Ka-60, respektive to z čeho vznikl je projekt někdy z poloviny 80tých let. Měl doplnit a z části nahradit Mi-17, jelikož v Sovětském svazu chyběl vrtulník střední kategorie, v podstatě od vyřazení Mi-4. I když nevím vše, tak si nejsu vědom že by byl vyáběn a nebo že by prošel zkouškama. Výroba je možná v Ulan Ude, ale pokud vím neprobíhá. V armádě zaveden není. A ani se o tom nemluví. Byly postaveny dva prototypy. Ale už dávno. Koncem 90tých let (1998?) první.
Ka-50 je podle Janes World Air Forces 8 kusů. 6 by jich mělo být ve výcvikovém centru, ale to se můžu plést. Celkem jich bylo postaveno 12.
Mi-28 jsou podle téhož vydání 3, ale to není přesné, loni (k datu vydání) jich bylo 8 Mi-28N včetně prototypů v majetku výrobce (ale může být uveden stav na počátku roku nebo v průběhu 2006), plus původní Mi-28 a tam nevím kdo je majitelem, jestli ještě existují, asi u výrobce. Výroba se pomalu rozbíhá, ale letos půjde o jednotlivé kusy.
Jediné co se vyrábí v sérii z vrtulníků pro armádu je cvičný Ansat (má po zkouškách a je objednaný) a Mi-28N, tam sou předány první dva sériové.
Nic víc.
Ka-52 je objednán pro vojska MV, ale nevím o tom, že by byl předán by´t jeden, ale MV se nesvěřuje.
Alechyk, cayman 1+, ste všímaví, já bych to přešel