Juraj Tichý píše:
Takze od Rusov radsej nic nekupovat. Dodaju malo schopnu techniku. Alebo ako mam chapat tej poznamke o exportnej verzii?
Ty si ako naozaj nikdy nepočul, že Rusko nevyváža iné ako degradované (viac-či menej, podľa druhu techniky a konkrétneho zákazníka) verzie?
HONZIK11 píše:...vždy byla exportní varianta náležitě degradována. Najdou se ale vyjímky ,například dodávky tankovým vojskům Indie, ale i tam se nedodalo to nejlepší střelivo.
Čo sa týka podkalibernej tankovej munície, tam najnovšie čo uvoľnili na vývoz bolo ak sa dobre pamätám Mango? Z roku cca 1985.
niko píše:
Prekvapuje ma, ze si Cinania techniku neupravili up to date.
Či si ju upravili alebo nie, ja osobne nemám informácie. Ale ak nie, platí čo som napísal vyššie. N001 je technológia zavedená v ZSSR v roku... 1985?
niko píše: Predsa len kupovat vykonny stroj a nechat v nom chudobnu elektroniku a avioniku je pre mocnost, ktora konkuruje vyspelym protivnikom ako USA, Japonsko, Juzna Korea a Thaiwan nezmysel.
Zase v čase keď ich kupovali, Čína rozhodne USA nekonkurovala. A dnes? No stále majú problém okopírovať AL-31, čo je sovietska technológia polovice 70-tych rokov.
O vyspelosti čínskeho let. priemyslu svedčí, že kúpia Su-35 (generácia 4++), keď majú vo vývoji vlastný stroj 5. generácie a vo výrobe stroj generácie 4++.
niko píše:. Zacinam mat pocit, ze cela ta legenda okolo Su-27 a jej nastupcov je len pekny potemkyn.
Ale vôbec nie. Akurát zodpovedá dobe vzniku. Však aj v samotnom Rusku pôvodných Su-27S/P lieta koľko? Letka? Alebo až dve?
Potemkyn matka božia... to mi robíš naschvál?