arten píše:
Niko
- ako pekne utekáš od témy
"SAAB aj LM ponukaju to iste. Aj ten isty support, tak ako moze byt cena dvojnasobna ? Ci ako ? LM ponukne full suport a SAAB nie a preto bude dvojnasobne drahsi ?"
- zase - ja netvrdím že
je dvojnásobný. Ale že môže byť. ako dokazuje aj:
Dokazuje to aj bahrajnsky obchod.
-ten dokazuje presný opak, ako píšem.
Uprimne povedane neviem uz vobec, co chces povedat. Kde kupim Gripen C + servis + 10 Meteorov a F-16V + servis + 10 Meteorov, tak medzi nimi nemoze byt dvojnasobny rozdiel v cene ani nahodou. Ty asi porovnavas, co bude, ked kupim Gripen C + 10 Meteorov, alebo Gripen C + 100 Meteorov. Ale ved to vobec nie je podstata temy. Tu sa bavime o tom, ze cenovy rozdiel medzi Gripenom C a F-16 V je minimalny. To tvrdilo aj LM a presne to som od LM aj citoval.
SAAB je uz od roku 2014 podla jeho vlastnych slov vytazom slovenskeho tendra.
- super. tak potom pre teba nebude problém dať sem doslovnú citáciu kde toto SAAB tvrdí že? Snáď by si len tak netroloval, že?
arten, ale ved som to tu uz daval, aj sme to tu rozoberali. Naposledy v suvislosti so Singapurskym aerosalonom.
Stale ale ziadna informacia na verejnost.
- Tebe stále nedochádza? Tak ešte raz:
ani jedna ponuka (ani SAABu ani LM) nie je a nemôže byť zverejnená, lebo naše MO. Ako pri
všetkých tendroch.
A ty tu stále a zbytočne hážeš h*** na Sabb a nie na naše MO. Prečo?
Arten citaj pozorne. Je rozdiel zverejnit ponuku a zverejnit informaciu pre verejnost, ako to urobil LM v aprili. Mozeme len hadat, preco na toto SAAB nemal cas celych 4-5 rokov, zatial co LM to trvalo 4 mesiace. Takze este raz. Nikto nechce zverejnovat ponuky, ale je divne, ze firma ktora ide predat zbranovy system za 1,5 liliardy € danovych poplatnikov nie je schopna 4 roky ani povedat, aky zbranovy systém ide predavat.
Stále čakám niko na - čo "predvádza" SAAB akéže "podnikanie albanskeho typu," stále nemáme nič čo by SAAb zverejnil vo Flight global, stále mi dlhuješ ospravedlnenie za "zuby nechty Saab," atď...
Canok od FG tu samozrejme uz vysi. CEO SAABu tam rozpraval, ze nam ponukli Gripen E/F a dalsie veci. Preto sme si vtedy vsetci mysleli, ze kupujeme Gripen E. Urcite si pamatate. Ale na stranke SAABu vysi aj podrobnejsi.
Albansky system podnikania SAABu na Slovensku:
- absolutna netransparentnost - utajene v podstate vsetko
- nulova komunikacia s verejnostou
- komunikacia s mediami netransparentna cez obranneho experta, ktory podla jeho slov nemá ziaden zmluvny vztah so SAABom. (WTF ?)
- zverejnovanie internej komunikacie s obchodnym partnerom
- hadzanie spiny na konkurenta - vid clanok v Dennku N, kde sme sa docitali, ze Gripen C je vykonnejsie lietadlo ako F-16V, moze niest rovnaku vyzbroj, F-16 uz nikto nekupuje a dalsie hluposti.
- utoky na kupujuceho - v tomto pripade MO (lebo su podla teba arten uz nasrati)
- robenie ponuk mimo oficialny vyber - logisticke centrum
- jednoznacny politicky vplyv - panicke stiahnutie navrhu kupy F-16V z rokovania vlady, okamzita schodzka svedskej velvyslankyne na MO.
Asi mas pravdu arten. Toto nieje Albansko. Toto Albansko uraza. Tieto veci ti nevadia ?