niko, klameš a zavádzaš. konkrétne:
niko píše:
Arten ty si ma asi nepochopil. Ok arten, tak to potom beriem spät. Moja myslienka bola, ze SAAB si uz peknych par rokov bol isty slovenskym obchodom a aj to kade tade verejne deklaroval. Co je myslim, ze je jasne aj z vyjadreni zastupcov SAABu, ktore som zavesil-vid. SAAB ocakava pridanie Slovenska na zoznam uzivatelov Gripenu po volbach ... Ale ako som pisal, najdes urcite vela dalsich vyjadreni, mnohe z nich uz vysia v tomto vlakne. Je ich vela. Ci co teraz ? Ja tu budem hladat vyjadrenia Olsona jeho kolegov a ty tu budes slovickarit, ze to tak nemyslel ?
ty si konkrétne napísal: "SAAB je uz od roku 2014 podla jeho vlastnych slov vytazom slovenskeho tendra" A to SAAB nikde nepovedal. Nikde nenapísal ani, že si "je istý" - "Očakávajú" a "dúfajú." Dosť rozdiel, že?
Ale vôbec ti to nebránilo nakydať špinu na SAAB. Prečo?
niko píše:
Arten mam pocit, ze ty moje prispevky ani necitas. Ved sme sa uz dve strany dozadu bavili, ze nikto nechce zverejnenie ponuky. Myslim, ze som ti celkom edukativne rozpisal, ze SAAB proste z verejnostou nekomunikuje ani z polovice tak ako LM. A ze je to netrensparentne. A to je holy fakt. Ok, tak si dajme priklad. Opytal som sa ta na to, ake rakety budeme kupovat od Svedov. Od USA su to AIM-120 C-7. Ako bude prebiehat vycvyk na SAABoch ? Na F-16 pridu piloti rok a pol pred odovzdanim strojov na vycvik. Aku protizemnu vyzbroj bude mat Gripen C ? F -16 bude mat JDAM a Paveway... Mam pokracovat ?
zase zavádzaš. Po prvé, schválenie cez FMS (asi štvrtý krát ti to píšem) nemá žiadnu relevanciu k tomu čo skutočne kúpime. je to v podstate všetko čo je do F-16 integrované. Čo kúpime nevieme. Môžeš si kľudne pozrieť čo má integrované Gripen, bude to mať rovnakú ifo hodnotu.
Po druhé, hneď prvý link čo som si otvoril:
https://goo.gl/A4LX7N a hovoria tam o Meteoroch, výcviku vo Švédsku termíne dodávok do 18 mesiacov atď.
Plus servisné centrum o ktorom sme sa tu už bavili.
Čiže zase zavádzaš. Ale to ti nebráni bohorovne kydať na SAAB. prečo niko?
A stále je tu bottom line - že ti nevadí, že príčinou utajovania je naše MO, ktoré je primárne zodpovedné za informovanie o ponukách? Prečo ti nevadí niko, že vlastná vláda informácie blokuje, ale hádžeš to (ako vidíme nepravdivo) na SAAB?
SNS positive niko?
niko píše:Prave si nas tu nazval internetovymi pisalkami a nemas potrebu osovcovat ? Arten fakt sa s tebou nechcem hadat, ale nezda sa ti, ze si presiel od odbornej debaty do osobnych utokov na nas piatich, ktori pisu veci, co sa ti nepacia ?
Presne tak. Lebo to sme. A navyše tým nezmyslom kolegu vyššie sa dá okamžite nastaviť zrkadlo.
Ale ty a ďalší máte tú neuveriteľnú bohorovnosť kydať na ľudí, ktorí sa tomu venujú roky. Ešte aj hlúpo navyše.
Z akého titulu niko?
EDIT: Jooll už varíš z vody. úplne.
dve veci:
- takže si priznal, že napr. tanky nebudú. no ale to vo verejnej ani politickej debate nie je. a je to dosť podstatné, nemyslíš? kam sa bude uberať armáda, čo máme nakúpiť a na čo.
- "verejná diskusia by bola zbytočná, " - aha čiže toto riadok vyššie nie je potrebné, hej? No. radosť vládnuť tomuto národu, fakt...