A možná taky zpět u původního "výherce", Airbusu s jeho 12-ti kusy H145M, které výhledově doplní 6 Tigerů

Mi 8/17 viz toto vlákno, opakovaně zmíněné! Ke kategoriím: musíme nutně setrvávat na koncepci vrtulníkového letectva z dob CSLA?Problém je v tom, že vojáci se s MO nejspíš nedomluvili na tom, ma mají nové stroje nahradit.
A ano, Mi-17 měly být nahrazeny menším strojem.skelet píše:http://www.acr.army.cz/informacni-servi ... vy-140106/Ve středu 10. ledna armáda přepravila specializovaný lékařský ECMO tým i s unikátním vybavením za ohroženým dítětem do Ostravy. Armáda letos poprvé zprostředkovala rychlou přepravu šestičlenného ECMO týmu Všeobecné fakultní nemocnice v Praze transportním letounem CASA C-295M, který odstartoval z letiště Praha Kbely ve 13.40 hodin a s dětskou pacientkou na palubě přistál zpět ve Kbelích v 19.00 hodin.
("standardně" mi nad hlavou létají armádní Mi-17, které přepravují transplantační týmy a jiné specializované lékařské vybavení)
Starlight píše:UH-1Y Venom – nová výroba, Weapon System Cost 26,1 mil USD (Flyaway Cost 24,5 mil USD) pro FY2016 při výrobní dávce 13 strojů za rok. FY2016 byl poslední rok objednání UH-1Y Pentagonem. Celkem nakoupeno 160 kusů verze UH-1Y.
AH-1Z Viper – nová výroba, Weapon System Cost 34,0 mil USD (Flyaway Cost 30,2 mil USD) pro FY2017 při výrobní dávce 24 strojů za rok.