Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP
Re: Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP
To by odpovídalo, svého času, krátce porevoluční výroba byla kvalitou přímo legendární. Vyzkoušeno u CZ 75. Pak to šlo zas nahoru. Dnes cajk.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Tak ako sa to vezme. Napriklad u pistoli, ich najvyssiu a najdrahsiu radu "Orange" pre CZUB vyraba firma Kummer a CZ ich rebrenduje. Cize tu nazvyme to "hodinarsku robotu" si nechavaju robit externe.
Toto bych nechal zcela mimo. Myšleno klasické služební zbraně P-09, 10 a dlouhé. Třeba kámoš má tohle https://prodejna.czub.cz/cz-457-varmint-synthetic a je to fakt moc pěkná zbraň. Na takové malé domácí žvýkání prima.
Já už nějaký ten rok pošilhávám po tomto https://www.strelnicelero.cz/kulovnice- ... hester-267 abych nemusel huntovat ty mé stoleté stařenky. Za mne fakt univerzál na vše.
No a teď koukám, že pošilhávám pošilhávám, že už ji nemají v nabídce
konec OT
Já už nějaký ten rok pošilhávám po tomto https://www.strelnicelero.cz/kulovnice- ... hester-267 abych nemusel huntovat ty mé stoleté stařenky. Za mne fakt univerzál na vše.
No a teď koukám, že pošilhávám pošilhávám, že už ji nemají v nabídce

konec OT

Zemakt, mozno kvalita sla hore, ale ja mam voci czub vypestovanu taku averziu, ze nazor uz na nich asi nikdy nezmenim. Mam casopis s clankom o novej gulovnici czub, kde vitazoslavne oznamuju, ze zaver je vyrobeny na cnc stroji. No strasna parada v roku 2020
. V mojej socialnej bubline to kazdy berie za podradnu znacku, kupuju to bud ako lacnu pracovnu flintu, alebo ako prvu pusku na zaciatok. Ale nepoznam nikoho mimo mna, co si kupil postrevolucnu. Ja som to kupil kvoli cene, dostal som ju v podstate za cenu prilozenych nabojov a puskohladu.

Poznám viz Glokaři vs CZetkáři.

Glock nemam rad kvoli tej sekte okolo toho
Asi som problemovy
Inak mam cz83, lebo sa mi jednoducho pacila od maleho decka. Ale zbran je to k prdu. Aby som bol v teme, mam aj kuracinu s vyrocnym gravirom. To je dobra zbran.

Tak podobné to je asi vo všetkých odvetviach. Ak sa raz na niečom spálim, alebo naopak mám dobrú skúsenosť, tak sa veľmi ťažko mení názor. So ženou tak máme už xtú Škodovku.
A pořád stejnou ženu

Aj to
a tiež by som nemenil :P

Toto je staré nejaký rok dozadu. Pritom 25 ročné Mossbergy fungujú doteraz, len už je na nich poznať vek.
Koniec OT.
"Alea iacta est"
Ja by som asi ukoncil toto strelecke okienko s tym, ze najdolezitejsie na zbrani je mat dobry servis a dostatok nahradnych dielov k dispozicii. Z jednej pistole mam strelenych cez 60.000 ran a z druhej 25.000. Viete si asi predstavit, kolko suciastok som za ten cas musel vymenit. Ked viem, ze mam vyrobcu za rohom a ze mi da buchacku do poriadku, tak sa to da. Ak je vyrobca na humnami a miestny dealer ta bud ignoruje, alebo uz neexistuje, je to problem. A to sa tyka aj temy puska pre OSSR. Ked je na Slovensku plnohodnotna vyroba a na pockanie ti vymenia hoci aj zaver, alebo hlaven je to neporovnatelne väcsia az existencna vyhoda, ako ked tu mam len montovnu postavenu len po dobu tendra. Vid. tender na policajne pistole.
Precistene. Stacilo pani.
hm cenzura.Tak rovnou napiste že vas nezajima pravda ale sny.Pritom kdyby jste se podivaly na clanky o vyrobe kulometu
viewtopic.php?t=9537
tak ty chytrejsí by pochopily že ze mam pravdu a že nektery lidi pisou blbosti.Tímto koncim s vysvetlovani ohledně vyroby
Simader. Nechal som ta tu sve strany dookola diskutovat o tvrdosti ocele len preto, lebo to z casti suviselo s GP. Uz ale stacilo. Ak chcete diskutovat o hutnictve a materialoch, zalozte si na to temu pani. Tymto definitvne ukoncujem metalurgicke okienko.
V pořádku, to je Vaše právo. Jen teda jestli neznáte nikoho kdo si koupil porevoluční a Vy sám tu firmu hodnotíte na základě jednoho porevolučního modelu z devadesátek, není to trochu málo?jean píše: ↑4/4/2025, 08:24 Zemakt, mozno kvalita sla hore, ale ja mam voci czub vypestovanu taku averziu, ze nazor uz na nich asi nikdy nezmenim. Mam casopis s clankom o novej gulovnici czub, kde vitazoslavne oznamuju, ze zaver je vyrobeny na cnc stroji. No strasna parada v roku 2020. V mojej socialnej bubline to kazdy berie za podradnu znacku, kupuju to bud ako lacnu pracovnu flintu, alebo ako prvu pusku na zaciatok. Ale nepoznam nikoho mimo mna, co si kupil postrevolucnu. Ja som to kupil kvoli cene, dostal som ju v podstate za cenu prilozenych nabojov a puskohladu.
Jednu porevolucnu vlastnim. Videl som ich viacero a vzdy to bol zazitok
.

Precistene. Simader, dorazne ta upozornujem, aby si respektoval pravidla !