tady jsi uhodil hřebíček na hlavičku.. a vyvrátil sám sebeNa jeho místě a s jeho dispozicemi by jsme taky všude viděli bludičky

Moderátoři: Pátrač, kacermiroslav, Bleu
Jen úplně bokem, byl. Právě vysokému náboženské zapálení bojovníků první výpravy bylo jedním z důvodů jejich úspěchů. Mimo jiné se to projevovalo na jejich vysoké morálce a až nebývalé ochoty spolupráce. Ano, byly i další motivy, ale náboženský byl určitě jeden z hlavních.t.hajek píše:mno.. sice to třicetiletého válčení moc nepatří, ale o 1. křížové výpravě jsem zrovinka dneska dal na portál článek a čistě náboženský ten hlavní proud rozhodně nebyl.. ale to je spíš na diskuzi pod tím článkemTo čo nazývame 1. krížová výprava. Samozrejme s výnimkou obsadenia Edessy. To je diskutabilné a možno preto niekto môže namietať, že sem 1. výprava nepatrí. Ale hl. prúd bol čisto náboženský.
Proč mi to řikáš? já jsem to četljmodrak píše:Blue Grimmelhausen, bol kronikárom svojej doby. Ako vojenske dieťa a vojak zažil a prežil celú 30. r.v. Možno mi vynecháva pamäť, ale pokiaľ si pamätám, o žiadnom extra náboženskom presvedčení, ako napr. u husitov, reformácii v 16. st. , 1. krížovej atď. nepíše. Jeho postavy sú náboženský založené, ale k radikálnym husitom alebo reformistom majú veľmi ďaleko. Sú to hlupáci, surovci, chytrí aj milosrdný, ale rozhodne nie oduševnení bojovníci za vieru. Alebo sa mýlim ?