Otázky k článkům
Moderátor: Zemakt
-
- Poddůstojník v záloze
- Kontaktovat uživatele:
Otázky k článkům
Zde zasílejte svoje připomínky, dojmy, názory atd. Jsem jedno ucho 

Souhlas s Radarem ... Němci nebyli ve všem nejlepší a pokud si to někdo myslí tak podlehl kouzlu nacistické propagandy o dokonalé organizaci Třetí říše v duchu hesla jeden národ, jeden vůdce, jedná říše.
Třetí říše ovšem nebyl dokonale fungující organizační monolit jak by se mohlo zdát, opravdu dobře fungovala je policie a represivní aparát. Jinak říše a okupované země byly pod správou různých gauleteirů, kteří zpravidla prosazovali své osobní ambice.
V čem byli Němci lepší můžeš dokázat jen na nějaké solidní analýze, faktech apod. Jinak to může být jen tvůj dojem ... ovlivněn záběry z nacistických týdeníků, ádios. V propagandě asi nejlepší byli to máš pravdu.
Třetí říše ovšem nebyl dokonale fungující organizační monolit jak by se mohlo zdát, opravdu dobře fungovala je policie a represivní aparát. Jinak říše a okupované země byly pod správou různých gauleteirů, kteří zpravidla prosazovali své osobní ambice.
V čem byli Němci lepší můžeš dokázat jen na nějaké solidní analýze, faktech apod. Jinak to může být jen tvůj dojem ... ovlivněn záběry z nacistických týdeníků, ádios. V propagandě asi nejlepší byli to máš pravdu.

Práve na první pohled nacistické nemecko pusobí jako dokonalá presne fungující mašinerie.Ale při bližším pohledu to zas tak nešlapalo ba naopak.Mocenské boje ,korupce,nevraživost jednotlivých pohlavaru mezi sebou a tím i organizací .Do toho všeho zasahoval hitler ci himler nebo goering.Třetí říše trpela všemi neduhy totalitní společnosti a navíc fungovala na strachu a teroru
Sturmtiger
Dostala se mi do rukou kniha ,,1000 tanků a vojenských vozidel". Při průběžném listování jsem narazil na věci, které mě dost překvapily. A tak prosím zasvěcené, aby mě poučili.
str.123: Sturmtiger
...Bojový účinek této střely (380mm, hmotnost 345kg) byl devastující, je známo, že při jediném zásahu zničila tři spojenecké tanky najednou.
DOTAZ- víte někdo o tomto případu využití Sturmtigeru proti tankům?

str.123: Sturmtiger
...Bojový účinek této střely (380mm, hmotnost 345kg) byl devastující, je známo, že při jediném zásahu zničila tři spojenecké tanky najednou.
DOTAZ- víte někdo o tomto případu využití Sturmtigeru proti tankům?

Optimista - to je nedostatečně informovaný pesimista