AČR kampak kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Dzin
7. Major
7. Major

Re: AČR kampak kráčíš?

Příspěvek od Dzin »

cover72 píše:Průzkum je základ a Kiowa C/D má ohromně silnou devizu v tom stožáru, kterým může provádět prozkum zpoza terénních nerovností, aniž by ji sundala nepřátelská PVO.
Jenže zase v Afghánistánu se prakticky tento způsob zaměření nepoužíval a OH-58 prováděly průzkum na úrovni terénu a se snahou o maximální přiblížení. Proto taky modernizace F už nadrotorní senzorovou hlavici nemá a hlavní detekční prostředky jsou uméstěny na špici pod kabinou. Asi jak píše skelet.

Rozvojem technologií musím připustit, že nasazení UAV v kooperaci s bitevníky jako průzkumného prostředku místo OH-58 má něco do sebe.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

hmm.. naše Mi-35, kdy v prostoru pro výsadek by byl operátor ovládající drony. hmm.. Na podvěsech 4x Spike, 14xDAGR (70mm laserem naváděné ŘS) a 2x Plamen
krása :D
ObrázekObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

APKWS jsou lepší. :-)
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Modernizaci Mi-35 máme probranou.. ale jaké drony k této variantě modernizace? :D
ObrázekObrázekObrázek
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Mě přijde fascinující, že se o náhradě BVPček začíná už oficiálně hovořit (teď na Bahnech).
Přeci jen myšlenka na ASCOD nebo CV90 (v AČR) je hodně ujetá a měl jsem pocit že je to jen kachna. Nyní se zdá že by měl přijít oficiální požadavek na nové pásové IFV. Bude to drahé, bude jen v pár desítkách kusů, ale i tak se jedná o velký posun v před (pokud to nebude Šakal).
Obdobná situace je v otázce dělostřelectva, to má být také vybaveno moderními houfnicemi v ráži 155 mm
Jen mi přijde škoda, pokud by měly být BVP-2 úplně odepsány - přeci jen by se hodily pro záložní jednotky (po lehké modernizaci - tak jako u Finů)
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Jojo , konečně se stojaté vody rozčeřily. Já bych se klonil spíše k CV 9040 .Ten kanon je fakt dělo . :D Platforma je naddimenzovaná. A kouknu-li se na tuto fotku s věží a 105mm kanonem

, tak si říkám:,, Kteřípak konstruktéři opisovali,, ty tvary věže ,jsou mi nějak povědomé.http://www.armadninoviny.cz/domains/002 ... _3_big.jpg
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

skelet píše:Modernizaci Mi-35 máme probranou.. ale jaké drony k této variantě modernizace? :D
Jeden námět na bezpilotní dron bych měl: :razz:
http://russianplanes.net/id166168

A vyšlo by to i levněji nežli Apač ,E,, s možností řídit a komunikovat s bezpilotním prostředkem .
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aaron Goldstein »

HONZIK11 píše: Kteřípak konstruktéři opisovali,, ty tvary věže ,jsou mi nějak povědomé.
Neřekl bych, že někdo opisoval... V dnešní době se na nových konstrukcích silně podílí výpočetní technika... Pokud do počítače nacpu požadavky, tak mi vyplivne optimální tvar... A protože požadavky různých armád budou podobné tak i vyhozené optimální tvary budou obdobné... I přes to, že ta zadání proběhla na opačném konci světa... Je to jeden z důvodů proč si začíná být čím dál, tím více podobná nejen technika různých armád, ale i automobily různých značek, či například dopravní letouny různých konstrukčních kanceláří...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Aaron Goldstein píše:
HONZIK11 píše: Kteřípak konstruktéři opisovali,, ty tvary věže ,jsou mi nějak povědomé.
Neřekl bych, že někdo opisoval... V dnešní době se na nových konstrukcích silně podílí výpočetní technika... Pokud do počítače nacpu požadavky, tak mi vyplivne optimální tvar... A protože požadavky různých armád budou podobné tak i vyhozené optimální tvary budou obdobné... I přes to, že ta zadání proběhla na opačném konci světa... Je to jeden z důvodů proč si začíná být čím dál, tím více podobná nejen technika různých armád, ale i automobily různých značek, či například dopravní letouny různých konstrukčních kanceláří...
To čtu už po sté . Do každého oboru lze zakomponovat tutu teorii..
Když zadáš stejná data , tak vypadne stejný výsledek. S takovou se nikde nedostaneme , chce to jiný počítačový program. 8-) :D
A že auta , letadla , zbraně se sobě podobají? Tisíce detajlíků tvoří rozdíly v rámci celku !! U letadel je to třeba jen profil křídla, jeho elasticita , mechanizace nemluvě o použitých materiálech a přitom můžou mít rozpětí stejná. TESLA - auto vypadá jako bývalá MAZDA xedos
ale společného mají asi jen profil pneumatik.
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

No pokud na základě dvou fotografií poznáš, že jsou obě věže naprosto stejné, či máš nějaký hodnověrný zdroj, že podobnost není díky podobnému výstupu z nějakého konstrukčního software ale došlo k nějakému kopírování, tak prosím... Zřejmě víš víc než ostatní... Obrázek
Obrázek

Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

Blbej dotaz, ale čemu že se to vlastně podobá? :)
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

To já také nevím... Obrázek Nejsem žádný odborník v rozpoznávání vojenské techniky... Proto jsem ani neřešil, kdo měl od koho opisovat... Jen z vlastní zkušeností vím, že veškerá nařčení v různých diskuzích o nějakém opisování konstruktérů na základě pouhé podobnosti tvarů se v drtivé většině případů ukázalo jako neopodstatněné a (vizuální) podobnost konstrukcí vycházela z nějakého jiného důvodu...
Obrázek

skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Podobá se to tak trochu Challengeru :D Když přimhouříme jedno oko a druhé zavřeme :D
Ale předpokládám, že křivka 47B v ose X/2 je tatáž jaká je na T-14 :mrgreen:
ObrázekObrázekObrázek
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Ale předpokládám, že křivka 47B v ose X/2 je tatáž jaká je na T-14.
Přesně . Měním tedy slovo opisovat na inspirovat se. Ale je jasné , že se nikdo dnes inspirovat nemusí, máme programy. :D
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

To já také nevím...
Pak je otázka proč máš potřebu reagovat

Na tom podvozku z CV90 je věž Cockerill XC-8, od výrobce CMI Defence (patrně bezosádková).
Tady je řez věží: http://sohanews2.vcmedia.vn/thumb_w/640 ... 664659.jpg
Věž jde osadit na různé kolové podvozky (testován byl i na polském Rosomákovi a pásovém Andersovi), nebo jakýkoliv pásový podvozek.
Tady je fotka na Andersovi (podle mého hodně pěkné):
http://www.cmigroupe.com/upload/gallery ... 5HP_01.jpg
Není tedy problém jí osadit, v případě zájmu, třeba ASCOD nebo cokoliv jiného (teoreticky i podvozek z T-72 :D )
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Doplním, že věž jde osadit i kanónem ráže 120mm
http://www.cmigroupe.com/en/p/cockerill-xc-8-105-120hp
ObrázekObrázekObrázek
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Byla by to nádherná unifikace ,kdyby se opět sjednotila ráže i servisní a výrobní zázemí v užití těchto věží . Anders , Ascod nebo CV 90. Na těžké tanky asi mít už nebudeme, ale tento systém ? Paráda.
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 21/6/2015, 17:07, celkem upraveno 1 x.
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Rase píše: Pak je otázka proč máš potřebu reagovat
Protože na základě vizuální podobnosti ihned kategoricky tvrdit, že někdo od někoho opisoval mi přijde.... no řekněme hodně podivné... A to bez ohledu na to, co s čím je podobné a nebo kdo měl od koho opisovat...
Obrázek

Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

Jo aha, takže T-14 :) Dneska už je vše podobné a těžko rozlišovat, kde je to z důvodu - 1) že to jinak udělat nejde, 2) že to prostě programy/konstruktéři vytvoří podobně a nebo 3) že to někdo fakt obšlehne (pro AG - jinak tenhle faktor bych tolik obecně nepodceňoval, je to běžný proces, navíc i nad programem stojí člověk a ten si také nemůže dělat co chce). Nemluvě o tom, že je to často průnik všech tří možností.
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Hola hola , já bych to opisování opravdu rád změnil na inspirování se . Ať se tady neřeší nesmysly . Když se sundala hadra z věže T14 hned jsem si pustil toto video .Ve věži se mihne automatické nabíjení.

I na naše Pandury by to šlo montnout.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“