Žádné překvapení a MO to naprosto přesně odůvodnilo – u obyčejných tahačů návěsů, resp. u jakékoliv čistě silniční přepravy, není důvod trvat na podvozku Tatra, který pro takové účely navíc není vůbec vhodný. Prostě se kupuje levné komerční řešení, protože plně postačuje. Tatra je dodavatel speciálních podvozků pro terénní účely, většinou s ne zrovna běžnými nástavbami, případně nákladních automobilů určených do těžkého terénu. Na ježdění úředníků mezi posádkami se také používají octávie a ne hiluxy (ty asi občas ano, když není nic jiného) nebo pandury.Orlok píše: ↑23/5/2025, 11:04 Monopol kopřivnické Tatry v české armádě končí. Vojáci kupují náklaďáky jinde
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/monop ... 47ab5f122/
AČR kampak kráčíš?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: AČR kampak kráčíš?
Všechny tři možnosti jsou správně ;)juhelak píše: ↑23/5/2025, 09:17 Ten článek o titusech je Teda hodně na silu. Za prvé to navýšení prestrelili. Navíc v té první zakázce bylo kromě velitelskych i dost spojivacich které jsou o dost levnější než velitelske.
Přijde mi to celé dost na sílu tlacene posledních 14 dní.
Někteří místní jako by čekali až něco takového vyjde protože prostě bytostně potřebuji aby nějaký problém byl a oni mohli kritizovat a ukazovat prstem.
Když člověk trochu kriticky přemýšlí tak než nad tím co se tam píše, začne přemýšlet proč se to pise a proč ty články najednou začali tak sypat. A kdo si to objednal protože pochybuju že se najednou ti novináři tak probudili nebo že by to byla dlouhodobá investigativni práce.
Můj subjektivní pocit je buď objednávka opozice v boji proti navyšování rozpočtu MO na 3% kde se hledá důvod proč z toho po volbách vycouvat. Nebo je to objednávka z venku v rámci hybridní války pro zastavení nebo zpomalení akvizic ( volání z SPD po nějakých auditech a vyšetřování a s tím zastavení akvizic) a nebo nějaký vnitrostranicky boj v rámci koalice proti minstrini obrany.
Že by tam probíhali stamilionive tunely a korupce mě přijde jako nejméně pravděpodobné v dnešní době.
Promiň, ale tebou sdílená grafika jen dokazuje, že čteš, ale nemáš páru, o čem se jedná... Žádné vybavení v tom článku není. Rozměry jsou o ničem, samotný kontejner stojí zlomek toho co jeho vybavení (jako karoserie auta dneska stojí zlomek celkové částky, tady je ten rozdíl ještě větší). Proč se tedy do soutěže nepřihlásil někdo s výrazně nižší nabídkou?dronař píše: ↑23/5/2025, 00:27 Pánové!
Nestačí pouze znalost psaní, potřeba rovněž znalost čtení a o pochopení přečteného ani nemluvě.
Nebo kolegové se zbylou části dovednosti nebyli přítomní?![]()
Tady je obrázek s kompilací nutného minima z článku, ale opět je potřebné přivolat někoho se znalostí čtení i s porozuměním.![]()
Zbytek detailních informací ke kalkulaci a vybavení je lehce k nalezení v tom článku. Jenom když se opravdu chce a není záměrem to rovnou poplivat bez toho aby se to alespoň proletělo.
Když to né moc přeženu, šlo by v tom článku dohledat možná i značky, rozměry či hmotnost vybavení...![]()
Toliko ke kvalitě této konkrétní investigativy...![]()
Jinak s obecním popisem "práce" značné části dnešních novinářů lze souhlasit.
kalkulace o 66 x předražených kontajnerů AČR.jpg
Nemohu si pomoci, velice nerad a naprosto výjiměčně musím souhlasit se soudruhem Sorry Jako a jeho nohsledy z ano sekty.![]()
Tohle předložit nákupčí nejenom ve firmě co mu nepatří, ale troufnu si tvrdit že v jakékoliv firmě, tak ten dotyčný předkladatel letí, dříve než se stihne nadechnout.![]()
nooo, ano, myslím že je načase navštívit očaře, nebo...KOLT píše: ↑24/5/2025, 15:30Promiň, ale tebou sdílená grafika jen dokazuje, že čteš, ale nemáš páru, o čem se jedná... Žádné vybavení v tom článku není. Rozměry jsou o ničem, samotný kontejner stojí zlomek toho co jeho vybavení (jako karoserie auta dneska stojí zlomek celkové částky, tady je ten rozdíl ještě větší). Proč se tedy do soutěže nepřihlásil někdo s výrazně nižší nabídkou?dronař píše: ↑23/5/2025, 00:27 Pánové!
Nestačí pouze znalost psaní, potřeba rovněž znalost čtení a o pochopení přečteného ani nemluvě.
Nebo kolegové se zbylou části dovednosti nebyli přítomní?![]()
Tady je obrázek s kompilací nutného minima z článku, ale opět je potřebné přivolat někoho se znalostí čtení i s porozuměním.![]()
Zbytek detailních informací ke kalkulaci a vybavení je lehce k nalezení v tom článku. Jenom když se opravdu chce a není záměrem to rovnou poplivat bez toho aby se to alespoň proletělo.
Když to né moc přeženu, šlo by v tom článku dohledat možná i značky, rozměry či hmotnost vybavení...![]()
Toliko ke kvalitě této konkrétní investigativy...![]()
Jinak s obecním popisem "práce" značné části dnešních novinářů lze souhlasit.
kalkulace o 66 x předražených kontajnerů AČR.jpg
Nemohu si pomoci, velice nerad a naprosto výjiměčně musím souhlasit se soudruhem Sorry Jako a jeho nohsledy z ano sekty.![]()
Tohle předložit nákupčí nejenom ve firmě co mu nepatří, ale troufnu si tvrdit že v jakékoliv firmě, tak ten dotyčný předkladatel letí, dříve než se stihne nadechnout.![]()
viewtopic.php?p=468240#p468240
Jj, radši to neroztahujte po více vláknech...
Podrobněji o kuchyních na odkazu od dronaře.
Doporučuji si pročíst pořádně a pak argumentovat, jinak to jsou výkřiky do tmy jo.
Podrobněji o kuchyních na odkazu od dronaře.
Doporučuji si pročíst pořádně a pak argumentovat, jinak to jsou výkřiky do tmy jo.

Výkřiky do tmy které tu předvádíš zejména ty a dronař. Můžete si založit vlákno Všetci kradnú a tam si to řešit do nekonečna.
Ano, děkujem za přiznání toho co už dlouho víme, psal jsem to zde viewtopic.php?p=468240#p468240
Pravda, moje formulace je tam trochu jiná,
"Vše ostatní jak to asi na MO (NE)funguje jsem zcela jasně už několikrát napsal. Že to tamní osazenstvo jakože nechápe, chápu, evidentně to pochopí jedině až tam nebudou..."
ale podstata stejná jako to citované Vaše přiznání.
Scotty, doporučoval bych ti, dát si studenej hadr na hlavu a neurážet.
Jediný kdo tady píše, že všichni kradou seš ty.
Tak se prosím tě zdrž svých nejapných vyjádření.
Zřejmě jako voják z povolání, budeš obhajovat prostě cokoliv, a dělat ramena.
Možná o tom víš jen o trošku víc, ale tím to končí.
Já s tebou nejsem ve všem ve sporu přeci

Jsi to schopný pochopit? Fakt mě už trošku irituješ.

dronař píše: ↑Ano, děkujem za přiznání toho co už dlouho víme, psal jsem to zde viewtopic.php?p=468240#p468240
Pravda, moje formulace je tam trochu jiná,
"Vše ostatní jak to asi na MO (NE)funguje jsem zcela jasně už několikrát napsal. Že to tamní osazenstvo jakože nechápe, chápu, evidentně to pochopí jedině až tam nebudou..."
ale podstata stejná jako to citované Vaše přiznání.
Kdo nechce, nepochopí asi nikdy.
Možná by jsme to neměli řešit veřejně, osobní útoky myslím, já jsem s tím nezačal.
Tady to je na zásah moderátora.