Francúzske tanky a obrnené divízie

Odpovědět
Uživatelský avatar
Bruno
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 824
Registrován: 8/10/2004, 10:51

Francúzske tanky a obrnené divízie

Příspěvek od Bruno »

Bolo to francúzsko, ktoré sa skoro stalo prvou krajinou vyrábajúcou tanky.
Fancúzsky plukovník J.-E.Estienne sa nechal inšpirovať Holtovými traktormi, ktoré britská armáda používala k ťahaniu diel, a navrhol ich pancierovú verziu, ktorá mala byť použitá k presunu diel, podporujúcich útok pechoty.
Práca na projekte s britským vývojom tankov nijako nesúvisela, žiadna z armád dokonca ani svojho spojenca neinformovala, že na niečom podobnom pracuje.

Prvé francúzske stroje boli značne primitívne-do ocelovej krabice sa umiestnila jedna zo slávnych francúzskych "sedemdesiatpätiek" a celá konštrukcia sa namontovala na podvozok Holtovho traktora.
Celý výrobok bol prípadne nazvaný artillerie d´assaut.
Prvé modely, ktoré sa dostali k jednotkám hneď po britských tankoch, mali skôr podporovať útok pechoty zo zadných línií než sa pohybovať v jeho čele. Mali ešte viac mechanických závad než britské tanky a ich zvláštne tvarovaná predná časť v tvare lodnej provy spôsobovala zapadávanie do kráterov po granátoch a bránila im prekonávať každú len trocha obtiažnejšiu prekážku.

Keď Estienne zistil, že briti pracujú na niečom podobnom, iba technicky pokročilejšom, súhlasil s tým, aby sa francúzsky vývoj sústredil na konštrukciu menších a ľahších strojov. Výsledkom bol omnoho vydarenejší Renault FT, malý tank s dvojčlennou posádkou a prvou skutočnou delovou vežou na svete.
Vďaka svojim rozmerom a váhe sa musel vyhýbať terénu rozrušenému delostreleckou palbou(čo ale obmedzovalo všetky vtedajšie tanky), dosiahol však počas I.svetovej vojny niekolkých taktických úspechov.
Renault FT bol mechanicky spoľahlivý stroj, akeď prvá svetová vojna skončila, malo ich Francúzsko k dispozícii 3 tisíc.
V´daka takémuto množstvu sa stali prakticky hlavnou výzbrojou francúzskych jednotiek v povojnovom období a niektoré z nich boli nasadené aj v druhej svetovej vojne.

Francúzsky tankisti požadovali modernejšie stroje, dozvedeli sa však, že gulomety a pušky sa nevylepšiôi na tolko, aby ich stroje boli zastaralé.

Meno artillerie d´assaut sa pre Renaulty s dvojčlennou posádkou moc nehodilo a tak boli začlenené k pechote, čomu aj odpovedala ich najvyššia rýchlosť okolo 8 km/h.
Nemecké prezbrojenie Francúzsko donútilo, aby spravilo revíziu stavu svojej výzbroje, hlavne s ohladom na nedostatok moderných zbraní.
V roku 1935 bol odštartovaný nový výrobný program, ktorého výsledkom boli nové, naozaj výborné tanky Somua S35,Char B1 bis atd.
V roku 1939 malo Francúzsko najlepšie tanky v Európe, technicky nezrovnatelne dokonalejšie než čokolvek, čím sa mohlo pochváliť Nemecko alebo Británia. Ich 4,7cm delá montované na tanky boli najlepšou zbraňou svojho druhu, ktorú vtej dobe mala akákolvek armáda k dispozícii. Okrem toho malo Francúzsko v roku 1940 tankov dostatok.

Vinu za konečné zrútenie francúzskej armády nenieslo zlé vybavenie, ale ludský faktor.

Francúzske obrnené divízie:

Najznámejším zastáncom tankových vojsk sa v predvojnovom Francúzsku stal Charles de Gaulle, ktorého kniha Vers l´armée de métier(Na ceste k profesionálnej armáde)vyšla v roku 1933. Už jej titul stačil mnohých podráždiť-vyšla totiž v dobe, kedy armáda žiadala o predĺženie základnej vojenskej služby.
Socialisti a komunisti knihu okamžite pochopili ako návrh na zriadenie malej elitnej armády, ktorá bude mať podiel na politickej moci. Najvyššie velenie armády ju naopak považovalo za kritiku svojich schopností, a vydalo preto rozkaz, že akýkolvek článok alebo prednáška dôstojníka v činnej službe im musí byť dopredu predložený k schváleniu.

Vo svojej knihe de Gaulle navrhol, aby Francúzsko malo mobilné ozbrojené sily zložené z profesionálnych vojakov, ktorí by v prípade invázie zem chránili po onú kritickú dobu, než prebehne mobilizácia záloh.
Da Gaulle sice presadzoval tankové vojská, nenavrhol však žiadne nové cesty ich využitia.
Letectvo podla jeho slov nemalo hrať inú rolu než vytvárať dymové clony pre postup mobilných síl, zato kládol velý dôraz hlavne na ťažké delostrelectvo. De Gaulle zjavne nepochopil, že Luftwaffe je delostrelectvom blitzkriegu.
Ke´d v roku 1940 získal osobné skúsenosti so Stukami, prepracoval niektoré časti svojej knihy pre ďalšie vydanie.

Liddell Hart knihu s výhradami prijal. Podtrhol napríklad fakt, že deGaulle nikdy u tankového vojska neslúžil, že jeho pohlad je zastrený, aže ním navrhované tankové vojsko je pre operatívne manévrovanie príliš velké.

Nemeckí odborníci knihe venovali len malú pozornosť, vo Francúzsku sa prvého vydania predalo len 750 výtlačkov...
Len máloktorý francúzsky politik bol ochotný presadzovať ďalšie výdaje na vytvorenie navrhovanej tankovej armády, keď výstavba Maginotovej línie vyprázdnila vrecká daňových poplatníkov...
"Kde by sme asi také vojsko rozvinuli" pýtal sa sarkasticky jeden z deGaullových kritikov, "pred ,alebo za Maginotovou líniou".

V tridsiatich rokoch si francúzsky kavaléristi uvedomili, že bojové využitie koní bude v modernej vojne nulové. Jazdectvo však už bolo vybavené obrnenými autami a tak po dovybavení tankami vytvorilo "lahké mechanizované divízie"(DLM-division légére mécanique), obsahujúce jednu tankovú brigádu, brigádu motorizovanej pechoty, pluk delostrelectva, pluk obrnených aut a motocyklové jednotky.
Po doplnení o ženijný prapor, spojovacie jednotky a ďalšie podporné jednotky tak vznikla prvá obrnená divízia na svete.

Roku 1940 malo Francúzsko tri takéto DLM. Ich slabým miestom bolo medzi anglo-francúzskymi velitelmi rozšírené presvedčenie, že každý tank musí byť buď "pechotný tank" alebo "tank jazdectva". DLM vznikli na základe jazdeckých plukov a tak(napriek tomu že boli vybavené najlepšími tankami)bola ich pôsobnosť obmedzená na to, čo najvyššie velenie považovalo za úlohy pre jazdectvo...Ich úlohy boli obmedzené na prieskum a pozorovanie.Označenie zo starých učebníc by sme mohli preložiť ako "predsunuté zaistenie". Presnejšie je "riedke rozptýlenie proti čelným jednotkám protivníka" a nieje divu, že DLM boli v zápätí zničené...

Na začiatku druhej svetovej vojny sa francúzske tankové vojsko prinajmenšom dalo porovnať s tankami nemeckými ako z hladiska počtov, tak aj kvality.
Dokonca aj generál Gamelin musel neskôr pripustiť, že francúzske tanky boli lepšie vybavené k tomu, aby sa vysporiadali s tankami nemeckými než boli nemecké tanky vybavené k likvidácii tankov francúzskych.
Ich kvalitám však nezodpovedala organizácia francúzskych tankových vojsk(ako tankové prapory boli pridelené k jednotkám pechoty, prípadne boli vo všeobecnej zálohe).

Tu môžme vidieť hlavnú príčinu rozloženia francúzskych tankových síl počas nemeckého ťaženia vo Francúzsku. tanky francúzi nasadzovali v malých množstvách a roztrúsené medzi pešími jednotkami.

Tanky a ich výzbroj-Rok 1939

Francúzsko: Somua S35 kanón ráže 4,7cm 260 kusov
Renault R32 3,7cm 950 kusov
Char B1 bis 7,5/4,7cm 311 kusov
Hotchkiss H35 3,7cm 545 kusov
Hotchkiss H39 3,7cm 276 kusov

Nemecko: PzKw II 2,0cm 1095 kusov
PzKw III 3,7cm 388 kusov
PzKw38(t) 3,72cm 410 kusov
PzKw35(t) 4,0cm 40 kusov
PzKw IV 7,5cm 278 kusov

Nie sú uvedené tanky vyzbrojené len guľometom.

Obrázek
Char B1 bis

Obrázek
Hotchkiss H35

Obrázek
Somua S 35
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Najvačším nepriatelom mieru su pacifisti...
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Francouzské tanky

Příspěvek od TonyHazard »

Jen navazuji a lehce doplňuji předchozí článek. cituji :
Francie byla po Velké Británii druhým státem, který začal během první světové války v masovém měřítku používat obrněná vozidla. A byl to právě francouzský tank Renault FT17, který se stal na počátku 20.let 20. století nejrozšířenějším tankem světa a o který se opíral rozvoj obrněných sil mnoha států, mimo jiné i Československa.
Při vývoji tanků přihlíželi francouzští konstruktéři zejména k taktice jejich využití. Z hlediska využití rozlišovali tanky tří základních skupin. Tanky lehké, jejichž úkolem byla průzkumná činnost, tanky střední, mezi něž se řadily mimo jiné tzv. tanky jezdecké, a na tanky těžké, sloužící k průlomům nepřátelských linií.
Lehké tanky, k nimž patřily např. AMR 33 a AMR 35, nahradily časem pásová a kolová průzkumná vozidla, která úplně převzala jejich roli v taktickém průzkumu. Úkolem středních tanků byla součinnost s pěchotou v útoku i v obraně. Charakteristické pro ně bylo dobré pancéřování, ale poměrně slabá výzbroj (kanony ráže 37 mm) a vzhledem ke značné hmotnosti pancíře i pomalá rychlost. Nejznámějšími francouzskými tanky této skupiny byly Renault R-35 a Hotchkiss H-38. Poněkud lepší vlastnosti ( zvláště rychlost a manévrovací schopnosti) a výzbroj (kanon ráže 47 mm) měly tanky Somua S-35 určené pro jezdecké divize (tzv.jezdecké), které plnily tytéž úkoly jako R-35 u pěchoty. Poslední skupinu představovaly tanky těžké. Byly to silně pancéřované stroje, vyzbrojené kanonem ráže 75 mm, který sloužil k ničení polních opevnění, a kanonem ráže 47 mm, určeným k ničení živé síly a tanků nepřítele.
Druhá světová válka přinesla bleskový vývoj nových konstrukcí bojových tanků. Jejich rozdělení na zmíněné typy ztratilo opodstatnění. Na bojišti byl nutný tank silně pancéřovaný, rychle se pohybující a dobře manévrující s výzbrojí, která dokázala ničit veškeré druhy vozidel nepřítele. Tyto požadavky bezezbytku splňovaly nové stroje jako německý PzKpfw V Panter, britský A34 Comet nebo sovětský T-34 / 85.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 3/9/2009, 19:39, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Uživatelský avatar
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze
Příspěvky: 2674
Registrován: 17/9/2007, 23:30

Francouzské tanky

Příspěvek od TonyHazard »

Tank tří armád cituji :
Francouzi získali při vývoji tanku AMX-50 cenné zkušenosti a díky nim mohli bez problémů zahájit vývoj nového dokonalejšího stroje. Projekt obdržel označení AMX-38, jenže zakrátko byl přerušen. V roce 1957 totiž vlády Francie a Německa (tehdejší NSR) podepsaly dohodu týkající se spolupráce na vývoji a výrobě zcela originálního obrněného vozidla. Nově se formující Bundeswehr potřeboval tank, jehož výroby by se mohl ujmout silný německý průmysl : ten měl ostatně dlouholetou a bohatou tradici výroby bojových vozidel, nebylo tedy vůbec s podivem, že Francouzi navzdory historicky motivované rivalitě se společným projektem bez průtahů souhlasili.
Vývoj nového tanku měl dva zásadní cíle. První byl čistě politický, smířit spoluprací ve vojenské oblasti dva státy, které byly ještě před dvanácti lety nesmiřitelnými nepřáteli. A druhý byl ekonomický, vývoj a výroba nového tanku probíhající současně v obou státech jednak celý proces urychlovala a jednak snižovala celkové náklady. A nezanedbatelný byl i ten aspekt, že se Francie a Německo chtěly postavit americké dominanci ve výrobě vojenské výzbroje, jelikož na vývoji nových tanků v rámci paktu NATO pracovala samostatně pouze Velká Británie. Zbývající státy kupovaly americké tanky M48, které měly být výhledově nahrazeny výborným středním tankem M60.
1. dubna 1958 byla podepsána mezivládní smlouva a vývoj nového tanku se rozběhl plnou parou. Jeho plánovaná hmotnost neměla překročit 30 t a hlavní zbraní měl být kanon ráže 105 mm. Tank měl být vybaven motorem, který by jízdě dával nadměrný užitečný výkon. Důraz byl také položen na nízkou siluetu tanku, což mělo nepříteli znesnadňovat jeho objevení a zničení. Během počáteční realizace projektu došlo k poměrně bouřlivé výměně názorů na šířku tanku. Francouzi upřednostňovali vozidlo široké nanejvýš 310 cm, Němci však trvali na šířce 325 cm. Spor nakonec obě strany vyřešily tak, že odpovídajícím způsobem přizpůsobily preferovaným šířkám tanků ve svých projektech ostatní hodnoty.
V srpnu 1958 přistoupili k francouzsko-německému projektu Italové, s úmyslem vyrábět tank v licenci pro vlastní armádu. Podle smlouvy měli Němci financovat stavbu čtyř prototypů, francouzská strana pak prototyp jeden. Ve Francii se projekt rozběhl v Ateliér de Construktions d' Issy-les-Moulineaux, zatímco německá strana vytvořila dva týmy. První tvořily firmy Porsche, Jung Luther und Jordan a MaK a druhý tým firmy Ingenierburo Warneke, Rheinstahl-Hanomag a Henschel.
Konstrukce tanku byla klasická. Motor byl umístěn vzadu, vpředu se nacházela část řídící a za ní byla situována část bojová. Francouzi bez větších námitek rezignovali na kyvadlovou věž ve prospěch věže klasické. Ostatně nebylo tajemstvím, že kyvadlová věž měla sice výhodu malého povrchu příčného průřezu, ale jinak měla mnoho nedostatků, z nichž k největším patřily problémy se stabilizací kanonu a potíže spojené s ochranou vnitřku tanku před chemickými zbraněmi a spadem radioaktivního prachu. Přitom tzv. ochrana před ZHN (zbraněmi hromadného ničení ) byla v 60. letech velice důležitým činitelem, který hrál při vývoji tanku velmi důležitou roli. Do konce roku 1960 Francouzi postavit dva prototypy, z nichž jeden odeslali na porovnávací testy s prototypem německým. Měl hmotnost 32,5 t a jako pohonnou jednotku benzinový motor Sofam 12 GS s výkonem 559 kW ( 750 HP ). Věž měla tvar zploštělého kužele. Na pravé straně věže se nacházel válcovitý přesah, v němž byla umístěna pozorovací věžička velitele tanku, vybavená jednodílným průlezem. Ve věžičce byly umístěny periskopy ke kruhovému pozorování. Pozorovací pole bylo poměrně malé, proto bylo v dalších prototypech použito uspokojivější řešení. Velitel měl také k dispozici na stojanu umístěný kulomet, určený k palbě na vzdušné cíle. Průlez řidiče (i jeho stanoviště ) se nacházel po pravé straně korby. Nad průlezem byl umístěn pro tento tank typický infračervený reflektor. Francouzský prototyp měl samozřejmě šířku 310 cm. To, že Francouzi na této šířce trvali, mělo velice racionální a opodstatněný důvod. Šířka tanku musela totiž respektovat vzdálenost postranic železničních vagónů, na nichž byly tanky transportovány. A jelikož němečtí konstruktéři při vývoji tanku Tiger ze šířky 315 cm neustoupili , byl jejich tank širší než vzdálenost postranic nákladních vagonů a nastal problém s jeho převážením.
Ve stejné době ukončila rovněž německá strana stavbu dvou prototypů. Po provedení vstupních testů bylo rozhodnuto dát přednost postavenému skupinou Porsche. Zkoušky, kterých se zúčastnili zástupci všech tří účastníků projektu (Francie, Německa a Itálie ), se uskutečnily na polygonu v Trevíru (v dubnu 1960 ). Další testy pak byly přeneseny na polygon v Mappenu. Testovány tu však byly pouze německé prototypy, jelikož Francouzi zahájili sérii testů ve vlastních střediscích v Satory a Bourges. V polovině roku 1963 byly v Trevíru provedeny porovnávací testy obou prototypů. Německý tank, navzdory tomu , že byl o šest tun těžší, dosahoval vyšší maximální rychlosti a měl také lepší zrychlení. Zdálo se, že bude vítězem, ale z důvodů ambiciózních a také politických (v roce 1963 Francie vystoupila z NATO ) se Francie rozhodla pro výrobu tanku vlastní konstrukce. Němci se rozhodli vyrábět tank svůj. Výsledkem tohoto rozhodnutí bylo, že francouzská armáda dostala tank AMX-30 a Bundeswehr byl vyzbrojen tankem Leopard 1. Italové donucení situací si nakonec zakoupili výrobní licenci na americký M60A1 a následně pak na tank Leopard 1.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 3/9/2009, 19:43, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Uživatelský avatar
Warnost
vojín
vojín
Příspěvky: 15
Registrován: 24/10/2007, 17:54

Příspěvek od Warnost »

Možná se mílým, ale nevymysleli první tan britovové?
Uživatelský avatar
sa58
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 3477
Registrován: 4/2/2005, 12:43
Bydliště: Zlínsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sa58 »

Bolo to francúzsko, ktoré sa skoro stalo prvou krajinou vyrábajúcou tanky.
Je tam napsané skoro... Frantíci pro rozvoj tankové techniky udělali v době WW1 víc než Britové.

A teď z jiného soudku - po delší době opět apeluji na alespoň trochu slušnější používání našeho rodného jazyka na Palbě. Já rozhodně nejsem nějaký jazykový expert, diktát pro mě byl vždy utrpením, ale to, co napsáno v předchozím příspěvku přímo bodá do očí. :(

Přitom stačí nainstalovat do Firefoxu český slovník pro kontrolu pravopisu. Funguje to docela dobře.
http://www.czilla.cz/doplnky/kontrola-pravopisu/
Naposledy upravil(a) sa58 dne 28/10/2007, 15:17, celkem upraveno 4 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Uživatelský avatar
michan
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 6814
Registrován: 28/10/2005, 13:43

Příspěvek od michan »

OK Sa - Warnost - oprav si své 4 zásadní chyby - zatím - 4- až 5.
Sa - všechny.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
IgorT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1467
Registrován: 25/6/2014, 12:48
Bydliště: BA

Re: Francúzske tanky a obrnené divízie

Příspěvek od IgorT »

Našiel som pekné video, pehliadka francúzskych tankov, od ľahkého Renalt R -35 po ťažký Char 2C:
https://www.youtube.com/watch?v=BwGwI2O43XU
Obrázek
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1872
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Re: Francúzske tanky a obrnené divízie

Příspěvek od El Diablo »

Těžký tank Char B-1
9.12.2014 – Ivo Pejčoch
Cesta ke standardnímu francouzskému těžkému tanku byla složitá. Od zadání vývoje po zařazení do výzbroje proběhlo více než desetiletí. Vývoji se v průběhu dvacátých let věnovalo několik firem, ze kterých vyšel vítězně Renault, jehož prototyp byl po úpravách v roce 1929 přijat do výzbroje
http://www.valka-revue.cz/tezky-tank-char-b-1
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1872
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Re: Francúzske tanky a obrnené divízie

Příspěvek od El Diablo »

French Monster Tanks 1917 to 1945
Odpovědět

Zpět na „Pozemní vojsko a Cizinecká legie“