V ČR bouchačky jsou, již kdysi jsme se například s Coverem shodli, že je tu relativně ideální stav a jen se bojí represe, tudíž omezování. Takže to namakaný pako žije ve státě, kde je přístup ke zbraním normální a stejně do tebe rycne a vysype to na tebe...takže kde je ten odstrašující efekt?Martin Hessler píše:Až se někdy půjdete pobavit s přítelkyní, manželkou nebo kamarády, a někde v klubu nebo restauraci do vás neurvale vrazí ramenatý svalovec se slovy: "Co do mě strkáš, č**áku? Chceš do držky? Dělám thajskej box!", pak si vzpomeňte, že ten člověk při generování konfliktní situace vychází z následujících předpokladů:
1) Mám nad tím kašparem fyzickou převahu.
2) Nejspíš není ozbrojený, sem se přece s bouchačkou nepouští.
3) Kdyby přece jenom náhodou byl, stejně nevystřelí, protože já mám jen pěsti a jeho by pak zavřeli. Je pro něj výhodnější nechat se seštípat.
Chápete původ, dosah a smysl takto idiotského stavu společnosti? Já ne.
Kdyby kdyby kdyby...a to neplatí jen pro tento případ. Automaticky se bere, že by tam ta zbraň byla. Když vezmeme čísla z včerejší debaty pro ČR, tak zbroják tu má 3% populace...kolik z nich u sebe nosí pistoli a jaká je tedy pravděpodobnost, že narazíš na takového člověka, který navíc bude mít vůli tu zbraň použít? Moc velká ne. Motat do toho militarizovaný a neustále ohrožovaný stát jako je Izrael je nonsens. Také na víc tanků narazím v armádní garáži než na okresce.Martin Hessler píše:Osobně věřím, že paní Anna Marie Murphyová (klobouk dolů před ní) by nebyla o nic méně hrdinná, kdyby vylovila zpod dámského sáčka SIG P-229, místo věty "Děti jsou v tělocvičně." pronesla větu: "Kampak, hajzlíku!", a přidržela se zásady "střel ho dvakrát do hrudníku a pokud ještě stojí, střel ho do hlavy". Místo nekrologu by měla v televizi interview, její děti nemusely ztratit mámu a počet obětí mohl být někde úplně jinde...
Pak je tu samozřejmě možnost prevence v podobě nějaké erární nebo osobní zbraně v budově školy. To už dává větší smysl, ale stoprocentní řešení to také není, protože když bude útočník mrcha, bude to tam znát a nějaké informace o tom prosáknou, tak nejdřív odpráskne toho nicnetušícího dotyčného a pak si teprve udělá výlet po budově školy.