Rase píše:Však Venom nemám rád, to je myslím každému jasné, to ale neznamená, že jsem hned fanda "militarizovaných evropanů". Tvrdím, že když už chceme americký vojácky vojácký vrtulník (což vojáci očividně chtěli), tak ať radši vezmeme stejně velký UH-60, který je v Evropě rozšířenější a provozují jej i naši sousedé. Nenapadá mě jediná věc, v níž by měl být Venom lepší než Black Hawk. Primárně mi šlo o to jeho zdůvodnění, proč jsou německá BVP out a proč jedinou možností je ASCOD a CV90. Netvrdím, že to nebudou favorité (možná budou) ale jeho teorie má moc trhlin, které jsem zmínil.
Odpovím Ti tady, protože to sem patří i když v podstatě jen zopakuji co, už bylo napsáno. Klidně si Venom neměj rád, to je Tvůj boj

, ale potom se netvař, že jsi objektivnost osobně

ano vojáci chtěli vojácky vojácký vrtulník, ale menší než je BH (který fakt není stejně velký jako Venom) jediná věc? napíšu Ti od oka hned dvě - Venom je rychlejší a má mnohem větší stoupavost, spolu s nižší váhou, tak bude mnohem hbitější...tudíž při výsadku v bojové oblasti stráví méně času, což mu zvyšuje šance na přežití...
btw: nemyslím si, že jsme tak chudý stát, aby armáda nemohla provozovat tři typy vrtulníků - za mě - Viper( místo Mi 24/35), Venom a někdy v budoucnu něco většího NH 90,AW101 atd. ( místo Mi 171)
Nejhorší je nebýt...