Stránka 4 z 4

Re: Jak se vařilo v armádách – část 2 - ČSLA

Napsal: 6/7/2025, 11:41
od Orel28
Dobrý den,
Mohl byste prosím napsat not více o norma stravní dávka,
variantách (přídavkem potravin) a finanční hodnotě v ČSLA?

Re: Jak se vařilo v armádách – část 2 - ČSLA

Napsal: 6/7/2025, 17:58
od Orel28
k první polovině 80. let
a) přídavek potravin A - zdravotní, - 0,20 Kčs v nemocnici na čaj k zapíjení léku
b) přídavek potravin B - při namáhavém zaměstnání - 1,30 Kčs ??
c) přídavek potravin C - při zvlášť namáhavém zaměstnání - + 2,70 Kčs ??
d) přídavek potravin D - na vojenském cvičení

s přídavkem potravin B . Hmotnost pro jednoho vojáka na týden to mimo jiné činí 2,2 kg masa
a masných výrobků, 0,55 kg másla, tuků a rostlinného ojeje, 2,6 kg mléka, mléčných výrobků
a sýrů, 3,5 kg chleba a pečiva, 3,5 kg brambor, 2,1 kg zeleniny, 0,8 kg ovoce. Hmotnost
spotřebovaných potravin je asi 17 kg, tudíž denně 2,3 kg.

1975 , PS měla příplatek 1,50Kčs (+)

Re: Jak se vařilo v armádách – část 2 - ČSLA

Napsal: 6/7/2025, 19:04
od Lord
Dobrý, odpovídáš si sám, já nevím, tehdy inflace zase nebyla tak velká.
To jsou tvoje odhady ze starých norem nebo co ?

Re: Jak se vařilo v armádách – část 2 - ČSLA

Napsal: 6/7/2025, 19:24
od Orel28
Přídavkem potravin B ve finanční hodnotě 19,80 Kčs 
a s přídavkem potravin C 21,20 Kčs, s normu bez plusu 18,50 (17,50) Kčs?