OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Bohužel Arthure to tak vypadá, škoda. Ta mašina si to nezaslouží.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Idete mi ako do rany a v podstate ste ma predbehol.Juraj Tichý píše:Gerlach je krava. Ale to sa očakáva.
Je to ta istá kategória ako M-ATV, väčší brat JLTV(L-ATV).
Kto M-ATV videl naživo, tak ho veľkosť Gerlachu neprekvapí.
Je to rozdiel asi ako UAZ a Iveco LMV.
Naďalej však platí, čím väčšia krava, tým väčší ciel.
Všetci tí Patrioti, Patrioti II, Gerlachy, Ejder Yalçıny (Gidrány) a pod. absoltútne nepochopili čo je VTV/BOV 4x4 nakoľko sú to Mastodonti v mužskom rode alebo Godzilly v ženskom (obdoba BVP ASCOD a Lynx) a môžu sa nielen svojou siluetou rovno ísť zahrabať voči:
Proste iné svety...
Naposledy upravil(a) Arthur dne 8/10/2021, 21:06, celkem upraveno 1 x.
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Arthur: to mate pravdu s veľkosťou, ale: Gerlach bol vyvíjaný s maximálnou ochranou, kedy najmä proti minová odolnosť je naozaj veľmi vysoká,dokonca odskúšana v real testoch, 2ks odpálili. Sami predstavitelia vedia o tom, že ich vozidlo váži tuším 15-16t a ze tak bolo konštruované od začiatku. Na druhej strane, 3 dňová patrola by bola asi vykonana efektívnejšie v Gerlach ako v menších vozidlách typu IVECO a pod.
Ako za mňa to bol vždy Aligator Master II resp. Aligator Master II Amphibious, ale som realista tak radšej tie IVECO ako všetky tie Patrioty, Patrioty II, Gerlachy, Ejder Yalçıny (Gidrány).
Vždy keď sa na ne človek pozerá alebo ich fotí a sú tam nejakých vojaci okolo nich tak má pocit či si to tí inžinieri nepomýlili s MRAP-mi lebo ta silueta je hrúúúza a nasadanie do nich je ako do náklaďáka
Vždy keď sa na ne človek pozerá alebo ich fotí a sú tam nejakých vojaci okolo nich tak má pocit či si to tí inžinieri nepomýlili s MRAP-mi lebo ta silueta je hrúúúza a nasadanie do nich je ako do náklaďáka

Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Tieto vozidlá však nie su určené na nejaký zúrivý boj.
Vid nasadenie LMV v AČR, ktoré by sa dalo nazvať "pri strete s nepriatelom zdrhame"
Ked si pozrieš dokument k obstaraniu VTV/BOV 4x4 tak zistíš, ze zväčša malo ísť o jednotky, ktoré sa pohybujú ďalej od čiary dotyku. Ktoré však musia byť dostatočne veľké aby pojali potrebnú technológiu; vysadok; zasoby.
Dnes sa zda, že plány su iné a stalo sa to co som pisal. Ak nekupime 400 VTV4x4, bude sa kupovať 400 8x8.
z coho teba asi porazí.
Okolo nákupu 4x4 je ticho a myslím, ze sa zatiaľ neplánujú ani pre vysadkovy prapor.
Gerlach je nakladak na podvozku 4x4.
Lynx: gerlach ma v konfigurácii Stanag L3 14,5tony.
Vid nasadenie LMV v AČR, ktoré by sa dalo nazvať "pri strete s nepriatelom zdrhame"
Ked si pozrieš dokument k obstaraniu VTV/BOV 4x4 tak zistíš, ze zväčša malo ísť o jednotky, ktoré sa pohybujú ďalej od čiary dotyku. Ktoré však musia byť dostatočne veľké aby pojali potrebnú technológiu; vysadok; zasoby.
Dnes sa zda, že plány su iné a stalo sa to co som pisal. Ak nekupime 400 VTV4x4, bude sa kupovať 400 8x8.

Okolo nákupu 4x4 je ticho a myslím, ze sa zatiaľ neplánujú ani pre vysadkovy prapor.
Gerlach je nakladak na podvozku 4x4.
Lynx: gerlach ma v konfigurácii Stanag L3 14,5tony.
Ako normálne ja, ktorý neznášam konšpirátorov by som povedal, že to bol zámer, ale pozor naši "užitoční idioti" to museli schváliť lebo inak si to neviem vysvetliť prečo 155 mm 52 kal. ShKH ZUZANA 2 nebola vo vnútri v hale s hlavným prúdom tak ako napr. na DEFEA 2021 v Aténach.Zemakt píše:Bohužel Arthure to tak vypadá, škoda. Ta mašina si to nezaslouží.
Už vidím nášho ministra a jeho odpoveď - lebo SNS ..... alebo lebo komunisti... a podobné žvásty.
Keď si všimnete zoznam vystavovateľov zistíte, že ani DMD ani Konštrukta neboli prítomní. Prítomný bol stánok MOSR. Po fiasku v tendri v ČR som skor prekvapený, že tam Z2 vôbec bola.
Ad Geach:ľudia zo Zetoru sa v rozhovore chválili, že dosiahli max hmotnosť 15.2t.
Ad Geach:ľudia zo Zetoru sa v rozhovore chválili, že dosiahli max hmotnosť 15.2t.
- Juraj Tichý
- Kapitán

Celý ten výber narobil toľko škôd vo vzájomných vzťahoch, ze realitu nezakryju ani usmevy na fotkách na FB.
Lynx: Veď o to viac mala byť vo vnútri v stánku MO SR* (jediným akcionárom DMD GROUP, a.s. je SR - MO SR) aby videli čo si (ne)vybrali
a ostatní čo si vybrať mohli a môžu 
* a to hovorím ja pri všetkej príčetnosti, že práve to BPsVI malo byť kľudne za rohom vonku...
Juraj Tichý: Ale veď ide o priority. Nejde len o ČR, veď sú tam, diplomatické zastúpenia štátov, vojenský atašé, novinári, televízie, blogeri, atď.

* a to hovorím ja pri všetkej príčetnosti, že práve to BPsVI malo byť kľudne za rohom vonku...
Juraj Tichý: Ale veď ide o priority. Nejde len o ČR, veď sú tam, diplomatické zastúpenia štátov, vojenský atašé, novinári, televízie, blogeri, atď.
Arthur: nebuďte naivný. Profesionál si nájde aj cestu do exteriéru, nesnažte sa aj vy tvrdiť, že najati pisalkovia robia politiku. Na akých weboch ste videli informácie o ZUZANE 2? A kolko ich bolo oproti napr DITE? To všetko sú platené články, na Ukrajine určite, v Poľsku asi tiež. Ledva ledva boli nejaké články keď delostrelci obdržali tých 8ks. Pravda ale je, že ani fotografický materiál žiaden nie je a to už je škoda. 8ks by dokazalo zinscenovat pekne momentky kdesi na Lesti. Vid nasadenie v Lotyšsku, ktorého sa budúci rok dočkáme.
Lynx: IDET je povinná jazda. Nezľahčujme to.
Názorná ukážka:
Tie koše sú príznačné...
A predstavte si ju vo vnútri a kľudne aj s tou kamuflážovou sieťou a pod. ... 
Názorná ukážka:
Tie koše sú príznačné...

Přesně tak, je to poměrně levná příležitost jak se ukázat světu. De facto za komínem.Juraj Tichý: Ale veď ide o priority. Nejde len o ČR, veď sú tam, diplomatické zastúpenia štátov, vojenský atašé, novinári, televízie, blogeri, atď.

A akože sa neukázala? Aspoň vidieť, že to je mašina aj do dazda a nielen do vylestenych hál..kto už prehliadané to 8.2m dlhé delo musí byť slepý, alebo ignorant.
Aj v tej vysvietenej hale viete spraviť také promo, ktorá urobí dôraz na to, že to je mašina aj do dažďa, snehu, blata, mrazu, nehostinných poveternostných podmienok a nielen do pekného počasia a vyleštených hál len to chcel troška kreativity. A o tom to malo byť.Lynx píše:A akože sa neukázala? Aspoň vidieť, že to je mašina aj do dazda a nielen do vylestenych hál..kto už prehliadané to 8.2m dlhé delo musí byť slepý, alebo ignorant.
Ale OK nechajme to tak...
- Juraj Tichý
- Kapitán
Pri všetkej úcte k Brnu, ktoré považujem za najkrajšie mesto v ČR (so far), treba ist Zuzanou do sveta. Na relevantné svetové výstavy...Zemakt píše:Přesně tak, je to poměrně levná příležitost jak se ukázat světu. De facto za komínem.Juraj Tichý: Ale veď ide o priority. Nejde len o ČR, veď sú tam, diplomatické zastúpenia štátov, vojenský atašé, novinári, televízie, blogeri, atď.
A to by sme sa mohli ešte porozprávať, aký význam v dnešnom svete tieto výstavy ešte majú.
To jako fakt?Pri všetkej úcte k Brnu, ktoré považujem za najkrajšie mesto v ČR

- Juraj Tichý
- Kapitán
Fakt. Brno je úžasné. Krásne, so skvelou atmosférou. Citil som sa v ňom naozaj dobre. Veľmi mi pripominalo Viedeň.
Tak to ani omylom. A to teraz nechcem hanit Brno, ale Vieden je proste level-dva vyssie.Juraj Tichý píše:Veľmi mi pripominalo Viedeň.
- Juraj Tichý
- Kapitán
To je. Ved píšem, pripominalo.
V regióne sa na Viedeň chyta tak Budapešť. Inak nic.
V regióne sa na Viedeň chyta tak Budapešť. Inak nic.
Asi tak. Vieden je Vieden. Tam este aj tie ich kasarne, co tam maju, maju hostoricky smrnc.