Krymská krize

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

kenavf píše:Nad tými priesvitnými urnami s lístkami bez obálok som sa tiež hneď začudoval :shock:
To je normální systém na Ukrajině. Viděl jsem to samé při posledních volbách prezidenta. Na Ukrajině se za svůj hlas lidé asi nestydí :-)
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

kenavf píše:
Prdola píše:
kenavf píše: Ešte by USA mohli vrátiť Guantanámo Kube.Zmluva o časovo neobmedzenom prenájme,bez možnosti Kuby zmluvu vypovedať, sa podľa mňa rovná anexii územia a taká zmluva nemá v demokratickom svete čo robiť.
Ale platí jim tak co? :D
Od roku 1959 Kuba tieto platby neprijíma.Ako znak nesúhlasu s nerovnoprávne uzavretou zmluvou,ktorú neuznáva.
.. Průhlední urny a lístky, které se nedávají do obálky je samozřejmost...
Nad tými priesvitnými urnami s lístkami bez obálok som sa tiež hneď začudoval :shock:
No nepříjmá, ale tu smlouvu USA v ruce mají a plní jí, takže Kuba se může vyvázat jen domluvou. USA jim Nabídli jen jednou, když budou svobodné volby, kontrolované (nevím kým... USA? OSN?). Jinak necouvnou. Oni konec konců tu základnu moc nepotřebujou, ale hodí se jim jako určitá páka... Takže bych věřil, že být ty volby, tak buď nová vláda to veme, nebo půjdou pryč...

Ty obálky to jsem hodně koukal. Před místnostmi hlídkovala domobrana, aby byl klid... to by se snad dalo vzít, kdybys tam měl normálná budku a obálku... klidně i tu průhlednou urnu, ale házet to tam tak, aby tě mohli zkontrolovat... no nedivím se těm 95.5%... A to i přes to, že určitě chce víc jak půlka k Rusku, tak proč ty cavyky?
Prdola
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 120
Registrován: 4/3/2014, 07:42

Re: Krymská krize

Příspěvek od Prdola »

cernakus píše:
kenavf píše:Nad tými priesvitnými urnami s lístkami bez obálok som sa tiež hneď začudoval :shock:
To je normální systém na Ukrajině. Viděl jsem to samé při posledních volbách prezidenta. Na Ukrajině se za svůj hlas lidé asi nestydí :-)
Nejde o to se stydět, ale tvoje volba by měla být tajná, aby si nemohl být od nějaké skupiny stíhaný za svůj názor. Jinak to referendum byla fraška a úplně zbytečná. Proč zakázali UA televize? Proč nebyla možnost setrvat v Ukrajině, jako do teď? Ono by o moc jinak nedopadlo, asi by dostali těch očekávaných (a víc reálných) 70-80% a bylo by... . Ale toto přece není svobodná volba, rohoduješ se vlastně jo nebo ano a ještě ti je do hlavy vtloukána jen jedna "pravda". Je to jak kdyby si u našich voleb směla kampaň udělat jen jedna strana, ostatní by všechna média nazvala fašistickými a ende. Mě štvalo i zrušení DS (a to jsou mi dost proti srsti).
cernakus
poručík
poručík
Příspěvky: 797
Registrován: 20/3/2007, 08:15

Re: Krymská krize

Příspěvek od cernakus »

Prodla:

nežer tu propagandu tak.

Ještě jednou ti to zopakuji PRŮHLEDNÉ URNY BEZ OBÁLEK JE NA UKRAJINĚ STANDARD. Když jsi na něco zvyklý, tak ti nepřijde, že to děláš špatně. A třeba to špatně neděláš. Ušetříš za obálky a když chceš být tajnůstkář, tak to prostě zmuchláš na pětkrát a hotovo. Zase ta průhledná urna nedává moc šancí k podvodům.

UA televize nezakázali. Jen prostě obsadili vysílače a obsadili vysílací kanály svými stanicemi. A možnost setrvat v Ukrajině byla. Druhá možnost jasně říkala ústava 1992 kdy Krym zůstane součástí UA. To jasně definuje, která ústava je myšlena. Protože ta první, dělala z Krymu nezávislý stát.

Prostě si uvědom, že dojmy, které jsme měli pod vlivem naší propagandy, že pro Rusko bude hlasovat jen Ruské obyvatelstvo byly liché. Hlasovalo i Ukrajinské a nejspíše i Tatarské obyvatelstvo.

Polarfox tady něco žvanil o emotivních volbách. Jenže to je právě ono. Lidé ani v ČR ani na UA emotivně nevolí. Ano, do průzkumu či do televize emoce prýští (taky si vemte, jak u nás vypadají předvolební průzkumy a jak dopadají volby). Ale jakmile ten člověk k urně přijde, tak uvažuje naprosto chladnokrevně. A najednou to místo protest hlasu KSČM hodí ČSSD. Nebo místo Svobodným TOPce. A dtto na Krymu, jasně že Tatar nebo Ukrajinec veřejně deklaruje, že bude hlasovat proti Rusku a nebo to bude bojkotovat. Ale když pak je den voleb, tak si za plentou jasně promyslí, že zůstat v UA, znamená hlad, bídu a zimu. Ruské reálie znají, mají to do Ruska blízko a Rusáci k nim jezdi na dovolenou (a to žádná vyšší třída, obyčejnej plebs). Takže ví své a podle toho hlasují.

Tohle referendum je zdvižený ukazováček pučistické vládě v Kyjevě. Protože když Ukrajinci na Krymu houfně hlasovali pro SEPARACI A PŘIPOJENÍ K RUSKU, jak asi budou hlasovat titíž Ukrajinci v levobřežní Ukrajině?!!!

Už jsem tady pár "morálně pevným" lidem na fóru říkal. "Vyšší princip" přežije do prvního hladového dne a nemusí to být HLAD. Stačí když je to takový hlad typu, "už mně ta kaše nebaví" (což je právě případ dnešního referenda).
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

Prdolo: Fraška? To byl triumf pro většinu z 59% Rusů co tam žijí a podle různých zdrojů i Tataři, i přes výzvy svých vedoucích představitelů o bojkotu šli v nemalých počtech k urnám. Krymští Ukrajinci to pravděp. ve velkém bojkotovali. Samozřejmě, jak kdo hlasoval, jeho věc. Nejde posuzovat "realitu" "víc reálných procent" nějakého výsledku v mimořádných situacích, to ti s tím vždycky zamává, kor pokud většina aktivního voličstva byli Rusové a nepatrně s tím místní Tataři. Tak ty čísla pak jsou celkem reálná vzhledem k situaci - počítají se voliči co volili, když ještě vezmeš v potaz, že je to asi jediná šance která se už opakovat nikdy nebude. Proč zakázali UA televize? Proč zakázali v UA RU televize? a někde na západě UA jsem četl, že dokonce se snaží rušit jejich satelitní vysíláni :D Si je pusť a najdeš odpovědi.
Obrázek
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od jmodrak »

Prďola - Skelet nech to potom zmaže, ale zase zahlcuješ elementárnymi otázkami a predstavami vlákno. Skús si niečo naštudovať, kým položíš elementárnu otázku.
1. Voľby a ich priebeh su dané zákonmi tej ktorej krajiny. V tomto prípade UA. Takže otázky prečo priesvitna urna a lístok bez obálky smeruj do Kyjeva. Postupy vo voľbách sú rôzne, dokonca sa môžu líšiť aj v danom štáte viz. USA.
2. Možnosť zotrvať bola, viz. otázky č.1, to len naši novinári to prekrucujú a vytrubujú do sveta nezmysli. Niečo musia. Keby si si prečítal otázky namiesto čítania hlúposti, pochopil by si.
Tak že nie "jednostraný" Rusi, ale jednostranný požierači "hovínek" a iných odpadov "nestranných" médii.
Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1247
Registrován: 19/9/2007, 10:52

Re: Krymská krize

Příspěvek od Cassius Chaerea »

cernakus píše: Ale když pak je den voleb, tak si za plentou jasně promyslí, že zůstat v UA, znamená hlad, bídu a zimu.
Ježišmarja od tebe by se měl Goebbels učit. :D
Bublifuk
praporčík
praporčík
Příspěvky: 353
Registrován: 2/9/2008, 16:20
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bublifuk »

cernakus píše: UA televize nezakázali. Jen prostě obsadili vysílače a obsadili vysílací kanály svými stanicemi.
Kristepane.... To fakt myslíš vážně, tuhle větu?!?
Obrázek

Nemůžeš tvrdit, že civilizace nezaznamenává určitý pokrok, neboť v každé další válce Tě zabijí novým způsobem.
W.Rogers
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Krymská krize

Příspěvek od Zipoun »

Ad otázky v referendu. Jasně, že tam byla možnost zachovat současný (do referenda) stav...pokud by ny obě otázky odpověděli NE, tak se nic nemění...to jen propgandisté dělají z lidí hlupáky a jak vidím, tak některým to ani moc nevadí:-)
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Krymská krize

Příspěvek od Beda »

Zatim se mluvi o sankcich...nedame nekomu vizum, zmrazime nekomu konta.... Mozna ze ten kdo ma mimo ruska konta, neni s Putinem. O hospodarskych sankcich rozhodneme pozdeji...jestli vubec.
Dneska asi hospodarske sankce typu at nas to stoji co to stoji nemusi projit jako za Regana. Ono je neco jineho poslat nekam do Afriky par milionu USD, na Ukrajinu to budou miliardy USD a EURO.

Zacali si to sami ukrajinci a rusum tim ze jim chteji vzit rustinu dali do ruky peknou zaminku.

Na Kube se to za posledni roky co to vede Raul Castro hodne zmenilo, uvolnilo. Tady se o tom jen nepise.

Jeste k tomu bridlicovemu plynu. Tady mame asi spatnou zkusenost s chemickou tezbou uranu, tak je strach z chemicke tezby toho plynu. Pokud to ukrajinci nechaji tezit USA, tak je asi nasledky moc zajimat nebudou.
Bublifuk
praporčík
praporčík
Příspěvky: 353
Registrován: 2/9/2008, 16:20
Bydliště: Praha

Re: Krymská krize

Příspěvek od Bublifuk »

Když se mluví o fašistech, banderovcích a nacionalistech v Kyjevě, tak na Krymu se objevily i nápisy požadující vyhnání Tatarů s obligátní svastikou k tomu.

Viz. třeba zde: https://twitter.com/BSpringnote/status/ ... 28/photo/1

Čili a neboli - nacionalistické blbce najdeš všude, nejen v Kyjevě, jak (nutno říci umně) tvrdí Rusové.
Obrázek

Nemůžeš tvrdit, že civilizace nezaznamenává určitý pokrok, neboť v každé další válce Tě zabijí novým způsobem.
W.Rogers
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Bublifuk: Podle textu pod obrázkem je to z roku 2011... A navíc přece nechceš naznačit, že by se na Krymu mohlo stát něco špatného, vždyť to přeci Putin myslí dobře a jen chrání své lidi, ne?
cernakus píše:Tohle referendum je zdvižený ukazováček pučistické vládě v Kyjevě.
. A není to spíše než zdvižený ukazováček nastavené zrcadlo? :-D Hodně věříš Ruské propagandě, píšeš docela dlouhé příspěvky, většinou zaplněné jen tvými domněnkami málo kdy potvrzenými nějakými zdroji... Zkus to podobně, jako to dělá třeba Mepu... (s tím tvým HLADEM - pokud jsi tam byl, víš že to tak hrozné nebude, důchodky tam nemají lidi ani tak na jídlo, to si ve značné míře pěstují a chovají sami, každá bábuška má kozu, nebo krávu, nebo obojí, krávy mají i lidi ve Lvově na sídlišti, měla ji i bábuška na Krymu u které jsem bydlel, měla ji i bábuška v Kolčavě u které jsem bydlel. Čim větší zapadákov a že takovejch na Ukrajině je tim sou lidi méně závislí na nějakejch dávkách)...

A ohledně toho hlasování do průhlednejch uren - jo to je tam normální, ale taky je tam normální, že za plentou se vybere koho volíš a nevidí to lidi okolo tebe a hlavně u toho nestojí moloděc v kukle, kterej kontroluje, jestli si zatrhl správnou kolonku...
Naposledy upravil(a) CAT dne 17/3/2014, 12:48, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

16.03 začalo na Krymu Rusko budovat druhou mobilní linií pobřežní proti-lodní obrany u Sevastopolu (první linie K-300P Bastion-P s Oniksy) a to pomocí nového moderního komplexu 3K60 Bal s proti-lodními střelami 3M24 Uran (dosah 130km) (derivát letecké Kh-35 http://cs.wikipedia.org/wiki/Ch-35) se schopností útočit v jedné salvě (najednou) až s 32 střelami 3M24 Uran na různé typy cílů, celkový palebný průměr baterie je 64 střel 3M24 Uran, po 8ks na jednom odpalovacím vozidlu.
Obrázek
video: https://www.youtube.com/watch?v=7aY8gfz7chM

------------------
Včerejší pokus blokace (16.03) Ukrajinské techniky u Doněcka a potyčky s "civilama"
Obrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

krym vyhlasil samostatnost ukrajina mobilizuje

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... izuje.html

Mezi náma pan Sergej Aksjonov si co se týře morality nezadá s "pučisty" z Majdanu...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

CAT píše:Mezi náma pan Sergej Aksjonov si co se týře morality nezadá s "pučisty" z Majdanu...
To ano, otázka jen je, co mají dotyční za zády - a jak se tam a přes kolik zbytečných mrtvol a zmrzačených lidí, která stran dopracovala a čeho využila (bojůvky pravého sektoru - bez těch by opozice byla pořád jen demonstrující opozicí (asi už vyhnanou z náměstí) - ty bojůvky, jsou alfou a omegou úspěchu v Kyjevě, bylo to takové opoziční beranidlo (politika jinými prostředky) - ti jim vydláždily v Kyjevě cestu do funkcí přes organizované násilí - nemluvím o slušných lidech co demonstrovali své názory) vs čeho využilo Rusko aby si získalo přízeň etnických rusů na Krymu, ať se na to podíváš z jakéhokoliv úhlu, rusové to udělali velice šikovně a vojensky brilantně - taky to mohli podělat a takovou přízeň jakou teď mají by neměli. V Kyjevě, to co tam předvádí od uchopení moci, jsou to opravdu diletanti jinak se to nazvat nedá.
Obrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Mepu: Tim sem taky nechtěl říct, že jsou "pučisté" v pohodě, jen že si Rusové dosadili taky pěknýho vejlupka... O tom že jsou to diletanti dokážeš říct po necelym měsíci vládnutí (popravdě mi připomínají naše "úředniceké vlády", to je pravda)? Já bych si s hodnocenim ještě počkal... Nemyslím si, že by to co se děje na Krymu bylo důsledkem toho co, že na Majdanu to ovládl pravý sektor, Rusové na Krymu prostě využili příležitosti, nic víc nic míň, když sem tam byl před 4ma rokama, tak tam zrovna probíhaly protiruský demonstace, tam to bylo napjatý už dlouho... Co se týče Rusů... Putin to udělal skvěle, po té vojenské stránce sice nevim kde berete tu brilantnost, podle mě nepředvedli nic výmečnýho... Ale Putin se dokázal vmanévrovat do pozice, kdy nemůže prohrát - obsadí Krym a jeho lidé ho budou zbožňovat, neopsadí Krym a svede to na "západ" a opět vyhrál, protože ho budou leho lidé zbožňovat... Tohle je na tom geniální, ne přesuny vojáků...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

CAT: Mám jedinou připomínku - jak chceš efektivně vládnout?? bez reálného zastoupení názorů velké části obyvatelstva východních regionů, jedno jestli rusů, ukrajinců - tedy jejich oprávněných zájmu (to že někteří poslanci přeběhly na druhou stranu ti to nevyřeší) ty regiony nepřesuneš k západní hranici - tedy jejich ekonomickou provázanost na trhy v Rusku. Teď o co půjde dle mě z Ruské strany (je tu "příměří" na Krymu do pátku), vyvinout na "západ - rozuměj přes něj na vládu v Kyjevě" takový tlak (vidina možného blížícího se vojenského konfliktu Ukrajiny s Ruskem a jeho následků, je musí děsit tisíckrát více než připojení Krymu k Rusku) aby vládu v Kyjevě donutili, i k zapojení východních regionů a jejich zájmů do správy země (ústavní reformy spojené s federalizací, atd.,), otázka je jak - jestli se v tomto směru něco brzo nepohne, tak to reálně může skončit i vojenským střetem minimálně na jihovýchodě.
Obrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Mepu: Kdybych věděl jak jim vládnout, tak už tam jsem :-). Jen o tomhle řeč nebyla - ty píšeš, že nová vláda je diletantská, já říkám, že za necelý měsíc je brzo hodnotit... Nic víc, nic míň, úskalí jsem si vědom, ale to je na nich aby se předvedli a já pak mohl prohlásit jsou to diletanti, nebo ne... A to co řikáš s problémy na východě je pěkné, ale z druhý strany to neplatí nebo co? Já nemám nic proti tomu, že většina lidí co sem přispívá má prostě Rusáka ráda, ale tak si tim přece nenechám zatemnit mozek a budu dál hodnotit co nejvíc objektivně (ne jak Cernakus, kterej ve svejch apologiích vyplodí věci, jako že TV nebyla zakázána, jen fyzicky odstřižena... Jako vážně?)... Je tu pučistická vláda, která asi neni úplně fajn, pak je tu možnost občanské války, která neni sakra fajn, pak je tu možnost války UA a RUS což by byl taky průsvih i když asi menší, než válka občanská... To co zatim je je nejlepší z reálnejch scénářů, pak mají bejt nový volby a vláda by mohla být legitimní a legální v obou částech země... UA může být ráda, že se zbavila Janukoviče, jen neměli pouštět Timošenkovou a zavřít fůru dalších...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Krymská krize

Příspěvek od mepu »

CAT: nechme toho, mám nato jiný pohled - du se věnovat radši technice ;) Já jen říkám, že nezastupuje všechny právoplatné obyvatele Ukrajiny :) A diletantská je podle mě proto, že její kroky jsou vedeny populismem a ne reálnými potřebami země, jako zrušení jazykového zákona, a tedy potlačení práv menšin/někde většin co se týkalo rusko-jazyčné, maďarské, rumunské části obyvatelstva Ukrajiny. Jen tento jediný krok, je diletantismus na entou v zemi kde v jistých regionech převládají rusové. Že, to pak po týdnů na rychlo rušili (neuvedly v "platnost") svědčí o tom o čem mluvím, že nezastupují všechny právoplatné obyvatele Ukrajiny, kdyby tam byli tyto menšiny/většiny zastoupeny nikdy by to nepřipustili a to je celé.
Obrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Krymská krize

Příspěvek od CAT »

Mepu: Jak řikám, nic z tohohle nepopírám, jen vidím špatné věci i na druhé straně (protože to co chce Putin, nebo lidi z východu taky není, to co by chtěli všichni obyvatelé UA) neni to boj dobra proti zlu... Ale jak píšeš, technika je extra zajímavá :)
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“