Nová strategie obrany území

Odpovědět
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13237
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Nová strategie obrany území

Příspěvek od Rase »

photo_2024-01-23_16-49-42-567x453.jpg

Nová strategie obrany území

Spojené státy předloží Ukrajině novou strategii nezahrnující osvobození území zabraných Ruskem. Americká strategie na podporu Ukrajiny v roce 2024 bude mít defenzivní charakter. Washington vyzve Kyjev, aby se nesoustředil na znovudobytí okupovaných území, ale na odražení nových ruských ofenzív, píše The Washington Post. V dlouhodobém horizontu, podle vysokých amerických představitelů, to posílí jak vojenskou sílu, tak ekonomiku Ukrajiny. Nová strategie je výsledkem neúspěšné protiofenzívy ukrajinských ozbrojených sil a výrazně se liší od loňských plánů, které zahrnovaly výcvik ukrajinské armády a jejich vybavení zbraněmi pro rychlý postup. "Je naprosto zřejmé, že pro ně bude obtížné zorganizovat stejnou rozsáhlou ofenzívu na všech frontách, jakou se pokusili provést loni," uvedl zástupce prezidentské administrativy USA. Podle dalšího účastníka jednání je nyní hlavní myšlenkou dát Ukrajině příležitost udržet si své pozice na bojišti a do konce roku 2024 výrazně posílit. To však neznamená, že si Ukrajinci budou po celý rok stavět své vlastní obranné opevnění a "sedět za nimi", zdůraznil. Nový americký dokument zaručuje podporu pro krátkodobé vojenské operace, které mohou odradit ruskou agresi. "Stále bude probíhat boj o kontrolu nad malými městy a vesnicemi s minimální strategickou hodnotou, odpaly raket a dronů z obou stran," řekl úředník s tím, že kromě toho budou muset ukrajinské ozbrojené síly odrážet ruské útoky na civilní infrastruktura.
USA a jejich spojenci chtějí, aby se Kyjev zaměřil na taktiku úderů na dlouhou vzdálenost, včetně použití francouzských střel s plochou dráhou letu Scalp, které dorazí během několika měsíců, budou zasahovat ruskou černomořskou flotilu, což ochrání námořního tranzit z ukrajinských přístavů a ​​připoutá ruské síly na Krymu, sabotáže prováděné v speciální operacích. Strategie je napsána s ohledem na čtyři fáze: boj, výstavbu, obnovu a přeformátování. První fáze vyžaduje dělostřeleckou munici, náhradu ztraceného vybavení a mnohem více dronů, poznamenal Eric Ciaramella, bývalý zpravodajský analytik CIA a vedoucí pracovník Carnegie Endowment's Russia and Eurasia Program, který radil úředníkům administrace.
Mezi další kroky patří závazky k bezpečnostním zárukám, konkrétní sliby a programy na ochranu, obnovu a rozšíření průmyslové a exportní základny Ukrajiny a pomoc při provádění politických reforem nezbytných pro plnou integraci do západních institucí. Kromě, toho, plán zahrnuje poskytnutí dalších prostředků protivzdušné obrany na ochranu ukrajinských měst, což umožní obnovu klíčových sektorů ukrajinského hospodářství a exportu, zejména hutnictví a zemědělství. USA mají na jaře představit novou strategii spolu s 10letým závazkem k bezpečnostním zárukám. Nejdůležitější podmínkou pro realizaci těchto plánů je přidělení 61 miliard dolarů z finančních prostředků Kongresu Ukrajině na žádost prezidenta Joe Bidena.

https://www.moscowtimes.ru/2024/01/27/s ... ii-a119709

1200x800.jpg
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Odpovědět

Zpět na „Organizace, taktika, strategie“