Jihokorejský vrtulník KAI LCH-LAH

Cokoliv co lítá mimo NATO a VS
zzz
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1033
Registrován: 7/5/2020, 11:58

Re: Jihokorejský vrtulník KAI LCH-LAH

Příspěvek od zzz »

Scotty87
díky za odkaz. Ale nehraje mi to s fakty (s fakty které jsou mi známy)
České noviny z 19.12.2019 píše:Ministerstvo obrany stvrdilo s firmou Bell dokument, který zaštítí zapojení českého průmyslu do zakázky na výrobu 12 amerických vojenských vrtulníků. Na ministerstvu obrany ho podepsali náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Filip Říha a zástupce firmy Bell Erwin Boone. Říha zároveň převzal dohody mezi americkým výrobcem a českými firmami.
Když se totiž podívám do registru smluv, tak nevidím žádnou smlouvy mezi LOM Praha s.p. a nějakou smluvní stranou která by v názvu měla Bell, Cessna či Textron.

Připomínám, kdy nastává účinnost smlouvy, pokud je povinnost smlouvu zveřejnit v registru smluv:
Zákon 340/2015, §6 (1) Smlouva, na niž se vztahuje povinnost uveřejnění prostřednictvím registru smluv, nabývá účinnosti nejdříve dnem uveřejnění.
A pokud smlouva (s povinností ji zveřejnit v RS) z nějakého důvodu delší dobu nebyla zveřejněna v Registru smluv= smlouva už neexistuje
Zákon 340/2015, §7 (1) Nebyla-li smlouva, na niž se vztahuje povinnost uveřejnění prostřednictvím registru smluv, uveřejněna prostřednictvím registru smluv ani do tří měsíců ode dne, kdy byla uzavřena, platí, že je zrušena od počátku.
Uznávám, že existují výjimky atd. Ale silně pochybuji, že by existovala nějaká závazná a konkrétní smlouva uzavřená LOMem Praha s.p. a Bellem
"Opravdu myslíte, že někdo, kdo vyhrál volby férově s 79%, potřebuje následně mlátit lidi na ulicích a vypínat internet??"
https://twitter.com/BenesikOndra/status ... 4985394178
Držím jim palce, ať se o vnitřní politice své vlasti můžou rozhodovat naprosto svobodně.
Moudře. Demokraticky.
Bez násilí. Sametově.
Odpovědět

Zpět na „Letecká technika“