Teda ... z nejvychodnejsiho cipu sssr az do nemecka a za zadkem mit jeste jednoho sovetaka ... celkem vykon :c))

Přebal filmu - Bilé peklo.
Moderátor: jarl
No neřekl bych. Je to nějakej ten pátek co jsem Bílé Peklo viděl, ale že by tam byli němci vykreslovaní jako klaďasi si nepamatuju- většina vojáků byli nestraníci (nenacisti), vybavuju si jen jednoho joudu co ještě v dobytčáku cestou na Sibiř věřil v konečné vítězství... A tak to u WH bylo, zasloužilí členové NSDAP byli u WSS... Průměrný německý voják byl odvedenec, nejspíš i vlastenec (politiky neznalý nebo nedbající) jako v každé jiné armádě, podle mě není nic špatného ukázat že německý voják nebyl vždycky jen krvežíznivý fanaticky nacistický anglické/francouzské/polské/ruské děti zaživa polykající démon který je prostě zlý "protože jo", to se možná nosilo v roce 43, ale dneska by měl člověk vidět i druhou stranu mince... Tedy dokud si člověk uvědomí že to, že nějaký německý voják byl dobrý chlap neznamená že byl dobrý i nacistický režim, ale to sepne snad každému nad 13 let samo...Milda píše:...Hezká pohádka o hodných němcích. Rusové jako zlé mrchy. Stereotyp, už ale nebavící.
film jsem neviděl, ale slaná ryba prý byla v sov. armádě univerzálním jídlem. Důvod byl jednoduchý, múže to jíst muslim, křesťan i žid. Navíc jich měli dost a nemusely se chladit, válečný zajatec měl dostávat obdobné jídlo jako vlastní voják. Další "oblíbená" jídla byly hrachová kaše. a boršč, (zelná polévka s řepou v armádě obvykle bez masa)Anastasia píše:Dobrý film.
Oni jim v tom vlaku dávali slanečka aby meli vetsí žízeň? No hrúza