Paradoxne s maďarmi mám bohaté pracovné skúsenosti (2x som platil Orbánovi a spol dane ako poplatník, naposledy do 12.Feb., tohto roka), ľudsky sú nám blízky, kultúrne tiež, gastronomicky sa to síce konštatne zhoršuje v maďarsku z roka na rok, ale stále sú na tom lepšie ako naše dve COVIDové džamahírije.
Čo sa týka importu maďarov, áno, sosajú Vojvodinu, Rumunsko a Ukrajinu , ale na prepad populácie spôsobený exodom maďarov okolo r.2009 do zahraničia to nestačí. Sami poloironicky vravia že druhé najväčšie maďarské mesto po Budapešti je Londýn...
Majú 5 zásadných problémov neparadoxne zhodných s našimi dvomi džamahírijami:
1. korupcia na úrovni štátu (áno, Babiš, Paroubek, Fico, Mečiar, Klaus a spol. sú ale amatéri pri Orbánovcoch )
2. cigánsky problém (oni ich fakt nevolajú rómovia) a fakt je to vypuklý problém aj u nich
3. obrovský investičný dlh na infraštruktúre od začiatku 80 rokov (oni si ho ťahajú od čias Kádara, nie od roku 1990 ako u nás)
4. Vymierajúca krajina (osobne poznám mraky origo etnicky ukrajincov a rumunov čo sa za "mrzký forint" stali maďarónmi, ale aj tak to globálne nestači)
5. minimum prirodzených spojencov (turkov a rusov za ich spojencov nerátam, ani poliakov, neverte ich novinám)
Ako hrozbu (obzvlášť vojenskú) ich brať nemôžme z princípu. Ak sú oni a ich problémy hrozba pre nás, akou sme my potom hrozbou pre susedov, EU a svet? Logicky rovnakou ( my určite

)
Nacionalizmus je ten najmenší problém. Hlupákov je všade plus mínus rovnako. To že píšu toľko o Trianone je len dôsledok toho, že oni odvtedy fakt nemajú o čom písať. Medzivojnovo Horthy, 2sv. Horthy, Šípové kríže, svetlo nádeje v 50 rokoch skončí pod pásmi sovietskych tankov, Kádarovci a rozklad socializmu v 80 rokoch a potom krok vpred a 3 vzad od 90 rokov.... to s hrdým národom zatočí a ostne iba Trianonský What if
Ale ak toto má byť impulz k oživeniu zbrojenia a modernizácie OSSR, prosím, som za

“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War