odbornych komisiach, ale Ministerstvo financii ma vojakom vyberat techniku ? To musime predpokladat, ze tych 20 ludi ma Utvare hodnoty za peniaze su odbormici od dialnic, cez nemocnice az po penetraciu panciera PTRS.Arthur píše:Ono by to chcelo vedieť skôr hodnotu za peniaze ak predpokladáme, že je niečo lepšie ako povedzme Konkurz, ale horšie ako Spike LR 2...
Urad pre verejne obstaravanie ma vyberat vojakom PTRS a nie ich odborna komisia ? Arthur UVO len kontroluje spravnost priebehu verejneho obstaravania. Odkial by UVO malo vediet aku techniku vojaci potrebuju ? Vojaci a len vojaci si stanovia parametre zbrane, alebo konkretnu zbran. UVO skontroluje, ci to obstarali v sulade so zakonom.Arthur píše:Niko: Alebo Úrad pre verejné obstarávanie však, veď čo oni idú ministerstvám a ich komisiám kafrať do práce. Prípadne súdy... atď.