Chengdu J-10: nejnovější čínský stíhač

Vše, co patří do této zajímavé země
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Re: Chengdu J-10: nejnovější čínský stíhač

Příspěvek od HONZIK11 »

Jeden z diskusnich argumentu ,tedy krome ceny bylo to,ze Izraelci neznaji a prave tyto letouny je muhou prekvapit.
Tak jsem se pousmal,bo KFIR. :D
Jsem zvedav na adaptibilitu zbranovych systemu a servis budouci.
No ale BRICS. Ten system statu ? U nas je to sproste slovo.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Stává se to co jsem říkal už před únorem 22.. ČLR začne vytlačovat RF. Únor 22 to jen urychlil.
ObrázekObrázekObrázek
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Nejen ve vojenske svere. Ale i hospodarske.
V te vojenske je to az ted viditelne v nejednom state Asie a Afriky. . A nejsou to jen letouny.Pokud bude trvat embargo na Rusko ,tak jej Cina sezere/nahradi.Mohou si sic za to sami ,ale je na povazenou az kam zajit. A bude se to tykat i Evropy,ta prosperovala s levnymi vstupy ,ted se trapi se svou ekologii a bez levnych vstupu.
A Cina prosperuje. Vitez valky na Ukrajine je pro me jasny. A neni to ani Rus ani Ukrajinec.
Xawi3r
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od Xawi3r »

Za me bych byl co se tyce Egypta a J-10 zdrzenlivy, ale jinak se pod oba posledni prispevky podepisuji...
Pavel 15
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Pavel 15 »

ja tak jistě zdrženlivý ...moc nikde nepiše -Felon zatim prohral s Dragon...SU-57E kontra J-10C

je to pro nas ..Zapad prohra ztratit Egypt...hrozi dominový efekt

https://x.com/JCGRELET/status/183104474 ... -africa%2F

" Roboronexport přijal s velkou vděčností pozvání egyptské strany k účasti na Egypt International Airshow ," řekl agentuře TASS Alexander Mikheev, výkonný ředitel ruské státní agentury. „ Naše přítomnost zde pomůže posílit vojensko-technickou spolupráci mezi Ruskem a Egyptem a dále rozvíjet vztahy s africkými zeměmi a zeměmi Blízkého východu, jejichž celkové procento v objednávkách společnosti přesahuje 50 %. Jsem si jist, že salon má skvělou budoucnost. Jsme připraveni stát se stálými účastníky .”

https://armyrecognition.com/news/aerosp ... f-16s?s=08
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Tady jsou pekne vysvetleny duvody Egyptu proc Cinana.
Byl jsem prekvapen ,jak je omezovan ve svych moznostech ad Izrael.
At uz Evropou ci USA.
V podstate se nedivim ,ze sel do J10 tranche 4.
Na co jsou jim schopne letouny bez vyzbroje? Tady se k ni dostanou. A to ze Egypt umi kotrmelce a to zcela zasadni v kratkem case o tom nikdo nepochybujeme.
https://www.armadninoviny.cz/egypt-kupu ... j-10c.html
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Pavel 15:
Nikdo Egypt neztratil, F-16C/D a Rafaly budou používat ještě hodně dlouho. Spíš je trochu otázkou, jak si budou stát Migy. Osobně by mě docela zajímalo, jak jsou na tom Číňané se servisem - určitě lépe než rusové, ale zajímalo by mě srovnání se Západními dodavateli. Obecně vzato mi ale přijde J-10C jako rozumná volba (cena a asi i rychlost dodávek), navíc diferenciace techniky se může hodit, akorát že zrovna Egypt není Katar a nemá prašulí na rozhazování.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Pavel 15
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Pavel 15 »

Rase,

Egypt muže od Činy obdržet balik peněz -Čina na podporu Afriky 51 miliard dolaru

velmi rychle ,jak předvedli rok 76-vypoveděli smlouvy s USSR..o tem psal Honzik11

to nyni opakovat s Francii

Čina když investovat v Egypt-nebude libit cizi vliv...

ohledně omezeni F-16,,,Yankeeove velmi přehnali-co mohli když jim vladne ten Israel....

Yankeeove jiz zrusili omezeni u zbrani pro Saud. Arabii..

ohledně nákup J-10 neni nic oficialni...

možna v Egyptu naš Typhoon,,,nebo F-15 EX a dokonce i ten galsky Rafal ....

https://www.aa.com.tr/en/africa/china-s ... el/3321788

https://www.channelnewsasia.com/east-as ... bs-4591056
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Problém je i to, že v Evropě se nevyrábí žádná levná jednomotorová stíhačka. Gripen počítat nebudu, jelikož z toho nejsou pro Egypt žádné poltické body. F-16 jsou moc americké a asi by museli pořídit z novovýroby, jelikož přestavba z A/B na Viper není zrovna ideální. Když si k tomu přidáme ty čínské rakety, tak mě ta J-10 přijde jako smysluplná možnost.

Další věcí je, že Egypt a Turecko se hodlají dost angažovat v Somálsku, což je celkem zajímavé. Chtějí si tam budovat základny a Turci i kosmodrom. Na druhou stranu, tyto dva státy proti sobě v podstatě bojovaly v Libyi (každý podporoval jinou frakci). Stejně tak Egypt spíš tíhne k Saúdům, kteří jim dost ekonomicky pomáhají (koupili jim letadlovky a pomáhali i v té Libyi. Tedy bych čekal, že budou víc snahy unifikovat letectvo právě s nimi. Na druhou stranu k tomu asi stačí ty Rafaly a MiGy s J-10 si nechat v záloze jinde (se západními letouny nemůžou komunikovat, což je vtipný detail).
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Tam jde hlavne o zbrane/strely. Nikdo jim nechce dodat nic ,,delsiho,, nez ma Izrael. Ani dodavatele Evropa ani USA.
Timto se degraduji,, doposud,, jejich letouny jako celek.Cinan s tim problem mit nebude .
Odpovědět

Zpět na „Čína (ČLR)“