kenavf píše:Trošku ma to zarazilo, osobne som si myslel že pilot bude aspoň v skutočnom F-16 armádnom simulátore a nie na kresle s joistickom a 3D okuliarmi.
Preto ma zaráža prečo mali pred tým tento problém(to preťaženie):
„V současnosti neexistuje umělá inteligence, která by v duelu ve vysoké rychlosti a při vysokém přetížení dokázala porazit lidského protivníka,“ uvedla DARPA ještě vloni,............................... tenhle stav nejspíš změnil.
Je otázka na "hráčov" nakoľko percent sa takýto súboj môže rovnať realite, ale pokrok to asi bude(podobne ako to bolo v šachu) .
Používali sa tam aj nejaké protiopatrenia, REB a klamné ciele?
Je treba mit na pameti, ze AI tady ma k dispozici dokonale situacni povedomi proti pilotovi s VR helmou. tohle samo o sobe je obrovska vyhoda. pokud by to bylo omezeno jen na radar + stejny vyhled jako ma pilot...
Nejlepsi vysledky dosahla nejvic agresivni AI, ktera eliminovala protivnika celne.
V 80 letech ? se zkousel gun assistant na
F-15 AFTI/F16 Automated Maneuvering Attack System, ktery by prevzal omezene kontrolu nad letounem pro lepsi presnost.
AI rozhodne muze delat mene chyb a nebyt ovlivnena stresem a strachem, cele to ale vysi na situacnim povedomi AI v skutecnem boji, to bude vyzadovat aspon neco na urovni DAS a dobre sdileni dat.
Asi nejvetsi vyhoda je, ze ten stroj rizeny AI muze trcet v kontajneru, nez bude jednou potreba.