Faktografické zdroje; nakládání, věrohodnost, jazyková specifika apod.

Co nejde zařadit do témat, odborné dotazy a příspěvky.

Moderátor: Pátrač

Alfik
7. Major
7. Major

Re: Četnické letecké hlídky, 1.část

Příspěvek od Alfik »

Je sice pravda, že slovo "strážit" se do češtiny dostalo ze slovenštiny, ale už před sto léty... takže je dnes už v jazyce zaužívané a běžné. Ke slovu "střežit" je tudíž synonymem.
Konec konců, slovo "dikobraz" by mohlo vyprávět - ba i závidět :lej:
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Re: Četnické letecké hlídky, 1.část

Příspěvek od jarl »

Martas2411 píše: 24/10/2024, 12:08 Myslím si, že většina pochopí co jsem tím myslel. Jinak nejsem profesorem češtiny a nemám ani korektora, jsem jen obyčejný báňský záchranář se strojírenským učilištěm a občas tu něco hodím. Jsem si vědom že nějaká ta chyba se tam najde, ale taky spoléhám na to že mi to čtenáři odpustí. Ono to není žádná sranda sesmolit takový dlouhý článek a dát mu nějakou podobu. Tož asi tak, toto je moje vyjádření a víc se v tom nehodlám patlat.
Pod to se klidně podepíšu. Někdy nestačím žasnout, jaké „odměny" se autoři píšící pro Palbu zadarmo a ve svém volném čase za svoji práci dočkají. Nemám nic proti upozornění na faktické chyby, ale vyčítat někomu takovou prkotinu je vážně na pováženou.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“