Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Bleu
7. Major
7. Major
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bleu »

pilgrim píše:Asi hodne OT, ale existuje nejaka statistika vyjadrujici procentuelne pomer jednotlivych narodnosti v R-U armade a pomer mezi zajatci z teto armady?.....mohlo by to trosku objasnit otazku nespolehlivosti nekterych narodu v ramci R-U armady.
jestli kompletní nevím ja znám jen tudle z knížky o 28. pluku od Fučíka

je to zpracované zpravodajcema italské třetí armády. Z 12 230 zajatců bylo:

3372 Poláků, 1846 Madarů, 835 Rusínů, 2691 Srbo-chorvatů, 1120 Němců (tj rakušanů), 416 Čechů, 960 Slováků, 433 Slovinců, 377 Rumunů, 10 Italů.
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

pilgrim - celkom dobrá pripomienka. A zaujímavý by bol aj časový vývoj tohoto pomeru počas vojny. Dobre by ukazoval zmenu postojov vojakov k armáde a štátu, za ktorý mali bojovať. A zaujímavý by bol aj pomer strát, pretože by mohol ukázať, že niektoré "národné" jednotky boli používané ako "kanonenfuter".

Bleu - bez znalosti pomeru národností v R-U armáde na danom úseku to bohužiaľ veľkú vypovedaciu hodnotu nemá.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Bleu
7. Major
7. Major
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bleu »

Alchymista píše: Bleu - bez znalosti pomeru národností v R-U armáde na danom úseku to bohužiaľ veľkú vypovedaciu hodnotu nemá.
Jo je to tak, zkusím zjistit víc. Z jného zdroje.

nikoli nezajímavé povidání.
http://zpravy.idnes.cz/cesi-bojovali-hr ... avarna_sim
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
Pop
poručík
poručík

Příspěvek od Pop »

Před padesáti lety, v listopadu 1961, opustil výrobní linku továrny ve Vodochodech poslední ze 104 zde vyrobených letounů S-105 ( v licenci vyráběný Mig-19S).
Všechny stroje zařadilo do výzbroje čs. letectvo.
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Příspěvek od Pátrač »

Konečně rozumná informace. Sláva kolegovi Popovi.

Kolegové, otázky zrady či nezrady a podobné věci jsme řešili jinde a jindy a pěkně jsme se u toho pomleli. Tedy pokud jde o legie, vznik republiky a zánik R-U. Zde se to jmenuje STALO SE DNEŠNÍHO DNE. I když je to hospoda skuste se držet této linie a ne se přít o věci staré 90 let. Stejně oficiálně je věc jasná.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Trismegistos »

Varšavské letiště Okecie je na neurčitou dobu zavřené poté, co na něm dnes odpoledne nouzově přistálo letadlo polských aerolinií LOT, kterému se nevysunul podvozek. Nikomu z 231 lidí na palubě se nic nestalo. Polský prezident Bronislaw Komorowski proto posádce letadla, záchranářům i cestujícím poděkoval.
http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/v ... eno/708967

Izrael v Předjordánsku a ve východním Jeruzalémě postaví 2000 bytových jednotek a zároveň dočasně pozastaví převody peněz palestinské samosprávě. Rozhodl o tom dnes premiér Benjamin Netanjahu, uvádí se podle agentury AP v prohlášení jeho úřadu. Rozhodnutí padlo na mimořádné schůzce izraelského bezpečnostního kabinetu poté, co Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) v pondělí uznala Palestinu jako svého plnohodnotného člena.
http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/i ... sku/709086
Kutuzov
praporčík
praporčík

Opět jsem naletěl mediální desinformaci,

Příspěvek od Kutuzov »

když jsem se tady nedávno rozčiloval nad tím jak je naše země tunelovaná odchodem Škody Plzeň do daňového ráje a snahou ČEZ vymanit se z vlivu státu. Ale když jsem viděl našeho premiéra v živém rozhovoru s americkým prezidentem na všech zpravodajských stanicích světa pořád jsem přemýšlel proč najednou taková široká publicita ... Ale když jsem narazil na tyto informace, je mi jasné, proč je tak najednou velký mediální zájem o Romana (bývalého šéfa ČEZU, který léta nikomu nevadil) a jeho vazby na Škodu Plzeň i když bral nekřesťanské dividendy v řádech cca 700 mil. Kč. Ve hře je totiž největší energetický kšeft v Evropě a pan bOmBAMA se snaží Nečasovi podkuřovat (a ten je blahem málem v orgasmu):

http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... aci/708118

Takže to vypadá, že se bude hrát znovu na bezpečnostní strunu a dodavatelem bude producent šmejdu, který museli nedávno technici v Temelínu měnit za "ruskou" praxí osvědčenou techniku ...

http://zpravy.idnes.cz/temelin-trapi-pa ... domaci_mad
Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Ale když jsem narazil na tyto informace
vzhledem k tomu, že tendr na dostavbu Temelína a Dukovan se probírá skoro rok, včetně možných dodavatelů. A vzhledem k tomu, že jedním z hlavních bodů jednání s Obamou byl právě možný kontrakt pro americké firmy se divím, žes na tu informaci narazil. Ono ani nešlo na tuto informaci nenarazit.
A taktéž to vypadá, že to zatím nijak nevypadá s dodavatelem čehokoliv.
ObrázekObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Trismegistos »

Vesmírná loď Šen-čou 8 se má podle serveru BBC asi za dva dny ve výšce 343 kilometrů nad Zemí spojit s experimentálním modulem, aby společně začaly chystat stavbu čínské vesmírné stanice. Bude to vůbec poprvé, co se spojí dvě čínská kosmická plavidla, což bude pro fungování vesmírné stanice, dlouhodobě obývané kosmonauty, klíčové.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/vesmir/_zp ... od--970036

Deset let za mřížemi vyměřil jihokorejský soud americkému vojákovi za znásilnění dospívající dívky. Jde o druhý nejpřísnější trest, jaký byl v této zemi za posledních 20 roků udělen příslušníku armády Spojených států.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/as ... id=7198417

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos oficiálně zrušil tajnou službu DAS. Někteří její agenti v minulosti zabředli do korupčních skandálů a kolaborovali s polovojenskými gerilami. Většina zaměstnanců DAS našla místo v jiných vládních úřadech.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kolumbijsky-prez ... anicni_stf

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád dnes přiznal, že americké finanční sankce způsobují íránským bankám vážné problémy. Podle deníku The Washington Post to prohlásil v projevu před parlamentem, kde se snažil bránit svou vládu, kterou hluboce otřásl bankovní skandál.
http://www.denik.cz/kratce_region/961809.html
Kutuzov
praporčík
praporčík

To Skelet

Příspěvek od Kutuzov »

Pokud si přečteš záhlaví prvního odkazu, tak je tam datum 31.10.1011 u tří finálních zájemců o energetický tendr.

Tato zpráva signalizuje to, že Nečas před čtyřmi dny jednal s Obamou právě o této zakázce:

http://zpravy.ihned.cz/svet-usa/c1-5342 ... spolupraci

Ptám se: Bude po těchto jednáních náš premiér zastupovat objektivně zájmy českého průmyslu ?

Kvůli nedávné mediální palbě proti Škodě Plzeň (které jsem také podlehl) mám obav(m)u, že ne ...
Lidstvo dává veškerou svoji moudrost do knih a proto samo zůstává blbé.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Znovu opakuji. Tři účastníci výběrového řízení jsou známi velmi dlouho. Mám pocit, že už rok. Dokonce se tomu věnovaly před Fukušimou i Otázky Václava Moravce. Předmětem kontraktu (v té době) měla být dostavba Temelína a Dukovan, plus opce na další reaktory, které by ČEZ vystavěl na Slovensku.
Předání zadávacích listin je formalita. Mám dokonce dojem, že víc firem, které staví jaderné elektrárny ani není (klidně mě opravte).
Navíc by bylo divné, kdyby americký prezident neloboval za svou firmu u kontraktu za 11mld.USD. Navíc v dnešní ekonomické krizi. Podobná jednání čekají Nečase ve Francii i v Rusku.

Dále cituji tvůj zdroj "Podle Beneše nemůže být ze zákona podíl českých firem na dostavbě podmínkou tendru. V rozhovorech s uchazeči ale ČEZ dal najevo, že významný podíl českých subdodavatelů preferuje."
Toliko vyjádření generálního ředitele ČEZ.
Sumasumárum rozhodnutého není nic (a pár let nebude), a opět se zde vaří z vodní páry.

edit:
Blíží se květnové Jaderné fórum v Bratislavě. Plány ČEZ jsou, pokud jde o atomovou energii, velkolepé: plánuje dostavbu Temelína a Dukovan. Někteří kritici ale poukazují na fakt, že pokud tzv. „zakázku století“ získá konsorcium české Škody JS a ruského Atomstrojexportu na úkor Westinghouse a Areva, prohloubí se naše závislost na nevyzpytatelném „ruském medvědovi“. Jak byste jim odpověděl?

Za prvé, že tendr stále běží a účastní se ho tři zájemci. A za druhé, v jaderné energetice je situace jiná, než je v oblasti energetiky primárních zdrojů – tedy dodávek ropy a plynu, které jsou náročné na skladování. Ne tak jaderné palivo. Vzhledem k objemu paliva, které se spotřebuje během jednoho roku, není překážkou skladovat zásobu na několik let dopředu. Navíc existuje několik světových výrobců jaderného paliva a v případě jakýchkoliv problémů je možné jeho výrobu objednat u konkurenčních dodavatelů.

zdroj http://www.euractiv.cz/energetika/clane ... iku-007392 , článek je z 19.4.2010
edit2: Škoda Holding je dle mého zcela jiná firma než Škoda JS. Opět mě opravte
Naposledy upravil(a) skelet dne 2/11/2011, 06:35, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
Franz Trubka
7. Major
7. Major

Příspěvek od Franz Trubka »

Skelete, neco malo o tom vim, jenom nechapu, z ceho to chce CR zaplatit. Vis neco vic o financovani toho tendru?
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Fíha, v Moravcovi to vysvětlovali, ale už si to nepamatuju. A hledat se mi to nechce.
ObrázekObrázekObrázek
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Jaderky se zaplatí samy, ty mají profit jak blázen. Zvlášť, když prodávají do německa Zeleným troubům. Navíc si na to ČEZ spořil do nějakého fondu, pokud vím.

Osobně se bojím, že kdyby vyhrála Škoda+SAS (což mi přijde, že by asi technolgicky bylo nejlepší - Westinghouse nic moc a frantíci jsou nevyzkoušení, pokud vím), nic by nebránilo EU se nám pokusit jaderky zakázat, jak se o to fanatici z Německa a Rakous už snaží.

Takže by to celé mohlo spadnout do vydírání "francouzské reaktory, nebo vám ten Temelín zatrhnem."
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

tak pokud k reaktorům přihodí letku Mirage za 1euro :lol:
ObrázekObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Kdo by se s tím furt opravoval? :D
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Máš recht.. tak dvě letky za 2euro :lol:
ObrázekObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

Přijde mi že jsi nikdy neměl francouzský auto nebo něco podobnýho... :D
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

V okolí frantíci jezdí, a spokojenost :wink:
ObrázekObrázekObrázek
jersey.se
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jersey.se »

No já tak spokojenej nebyl. Ale já jsem holt zmlsanej tou čínskou automobilkou :D Teda vlastně těma dvěma čínskejma automobilkama.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“