AČR kampak kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Re: AČR kampak kráčíš?

Příspěvek od skelet »

bude to MH-60Cz 8-)
ObrázekObrázekObrázek
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

:D a co tě k tomu vede? Zgenerálkovaná námořní mašina na Mácháči :rotuj:

Edit: aha ona je taky MH pro speciály, no...to začíná smrdět
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Pinnacle Solutions, již Durant vede s několika dalšími veterány, v Česku konkuruje velkým fabrikám Bell, AgustaWestland či Airbus Helicopters. Ty všechny láká kontrakt na přezbrojení českého vrtulníkového letectva. Durantova nabídka má jednu zásadní výhodu – podle informací LN je nejlevnější, ve srovnání s konkurencí asi o polovinu. Model MH-60 CZ by totiž experti Pinnacle Solutions postavili ze starších blackhawků odkoupených z výzbroje americké národní gardy.

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/slavny-pilot-b ... -media_ELE
:twisted:
ObrázekObrázekObrázek
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Jo jo, to jsem taky četl. Ovšem kvůli tomuhle,.. Model MH-60 CZ by totiž experti Pinnacle Solutions postavili ze starších blackhawků odkoupených z výzbroje americké národní gardy,.jsem nad tím zlomil hůl. Ovšem chápu, že Battlehawk by byl tvým snem :wink:

A taky jsem četl toto:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/sli ... 590604f2e/

:lej:
ObrázekObrázek

Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

Celkom by ma zaujímala plánovaná životnosť v letových hodinách a v rokoch takejto "skladačky z vrakovišťa" - a kto tomu dá letový certifikát.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Pánové jsem v šoku, ale podařilo se mi najít fotku MH-60Cz. Musím uznat, že oproti slovenským UH-60 jde o jiné kafe. :shock:
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
na fotce je pochopitelně kolumbijská verze Arpia IV
ObrázekObrázekObrázek
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Já bych si to ještě rozmyslel. :razz: Hind je Hind , tedy kromě toho sklopeného zadního pádla.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Kurňa Skelete kam na to chodíš? To je vtip ne :shock:
Celkom by ma zaujímala plánovaná životnosť v letových hodinách a v rokoch takejto "skladačky z vrakovišťa" - a kto tomu dá letový certifikát.
přesně tak. Neříkám, že by to nešlo dát dohromady, ale byl bych sakra opatrnej, aby tomu za deset let nevypršela životnost.
ObrázekObrázek

skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Zemakt: doporučuji si přečíst i text pod fotkou.. jistě byl to žert :-?
ale když si odmyslíš pylony, radar, FLIR, čelní skla a dveře, tak máš MH-60Cz jak vyšité :razz:
ObrázekObrázekObrázek
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

skelet píše:bude to MH-60Cz 8-)
bude to UH-1Y 8-)

http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/us ... ce-1225931

a máš to
ObrázekObrázek

skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

s UH-1Y nemám problém.. UH-1 jsou prostě sexy mašiny :-?
ObrázekObrázekObrázek
klingy
7. Major
7. Major

Příspěvek od klingy »

UH-1 je rozumna kupa a dava vadsi zmysel nez UH-60 a najma budu mat mensie prvevadzkove naklady nez UH-0
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

UH-1 je rozumna kupa a dava vadsi zmysel nez UH-60 a najma budu mat mensie prvevadzkove naklady nez UH-0
to asi ano, i když kdyby jsme to vztáhly pouze na spotřebu tak nevím nevím. Stejné motory, stejný výkon. Ovšem argumentovat pouze spotřebou což někteří také činí (myslím na AN) je dle mého drobet od věci. Vojenská mašina prostě žere no., protože, atd.. To by jsme taky mohly koupit militarizované R-22 nejlépe s Tdéíčkem a chrochtat si, že to bere pět litrů.

Jako dost velké plus u tohoto typu spatřuji v dlouhodobých pozitivních zkušenostech s obdobnými Belly u policie ČR a servisního zázemí.
ObrázekObrázek

Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Zajímavý náhled na jednání vládních expertů o ochraně státních hranic...

http://petrhampl.com/seminar-ochrana-hranic

Zarazila mě tam jedna věta: Armáda prý nemůže bránit hranice, protože by jí nezbyly síly na účast v amerických expedičních sborech. „Je to nemyslitelné,“ řekl doslova.

Má to znamenat, že v doktríně AČR je účast v expedičních sborech (kohokoliv... nejde o to čí ty expediční sbory jsou) nadřazena obraně vlastní země??? Nechápu... Obrázek
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

JAk to, že potom AČR říká něco úplně jiného?
http://www.novinky.cz/domaci/381093-arm ... -vlnu.html

Cituješ ze článku člověka, který dokázal z věty "Stavíme se negativně k jakémukoliv prosazování politického islámu a odmítáme jakékoliv začleňování práva šaría do státní moci včetně lokální úrovně" vykouzlit "počítají se zřizováním šaríja enkláv v České republice, požadují pouze, aby to nebylo financováno z peněz daňových poplatníků"
Výroky tohoto pána ohledně čehokoli, co měl říci nebo napsat kdokoli jiný bych nebral v patrnost, pokud se nebudeš moci dostat k tomu, co skutečně řekl původní zdroj.

Všimni si navíc, že tam blahosklonně kritizuje vševojskovou armádu: nákup houfnic na místo dosluhujících ShKH Vz.77 a tanků namísto dosluhujících T-72 podle něj nijak nezvýší bezpečnost, zato si máme držet peněženky ("Zato mnohokrát zaznělo, že bude zapotřebí hodně miliard na nové pandury, kanóny s delším dostřelem a dražší tanky.")
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aaron Goldstein »

OK... Nechal jsem se tedy oklamat, že je to výrok přímo z jednání vládních expertů o ochraně našich hranic...

Škoda, že z toho semináře není (nebo alespoň jsem nenašel) i jiný záznam... Protože postoj vládních špiček k ochraně našich hranic (když zrovna nejde o populistický naučený monolog pro média) by mě zajímal... A myšlenka, že je pro naší armádu důležitější účast v expedičních sborech (a znovu opakuji, že je jedno, čí ty sbory jsou) než obrana vlastní země, mě opravdu vyděsila...

Edit: tak jsem přeci jen něco málo našel... http://www.securitymagazin.cz/legislati ... 47485.html

Edit2: A živý vstup na ČT24... http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 1058260922 Resumé: AČR je schopna nasazení na hranicích, ale ne dlouhodobě, protože je podfinancována... Ostrahu by měla řešit PČR (která má ale totožný problém)...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

České Gripeny nalétaly již vícenež 20tisíc letových hodin. To by znamenalo, že v průměru nalétal každý letoun cca 143hodin ročně.
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=17495
ObrázekObrázekObrázek
kozlustechnykus
poručík
poručík

Příspěvek od kozlustechnykus »

http://www.novinky.cz/domaci/381934-arm ... ometu.html
Armáda chce od Tatry koupit čtyři desítky vozů pro přepravu minometů
Armáda hodlá od kopřivnické automobilky Tatra koupit 41 speciálních nosičů pro 120milimetrové minomety. Se zakázkou za půl miliardy korun, kterou by měla Tatra získat přímo, ve středu seznámí vládu ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Armáda nakoupí podvozek Tatra 8x8 se speciální prodlouženou kabinou, která odolá výbuchu miny.
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Nikde jsem si nevšiml zda by to umělo střílet z korby?
ObrázekObrázek

Franz Trubka
7. Major
7. Major

Příspěvek od Franz Trubka »

Ten minomet je vzor 82 ?
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“