Hektor píše:No ak nemá zmysel zakladať články o málo známych lietadlách, aký majú potom význam články napríklad o bf-109 a spol? Tie sú na Wikipedii tiež pekne rozpísané a informácie o nich sú na každej historickej alebo vojenskej stránke.
Články o Bf 109 a podobných mají smysl, pokud jsou alespoň stejně kvalitní, jako na třeba ty na Wiki, což tedy zase není takový problém. Wikipedia je jako zdroj informací neskutečně špatná a překonat ji obvykle není problém. Třeba zrovna u Bf 109 má smysl z verzí, co jsem pročítal, pouze wikipedia.de (vedle ní jsem sledoval cz, en, sk). V ostatních je až moc velké množství nesmyslů + obvyklý informační deficit. A když se článek obohatí o další věci, které se jinde (obvykle) nedočtete, jen dobře.
V mých očích vytvářet články neznamená jen psát, aby něco bylo. Je třeba se o téma nějakým způsobem zajímat, hledat informace, historické zdroje.. Skoro rok a půl tady bojuji za to, abychom nahradily
TAKOVÉTO (dezinformace, šílené zpracování), nebo
TAKOVÉTO (dva řádky informací a zbytek
dodejte si sami) věci.
Dělání článků ve
valka.cz stylu je sice fajn, ale celkově na nic. Jeden něco napíše, druhý doplní, třetí doplní, čtvrtý doplní, pátý opraví druhého, šestý doplní, sedmý opraví třetího a řekne, že pátý má špatné info, pak se vrátí první a opraví druhého a šestého..a máme tady hned 30 příspěvků o ničem, přičemž čtenář si může informace hledat ve všech. Aby někdo upravil první (hlavní) příspěvek o aktuálnější informace..ani nápad.
Sorry Hans S. to je choroba z povolania, som účtovník a mám rád všetko prehľadné a na jednom mieste.
Sorry Hektor, jsem technik a mám rád vše přehledně na jednom místě. Leč tohle není ve své podstatě nic víc, než seznam názvů s obrázky a k tomu dvouřádkový popis.
Souhlasím s Hektorem. Myslím si, že pokud se tu řeší nerealizované projekty SSSR, ČSR, Německa (tanky atd)....tak proč by tu neměli mít místo i tyto futuristické projekty.
Rozdíly jsou v zásadě dva.
1) Pokud se bavíme o projektech, které se dostaly alespoň k funkčnímu prototypu, pak je to něco trochu jiného, než když se to dostalo k maketě, rozestavěnému prototypu, nebo v případě posledních dvou příspěvků zde tak maximálně ke skice. Focke-Wulf Ta 183 je ještě víceméně OK, přecijen snahy skutečně ho postavit byly. Rád si o něm popovídám, rád si o něm něco přečtu (nejen název, ve kterém se jen tak mimochodem mezi Ta a 183 nepíše pomlčka + jméno konstruktéra). Ale psát tady o Heinkel Lerche, nerealizovaném a nerealizovatelném absolutním nesmyslu? To mi tedy vážně rve oči. Když už to někam cpát, tak rozhodně ne do Luftwaffe, ale
SEM, nebo ještě lépe: na Debatu. Nebo úplně nejlépe vzít do ruky svou energii a soustředit se na něco rozumného. U letadel je jich tolik nezpracovaných vůbec, nebo vhodných k předělání..
2) tohle je letectvo, ne tanky, ne pěchota, ne lodě. A co je na tom nejlepší? Že je to mé již takřka odvěké moderovací prostředí, na kterém mi nesmírně záleží a snažím se, aby z něj vznikla jakási výstavní síň Palby. Snažím se pro tento portál získávat další ochotné autory, kteří si skutečně dají ten čas a budou se nějakou dobu zabývat tím, o čem píší. Aby tak doplnili Yamata, mě (jednu dobu jsme byli jediní dva píšící aktivně o WW2 letectvu) a občasné další letecké přispěvovatele. Prostě chci, aby to mělo úroveň.