REDAKČNÍ PLÁN
Moderátor: jarl
- kacermiroslav
- 5. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Re: REDAKČNÍ PLÁN
Pracuji na konci r-u Mariny a válečných reparaci. Spíše než článek je to jen takové shrnutí, kdo co z vítězů dostal atd.

-
- Kapitán
No pokud to nikomu nebude vadit, tak bych se drze pokusil o článečky o zajímavých strojích "Tacit Blue" a Bartini Beriev VVA-14.
Naposledy upravil(a) Trismegistos dne 12/6/2013, 19:06, celkem upraveno 1 x.
Kolegové mám před dokončením další díl válečného plánování naší armády od roku 1925 do roku 1935. Opět jsem to ale musel propojit s politickými akcenty dané doby a tedy to je trošku politické. Budete to muset přežít.
Rozpracovánu mám organizaci armády a organizační struktury vyšších vojenských celků naší armády k roku 1929. Tak nějak to vyplynulo z toho válečného plánování.
Rozpracovánu mám organizaci armády a organizační struktury vyšších vojenských celků naší armády k roku 1929. Tak nějak to vyplynulo z toho válečného plánování.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
- Ramon
- nadpraporčík
- Kontaktovat uživatele:
Chystáš se nějak podrobněji věnovat armádě v roce 1938 a mobilizaci? Poslední zdejší diskuze mě tak trošku povzbudily k tomu, že bych taky mohl něco vytvořit. Ale výsledek by se dostavil asi za hódně dlouho.

Ramon, poslední reorganizaci naší armády a poslední válečné plány budu dělat, ale jelikož je to součást velmi velkého projektu který dává dohromady Johan a já mu tak trochu přicmrndávám, tak toto bude součátí tohoto projektu. Johan už by měl do redakčního plánu něco hodit, nebo se v tom udělá binec. O rozsahu projeku něco napoví, že můj doplněk, tedy ty plány a reorganizace armády v rozsahu asi tak 40 stran wordu a 20 obrázků jsou skutečně přicmrndávání.
Ale je se na co těšit, ten šílenec Johan rok 1938 pojal stylem, který bere dech a mě jako vždy když se takto zblázní přesvědčil k účasti, byť tentokrát se ani moc nemusel snažit.
Jestli si pamatuješ naše dvě práce o třicetileté válce, tak to bude něco podobného, ale výrazně rozsáhlejšího.
Ale je se na co těšit, ten šílenec Johan rok 1938 pojal stylem, který bere dech a mě jako vždy když se takto zblázní přesvědčil k účasti, byť tentokrát se ani moc nemusel snažit.
Jestli si pamatuješ naše dvě práce o třicetileté válce, tak to bude něco podobného, ale výrazně rozsáhlejšího.

Pátrači, mohli byste takto velké práce "vytisknout" přímo z Wordu do formátu PDF, nebo ještě lépe, exportovat do formátu .MOBI pro elektrické čtečky? To už se v internetovém prohlížeči čte poměrně nepohodlně...
Komisaři, ve své podstatě jsem to měl v plánu ale jak jsem uvedl tento segment by měl zapadat do té Johanoviny. Nejsem si ale jistý co tím myslíš. Myslíš přechod z divizí o dvou brigádách a divize se třemi pluky?
Já jak dodělám nyní rozdělané plány tak sjedu struktury k roku 1929 a to bude poslední k první republice co na palbu dodám,tedy zatím. Další bude na řadě Johan, on by mě namlátil. A jak se popsal, je větší než já, takže ho nepřeperu.
Já se potom opět vrhnu na pravěk, konkrétně Hrad u Bílovic, to bude moc prima, to se mi líbí. Už maluju skici.
Já jak dodělám nyní rozdělané plány tak sjedu struktury k roku 1929 a to bude poslední k první republice co na palbu dodám,tedy zatím. Další bude na řadě Johan, on by mě namlátil. A jak se popsal, je větší než já, takže ho nepřeperu.
Já se potom opět vrhnu na pravěk, konkrétně Hrad u Bílovic, to bude moc prima, to se mi líbí. Už maluju skici.

Pátrači, přesně to jsem myslel. Takže už je to obsazené, tak se pustím do něčeho jiného.

cover72 píše:Pátrači, mohli byste takto velké práce "vytisknout" přímo z Wordu do formátu PDF, nebo ještě lépe, exportovat do formátu .MOBI pro elektrické čtečky? To už se v internetovém prohlížeči čte poměrně nepohodlně...
Inu kolego - já ani netuším o čem to tady píšeš, netak že bych to uměl udělat

- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Odpověď nade vtipPátrač píše:cover72 píše:Pátrači, mohli byste takto velké práce "vytisknout" přímo z Wordu do formátu PDF, nebo ještě lépe, exportovat do formátu .MOBI pro elektrické čtečky? To už se v internetovém prohlížeči čte poměrně nepohodlně...
Inu kolego - já ani netuším o čem to tady píšeš, netak že bych to uměl udělat

Pátrači, nic proti, já sám jsem víceméně počítačový samouk, učícíse se pomocí pokusů a omylů, viz poslední vymazání moderátorů z několika tématických bloků.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Pátrač: dobrá, tak kdybys -- až to s Johanem doděláte -- mi chtěl poslat ten Word, tak to do PDF a možná i toho MOBI mohu naformátovat a vytisknout já.
PDF jsou většinou takové ty červené ikonky s bílým "A", co se otevírají jako neupravitelný dokument v Adobe Acrobat Readeru nebo tak něčem.
MOBI jsou formáty pro elektronické čtečky knih Kindle:

Ve kterých čtu já.
PDF jsou většinou takové ty červené ikonky s bílým "A", co se otevírají jako neupravitelný dokument v Adobe Acrobat Readeru nebo tak něčem.
MOBI jsou formáty pro elektronické čtečky knih Kindle:

Ve kterých čtu já.
Nešlo by tohle konkrétní téma s rezervacemi nějak připíchnout přímo na portál? Třeba místo velmi přínosného odkazu na "milion" let stará témata bez odpovědi nebo vlevo místo stejně hodnotné informace o tom kdo byl systémem "vylosován" jako náhodný člen.
Dejte hlavy dohromady a zkuste s tím něco udělat, mám dojem že by to svůj smysl mělo. Jo a mimochodem ještě to promazat a nechat tam rezervace dejme tomu rok staré (i když konkrétně při mé rychlosti přispívání je i rok ku***sky málo).
Scrat
Dejte hlavy dohromady a zkuste s tím něco udělat, mám dojem že by to svůj smysl mělo. Jo a mimochodem ještě to promazat a nechat tam rezervace dejme tomu rok staré (i když konkrétně při mé rychlosti přispívání je i rok ku***sky málo).
Scrat
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
Winston Leonard Spencer-Churchill
Winston Leonard Spencer-Churchill
- jarl
- 3. Generálmajor
Protože Polarfox před časem upozorňoval, aby s ním byl každý článek s tématikou francouzského válečného námořnictva konzultován, oznamuji, že chci napsat něco o bitvě u Ko Čangu.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Mňo měl jsem to v plánu v rámci série o francouzských námořních střetnutích ve WWII, ale když mi nikdo nebude brát ten zbytek (jako je Dakar, Diego Suarez, Mers-el-Kébir, Toulon, vylodění v severní Africe, atd.), tak mi to neva. Vezmu to pak prostě jen letem světem a zaměřím se na to ostatní. Takže klidně piš.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Na spadnutí jsou první dva díly organizace armády v roce 1929. První bude o základních východiscích a druhý se bude věnovat horské pěchotě a hraničářům.

Ola lá, jsem rád že "provokace" padla na úrodnou půdu 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- jarl
- 3. Generálmajor
Ten článek o bitvě u Ko Čangu mám hotový a chystal jsem se jej dát v pátek na Palbu, ale právě jsem zjistil, že už tu jeden na stejné téma máme: http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=1782 Nejsem zastánce zdvojování témat, ale ten článek z počátků Palby je dost krátký a tak se snad nic nestane, když tu budeme mít ještě jeden delší a obohacený o další informace. Pokud by to ale někomu vadilo, ať se mi nejpozději v pátek odpoledne ozve.jarl píše:Protože Polarfox před časem upozorňoval, aby s ním byl každý článek s tématikou francouzského válečného námořnictva konzultován, oznamuji, že chci napsat něco o bitvě u Ko Čangu.
I Mers-el-Kébir a Dakar už tu zpracované máme: http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=1756 http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=1770 ale věřím, že Polarfox ta témata zpracuje mnohem podrobněji a jeho články budou pro Palbu i tak přínosem.Polarfox píše:Mňo měl jsem to v plánu v rámci série o francouzských námořních střetnutích ve WWII, ale když mi nikdo nebude brát ten zbytek (jako je Dakar, Diego Suarez, Mers-el-Kébir, Toulon, vylodění v severní Africe, atd.), tak mi to neva. Vezmu to pak prostě jen letem světem a zaměřím se na to ostatní. Takže klidně piš.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Myslím, že hlubší pohled tomu rozhodně neuškodí, takže já proti nebudu. Škoda, že to máš hotové, mám dojem, že bych snad mohl někde mít nasysleno pár podkladů.jarl píše: ale ten článek z počátků Palby je dost krátký a tak se snad nic nestane, když tu budeme mít ještě jeden delší a obohacený o další informace. Pokud by to ale někomu vadilo, ať se mi nejpozději v pátek odpoledne ozve.
Vedu to v patrnosti. Já už od začátku počítal, že se prosmýknu těmi mezerami a hodím tomu trošku jiný pohled. Takže by to nemělo moc kolidovat.jarl píše:I Mers-el-Kébir a Dakar už tu zpracované máme: viewtopic.php?t=1756 viewtopic.php?t=1770 ale věřím, že Polarfox ta témata zpracuje mnohem podrobněji a jeho články budou pro Palbu i tak přínosem.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
Kdybych ti Jarle lezl do zelí, tak se ozvi, ale jinak si inspirován Koh Changem jako takovou bokovku zabírám thajské námořnictvo v rozmezí cca 1900-1945.