ZVS od druhé poloviny 90. let do 2004 - selekce branců

GlobeElement
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 116
Registrován: 2/3/2018, 14:47

Re: ZVS od druhé poloviny 90. let do 2004 - selekce branců

Příspěvek od GlobeElement »

kenavf píše:Futbal je mužský šport a preto ak sa žena oň qaktívne zaujíma tak je zvýšené percento predpokladu že je lezba.
U fittnes je to trocha iné. Muži ho robia väčšinou kvôli sile,vytrvalosti alebo objemu svalov. Ženy väčšinou kvôli postave. Takže tam tá orientácia nemusí byť dôležitá alebo smerodajná.
Na ZVS čo som sa stretol s profesionálnymi vojačkami(88/89,..nie osobne,len sme ich niekde videli ale nevyzerali že by boli lesby)

Keďže tvrdíš že sexuálna orientácia je daná od narodenia.Tak by som nahodil otázku. Je medzi mužmi vo väzení častejší homosexuálny styk ako medzi mužmi ktorí vo väzení neboli? Hovorí sa že je to tam častá praktika, ako je to možné, keď tvrdíš že je to dané od narodenia, to by teda od narodenia mali byť dané aj zločinecké sklony.
Ono i v té armádě bude záležet na přesné odbornosti. Poznal jsem pár amerických vojand a lesba nebyla žádná - ale žádná taky nebyla třeba ve speciálních jednotkách. Pravděpodobně byla lesbičkou (možná spíš transsexuálnkou) třeba Johana z Arku. Vím, že v těch USA jde do armády dost lidí z ekonomických důvodů, ne že by vysloveně prahli po boji. Takže vyvozovat sexuální orientaci jen podle toho, že se holka dala k armádě, nelze.

Co se chování ve vězení týče, to je velice umělé prostředí, lidé se chovají nepřirozeně. Podobně jako když máš opravdu velký hlad tak sežereš i syrového křečka, když máš dlouho sexuální půst rozdáš si to s tím, kdo je dostupný. To není homosexualita, to je jen okolnostmi vynucené homosexuální chování.
Uživatelský avatar
Alfik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4160
Registrován: 16/9/2008, 19:23
Bydliště: Jeseník

Re: ZVS od druhé poloviny 90. let do 2004 - selekce branců

Příspěvek od Alfik »

To s tím vězením je zcela špatný příklad.
Homosexuální styk ve vězení je zpravidla nedobrovolný - jde o znásilnění, a není to jednání sexuální, ale mocenské. Znásilněním si silnější (nebo třeba ekonomicky mocnější) jedinec vyrábí otroka - tzv. "svou čubku".
Proto je tato praxe běžná např. ve věznicích v USA, Mexiku, a podobných státech, kde dozorci nejen že dovolí, ale dokonce často i provokují k tomu, aby byly v jejich věznicích podobné praktiky. Dalším vlivem je to, že v jednom vězení jsou často vězňové na týdny či měsíce s vězni na doživotí. A ti nemají co ztratit... není je jak potrestat.
Pokud vím, tak u nás je to zcela výjimečné, neboť za toto chování následují přísné tresty, oddělení těchto vězňů (vč. převozu do jiné věznice, je-li to nutné), a navíc, u nás nejsou ze zásady v téže věznici "běžní" vězni a ti za nejtěžší zločiny.
Nekze tedy srovnávat statistiku z vězení v USA se statistikou z jakékoli armády v jakémkoli státě, vč. USA.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Odpovědět

Zpět na „Organizace armády“