5,56 uz dnes vraj na moderne ustrojeneho vojaka nestačí a vestu neprestreli.
Ak je to pravda, tak radsej rozptyl kosy

A ked Amici vyberu, môžme to začať riešiť.
Moderátor: jarl
Juraj Tichý píše:Ja by som tiez počkal.
5,56 uz dnes vraj na moderne ustrojeneho vojaka nestačí a vestu neprestreli.
Ak je to pravda, tak radsej rozptyl kosy![]()
A ked Amici vyberu, môžme to začať riešiť.
Už som to písal aj na armadnich novinach a napíšem to aj sem. Ťažká brigáda na kolesách , takzvané zadné vrátka je príkladom vydrbávacieho systému, ktorý na slovákoch neznášam. Je to nezodpovedné k partnerom v NATO a otočilo by sa to šetrenie v prípade konfliktu proti nám. Ako by taká "ťažká" brigáda kooperovala s tankami napríklad ?Arthur píše:...Stále jestvuje varianta BOV 8x8 s úrovňou balistickej ochrany lv. 5 podľa STANAG 4569 pre potreby ťažkej mechanizovanej brigády tj. musí v rámci OSSR (MO) prebehnúť seriózna diskusia a hĺbková analýza všetkých možností.
Ostatne i predchádzajúce vedenie malo pre Vydru zadné vrátka v rámci tzv. modulárnej modifikácie Vydry na lv. 5 podľa STANAG 4569....
Flader Vám odpovedal a zároveň nikto netvrdí, že do 2030 nevyobstarávame aj nové pásové BVP avšak môžme realitívne rýchlo a lacno mať BOV 8x8 s lv. 5 podľa STANAG 4569pjaro77 píše:Arthur píše:Už som to písal aj na armadnich novinach a napíšem to aj sem. Ťažká brigáda na kolesách , takzvané zadné vrátka je príkladom vydrbávacieho systému, ktorý na slovákoch neznášam. Je to nezodpovedné k partnerom v NATO a otočilo by sa to šetrenie v prípade konfliktu proti nám. Ako by taká "ťažká" brigáda kooperovala s tankami napríklad ?