Zvířata v bezpečnostních složkách
Moderátor: Pátrač
Re: Zvířata v bezpečnostních složkách

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Díky. Tu chlupatou obludu znám, to ostatní sem doteď nevěděl. Zátoku sviní a Sierra Maestra asi radši necháme bejt, co?QVAK píše:za WW II s německou armádou(Wehrmacht, hlavně SS) přišlo do SSSR...
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Nesouhlasím. Je to plemeno s nejkvalitnějším nosem mezi psími plemeny a patří i k nejdražším(anglická Královna jich tehdy vlastnila pouze 6), ale naprosto necvičitelné které si vždy dělá co chce a žádného psovoda nikdy neuznává. Dva byli nakoupeni MV a umístěni do Dolních Břežan(u Prahy) do shodného objektu kde sídlili i Červené barety MV(protiteroristé). Zde měli zdokonalit vyvíjený systém pachových rozlišovaček(určení pachatele ze sejmutého pachu včetně způsobu jeho archivace a metodik). Můj učitel pejskařiny měl toto na starosti tak se někdy rozkecal. Mě důvěřoval. Bloodhoundi ho uváděli do šílenství a nic s nimi nezmohl on ani jeho kluci. Když se "venčili" tak si většinou našli stopu jež je zaujala a po ní(s psovodem v zádech který měl časem jazyk na vestě) utíkali po ni tam i nazpět(několikrát až do omrzení) a následně odešli do kotce. Vyprázdnit si odskočili na pár kroků od stopy. Když rozkvetla louka tak si očichávali kytičky. I když je to mohutný pes se svalnatou čelistí tak se byl ochoten zakousnout pouze do žrádla a ani chůzi u nohy jej nebyl nikdo schopen pořádně naučit. Totální samorost. Na druhou stranu když si čuchali tak nereagovali na střelbu nebo to, že je může přejet auťák který troubí.Scotty87 píše:Mimochodem pokud si mám vybavit služební plemeno typické pro Anglii a USA vybaví se mi Bloodhound. Sice to není právě rozšířené plemeno ale jsou to pravý experti na stopování.
Ataman, psal jsem z hlavy a tak to i místopisně dopadlo.....
Sokol s jménem Ortego, toho času sloužící v Armée de l'Air et de l'Espace, obdržel vyznamenaní Médaille de la Défense, za iniciativní rozehnání hejna ptáků před přístávajícím E-3F.

Přivezení ostatků záchranářského psa Protea zpět do Mexika. Proteo zahynul během záchranných akcí v Turecku.