ShKH vz77 DANA a jej nasledovnici
Re: ShKH vz77 DANA a jej nasledovnici
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
8 Zuzan - jedna bateria. Predpokladam, ze cesta do Pobaltia.
Práve teraz sa delostrelecká technika presúva do Lotyšska, na historicky prvé nasadenie delostrelcov v zahraničnej operácii.

zdroj: https://www.facebook.com/ozbrojenesily/ ... 0037411447

zdroj: https://www.facebook.com/ozbrojenesily/ ... 0037411447
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Vojaci leteli vcera z Bratislavy na anglickom A330 MRTT.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Mal by som otazku, ako vodič nastupi do kabíny?
Stupačky z vz.77 su preč a žiadna náhrada.
Ako sa vodič dostane do kabiny?
Stupačky z vz.77 su preč a žiadna náhrada.
Ako sa vodič dostane do kabiny?
-
- podporučík
jednu nohu do stupačky, druhou nohu na kolo, jako do dakarského speciálu 

- Juraj Tichý
- Kapitán
Aha. Aj to je riešenie 

- Juraj Tichý
- Kapitán
Keď tak poďme do správneho vlákna.HONZIK11 píše:Předělali jste i kabinu ? Tato nevypadá až tak zle.Škoda , že je stále jednomístná, velitel děla bude stále ve věži a zřejmě i chráněn líp než řidič. pakliže to je keramika.Juraj Tichý píše:
Je to keramika. Je na skúškach a kde všade bude umiestnená je zatiaľ vo hviezdach. A nemyslím si, že sa vôbec niekedy dozvieme plný rozsah a umiestnenie keramického pancieru.
Na tejto fotke to nie je dobre vidieť, ale keramika je aj zdá sa aj na boku kabíny vodiča.
Samozrejme, ak je kabína dnes L4 a veža L3, tak s keramikou bude velitel rovnako chranený ako vodič.
Kabína je stále jednomiestna, vodič je umiestnený na stred, tak ako sa premiestnil napríklad vodič T-64 a T-72 na stred osi tanku, oproti T-55. Zlepšuje to orientáciu a predstavu o polohe vozidla a hlavne.
Nemůžu si pomoct, ale fakt to vypadá jako fotoshop. Pokud tedy není věž a dělo v pevné lafetaci

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Je to fotene z časopisu.
Ja som to už skôr postoval, je to foto z atm, patrne zo skúšok na Záhorí. Toto fórum bohužiaľ nepodporuje väčšie fotografie. Zemakt, na základe čoho vyvodzujete svoje tvrdenie?
Fotoobchod nefotoobchod , je to jasny zamer i proveditelny , jak ochranit posadku dela na presunu i v palebnem postu, ktera se nemuze skryt, nez vyleze tak je po ni. Je odkazana na pancir houfnice.
U ME TEDY DOBRY ZAMER. Ten nadstaveny prostor ,,kobky,, ridice taky pohlti strepiny i kumulativni paprsek. Ja tedy porad nemohu prekousnout uz jenom onu jednoclennou kabinu .
U ME TEDY DOBRY ZAMER. Ten nadstaveny prostor ,,kobky,, ridice taky pohlti strepiny i kumulativni paprsek. Ja tedy porad nemohu prekousnout uz jenom onu jednoclennou kabinu .
Jasně, to nerozporuji.Je to fotene z časopisu.
Viz níže. Nevidím žádnou mezeru mezi věží, respektive tím přídavným pancířem, a tou krabicí za kabinou. Což budí zdání, že se s věží nedá otáčet. Zrovna tak, ostrost těch nýtů nebo hlav šroubů, či co to je, ve srovnání s něčím podobným na té krabici je rozdílná. I když v tomto případě na to může mít vliv odstín barvy.Ja som to už skôr postoval, je to foto z atm, patrne zo skúšok na Záhorí. Toto fórum bohužiaľ nepodporuje väčšie fotografie. Zemakt, na základe čoho vyvodzujete svoje tvrdenie?

- Juraj Tichý
- Kapitán
To bude opticky klam, medzera je tam veľká.
Poprípade su tam otvorené nejaké dvierka.
Ja som sa tak snazil identifikovať čo to tam trčí za dvierka za kabínou. A to je otvorený poklop kabíny vodiča.
Poprípade su tam otvorené nejaké dvierka.
Ja som sa tak snazil identifikovať čo to tam trčí za dvierka za kabínou. A to je otvorený poklop kabíny vodiča.
koukám, že při ostrých zatáčkách ta hlaveň u Zuzany musí být asi dost nepraktická pokud okolo silnice rostou stromy... 

Juraj, jj budou to ty dvířka 

- Juraj Tichý
- Kapitán
Nymyslím, že to bude mať náročnejšie ako pásová na podvale s ťahačom. Skôr naopak.Padouch píše:koukám, že při ostrých zatáčkách ta hlaveň u Zuzany musí být asi dost nepraktická pokud okolo silnice rostou stromy...
Uz to tu daval Juraj. Zuzana sa vie na mieste otocit o 360 st.Padouch píše:koukám, že při ostrých zatáčkách ta hlaveň u Zuzany musí být asi dost nepraktická pokud okolo silnice rostou stromy...
Nebolo to "na mieste" ale "na polomere".
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."